PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60205
6,7 14 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Trzecia Seria Opinie

ocenił(a) serial na 10

Witam wszystkich:]
Chciałem temat założyć na jakimś forum ale niema żadnego sensownego o Heroes. Chyba ,że się mylę i jakieś fajne fora znacie??
Ale mniejsza z tym chciałbym się dowiedzieć jak wam się podoba ogólnie trzecia seria w porównaniu do poprzednich bo ja oceniam ja jak narazie na równi z pierwszą.
Zastanawia mnie komu powinno przypaść pierwsze miejsce najsilniejszego Heroesa (z najbardziej przydatna zdolnością(-ami)) .Bo ja waham się między ojcem Nathana i Petera ,a Haitańczykiem. W ogóle to może zrobimy jakiś mały ranking zobaczymy jak się kolejność ułoży . Jak macie ochotę napiszcie w kolejności kto jest najsilniejszy(najgroźniejszy) w waszej opinii??
Zastanawia mnie również ich pościg za Sylarem przecież to niema sensu. I co niby zrobią jak go złapią (chociaż nie wiem jak chcą to zrobić), przecież niezamkną go w jakiejś celi bo żadna go nie zatrzyma. Co o tym sadzicie?? A tak poza tym strzelanie do niego w ten sposób nic nie daje bo się leczy ,nie lepiej byłoby otworzyć do niego ciągły ogień z broni dużego kalibru na dłuższą metę jego organizm może już niemiał by siły(materiału) żeby się tak długo leczyć.

Jeszcze jeden temat jaki chciałbym poruszyć to zmiana mocy Petera. Jego poprzednia zdolność była dużo ciekawsza i dawała mu dużo większe pole manewru ,a przede wszystkim szanse na walkę z rządem i Sylarem. A tak dotknie przypadkiem tego co oddycha podwodą i co lipa będzie:D Może kontakt z Sylarem dałby mu cały zasób mocy jakie on posiada??

Trochę może przesadziłem z ilością tematów w jednym poście ale musiałem to z siebie wyrzucić:P

Moja lista najpotężniejszych:
1.Haitańczyk vs Arthur Petrelli (Sam niewiem)
2. Peter ze starą zdolnością
3. Sylar
4. Hiro (oczywiście przed utrata zdolności)
5. Matt (ma całkiem niezłe zdolność wpływania na umysły ludzi)
6. Jessica Sanders (zamrażanie jest całkiem całkiem )
Dałby tu gdzieś Ando ale sam do niczego się nieprzyda:D

ocenił(a) serial na 7
mkx20

1. Wydaje mi sie ze najsilniejszym i najniebezpieczniejszym jest włascie Syler poniewa ma tyle tych mocy.
2. Nie podoba mi sie to co zrobili z mocami Petera. Miał bardzo duzo mocy,a jednak w 2 sezonie walczył z Sylerem i jesli dobrze pamietam to nie szło mu z byt dobrze.
3. Zgadazm sie z toba co do zabica Sylera

Najprzdatniejsza ZDOLNOŚC jak dla mnie miał:
1. Peter
2. Arthur Petrelli
3. Hiro
4. Matka Claire i Jessica
5. Ten bandyta z chyba 2 albo 3 sezonu w ktorym była Peter
6. Ten murzyn co był silny pod wpływem strachu.
7. Tracy

Najmniej przydatna zdolnosc:
1. Claire i ten koles co zabił ojca Hiro- niesmiertelnosc z jednej strony spoko ale z drugiej nie.
2. Ando
3. Syler- ten głod
4. Niki
5. Ta panienka co wiedziała kto kiedy kłamie

ocenił(a) serial na 10
Czaki92

Z tym wykrywanie kłamstw niezłą robotę mogłaby dostać w CIA lub FBI:D

ocenił(a) serial na 7
mkx20

Tam gdzie jest najleprza zdolnosc to zamiast Tracy ma byc Daphne

ocenił(a) serial na 8
Czaki92

Nie mogę się zgodzić, żeby 3 sezon był nawet w połowie tak dobry jak 1. Niedawno przegladałam sobie z nudów (i nostalgii) "Five Years Gone" i aż krew się we mnie zagotowała. No bo jak z czegoś tak genialnego można zrobić taki podrzędny serialik?

Najsilniejszym Herosem według mnie jest Sylar, bo mimo że Peter dzięki swojej starej umiejętności pobierał wszystkie moce i był na dobrej drodze do zostania człowiekiem - armią, to i tak nie potrafił wykorzystać tego arsenału mocy. Tak po prawdzie mówiąc, trafiło sie slepiej kurze ziarnko, bo na superbohatera to on sie średnio nadaje. Niby ma ogromne pokłady heroizmu, ale nie idą niestety w parze z pomyślunkiem i sprytem.
Poza tym 'co było a nie jest, nie pisze się w rejestr' i teraz ze swoim gąbczastym dotykiem to niewiele może.

Sylar powinien coś ze sobą zrobić, bo chwilowo tez nie wykorzystkuje swoich talentów (kolejny minus dla 3 serii). Podróżw poszukiwaniu korzeni to nie jest to, ca najbardziej imponowałoby mi w serialu sci-fi. Przydałaby sie jakaś epicka bitwa albo krwawa jatka na ludziach Nathana wraz z innymi Herosami. Sam wątek współpracy z ludzmi których do tej pory skrzywdził byłby niezłym podniesieniem warstwy psychologicznej serialu. Bo na razie opiera się ona ka krzyczeniu na siebie Matta i Mohindera (zieeeew).

Co do forum, to rzeczywiscie niczego ciekawego na polskich stronach nie uświadczysz - są kiepskie i niezbyt ludne. Za to polecam forum Heroes na amerykańskim Television Without Pity. Świetna strona dla wszystkich fanów seriali, od tasiemców do sc-fi.
http://forums.televisionwithoutpity.com/index.php?showforum=876

No i genialne recenzje odcinków na HeroSite (niestety, trzeba nieźle operować angielskim, bo gość ma bogate słownictwo).
http://www.herosite.net/blog/