PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Witam,

Herosi oczywiście to jeden z najlepszych seriali :D Bez wątpienia ,właśnie obejrzałem całość (w 3 dni :P) ,ale mam 2 sprawy które w sumie są bez sensu dla mnie.

1. Moment gdy Claire wstrzykiwała igłą Tedowi środek uspokajający. Czyż to nie bezsensu ,że wszystko w okół się rozpuszczało ,ale plastikowa strzykawka nie?.. Jeśli była by z super materiału (co było by totalnym bezsensem ;)) to spójrzcie na pkt.2
2. Czy zamiast strzelania do Petera na końcu w tył głowy co było planem naszych bohaterów ,nie prościej było go uśpić tak jak Teda?... Nie musiał by zostać zabity, a jakby się obudził to już by nie świecił i może umiał by opanować moc.

O ile 1 pkt. jest zrozumiały, bo przecież nie da się wymyślić serialu który nie miałby błędu ;) To niestety ta końcówka trochę mnie zdenerwowała :P Tacy mądrzy a na to nie wpadli? ^^ Oczywiście z tym ,czy bez tego 11/10!! Super serial :D

Kwic

mnie tez duzo rzeczy zastanawia, jestem niestety na etapie ogladania w tv bo za duzo innych rzeczy mam do poprania, ale taka najbardziej mnie nurtujaca sprawa
- dlaczego ojciec Claire (ten przybrany) tak sie bal, ze Sylar ja zabije skoro jej nie mozna zabic?

ocenił(a) serial na 10
Happily_ever_after

Mozna clarie zabic . Jak macos w glowie to sie regenerowac nie moze :P
A sylar jak tnie to po glowie :)

mihu_korbol

no wlasnie tnie, a nie wsadza cos do glowy, jak zaczal ciac Petera to sie od razu zregenerowal

ocenił(a) serial na 10
Happily_ever_after

On się nie bał, że Claire zabije. Bał się tego, że jak Sylar przejmie jej moc, wtedy będzie nie do pokonania. Nigdy...

ocenił(a) serial na 9
Beznickowy

W ktorymś odcinku Mohinder mówi, że zdolności ukryte są w mózgu. Sylar jak dobrze wiemy odcinał kawałek głowy i wyjmował mózg. To znaczy, że bez mózgu Claire nie miałaby możliwości regeneracji.

malydok

aha to wszystko juz jasne, widocznie przeoczylam jak Mohinder to mowil albo jeszcze tego odcinka nie ogladalam, ale moze znowu sie czepiam, Sylar nie odcialby jej kawalka mozgu bo przeciez jakby nacial to rana by sie zregenerowala jak u Petera, chyba ze od razu pol czaszki by jej odcial to ok

ocenił(a) serial na 9
Happily_ever_after

Zastanawiałem się chwilę nad tym i doszedłem do wniosku, że przecież ani razu Claire nie leczyła się w trakcie doznawania obrażeń. Chociaż wszystkie jej 'nieszczęścia' działy się dość szybko, więc ta teza może być błędna. Myślę jednak, że Sylar jakby chciał to mógłby przyspieszyć obcinanie. W końcu jest mordercą, a oni zwykle lubią patrzeć na cierpienie swoich ofiar.

użytkownik usunięty
Kwic

Własnie te niedociągnięcia sa najwspanialsze: sami wtedy układamy sobie w głowie lepsze rozwiazania. Po co nam mają być podane na złotej tacy najlepsze pomysły?