PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

zastanawia mnei... czy tylko ja na kazdym kroku w tym serialu wiedze mnostwo bledow
np. w ostatnim odcinku 3 sezonu gdy zginal Nathan mozna bylo uzyc krwi Claire(ktora akurat byla w poblizu) aby go uleczyc
bardzo rzucaja sie w oczy rowniez bledy zwiazane zaginaniem czasoprzestrzeni oraz to, ze w niektorych momentach bohaterowie wykazuja bardzo niski iloraz inteligencji...

MrKolos

Też się nad tym zastanawiałam. W serialu jest mnóstwo tego typu błędów. Np. blizna przyszłego Peter'a, jakim cudem ją ma skoro ma moc Claire? I jak Claire udało się Go zabić strzelając mu w klatkę piersiową? I było wiele innych, ale w tej chwili nie potrafię sobie przypomnieć. xD

Astro_Del_Fuego

Nie było przypadkiem tak że w 4 tomie Peter mógł mieć tylko jedną moc na raz? Wszystko jeszcze może się zdarzyć a Peter może się jeszcze tej blizny dorobić.

indygo12

Tylko oglądając serial można zauważyć, że przyszły Peter posiada wszystkie moce które posiada Peter z teraźniejszości i jeszcze wiele innych, wiec dlaczego miałby stracić akurat moc od Claire? To pewnie jakiś chwyt by można było obu Peter'ów jakoś od siebie odróżnić, a może wyjaśnią to kiedyś, zobaczymy. :)

Astro_Del_Fuego

Blizna może powstać kiedy Peter nie będzie miał mocy Claire a stare blizny wcale nie muszą sie goić.

ocenił(a) serial na 7
Astro_Del_Fuego

Bliznę miał Peter z przyszłości, ale kiedy zmienili tę przyszłość, niszcząc formułę to w tej nowej alternatywnej przyszłości Peter może już się blizny nie nabawić... poza tym kiedy w przyszłości Claire go zabiła "strzelając mu w klatkę piersiową" to w pobliżu był Haitańczyk, więc jeśli miał jej moc to nie mógł jej wykorzystać...
W ogóle te kwestie związane z czasoprzestrzenią są zagmatwane i takie być muszą, bo to samo w sobie jest zagmatwane...:P Mnie też rodziły się pytania... czy jeżeli np. Hiro przeniósł się z "teraźniejszości" do "przeszłości" i rozmawiał ze sobą, to nie powinien tego już pamiętać? "Teraźniejszość" chyba została tutaj potraktowana priorytetowo i stanowi punkt wyjścia do wszystkich podróży w czasie... czyli jeśliby cofnęli się w czasie i zniszczyli Nowy Jork to dopiero po powrocie do "teraźniejszości" by tam go nie było, a przecież został zniszczony w przeszłości, czyli teoretycznie przed cofnięciem się w czasie powinno go już nie być... Tutaj wkraczają pojęcia alternatywnych rzeczywistości, w które już mi się nie chce zagłębiać;P

ocenił(a) serial na 10
MrKolos

nie wiedziałem że jej krew uzdrawia innych, czy to okaże się w kolejnych sezonach (oglądałem tylko I)?
a co do blizny Petera i jego postrzelenia to przecież w świecie superbohaterów wszystko jest możliwe, mógł np. z niewyjaśnionych skutków stracić chwilowo moc, albo jakiś inny heros będący w ukryciu pozbawić go tej mocy

ocenił(a) serial na 8
MrKolos

Niestety niejasności i błędy tego typu można zauważyć w większości tego typu seriali i zawsze są mniej lub bardziej rażące aczkolwiek nie da się ich uniknąć... niestety.

ocenił(a) serial na 10
thalassa

A ja widziałem jak Daphne w 3 sezonie jest superszybka zaprała tą formułę od Hiro i kiedy była ta wymiana w kinie i był w pobliżu ten Haitiańczyk i straciła swoją moc na chwile i przecież w tedy normalnie chodziła jak gdyby nic a dalej kiedy była w swoim domu tam był jej tato i Matt i Hiro zobaczył Daphne nie chodziła bo miała prażenie mózgowe i taki błąd zobaczyłem.

MrKolos

ja właśnie oglądam s02e11, gdy Peter otwiera drzwi pancerne stanowiące ostatnią zaporę do dostania się do wirusa... Biedny się namęczył, krew mu z noska poleciała... A nie łatwiej by było przez nie przejść tak jak się wydostał z Adamem z więzienia? :P

ocenił(a) serial na 10
temudzin_2

Hiro przybył zabrał Adama i zniknie li. A Peter wydostał z Mattem i Nathanem potem sam zobaczyłeś.

ocenił(a) serial na 9
MrKolos

mnie najbardziej raził motyw zmieniania kształtów - jak Sylar zmieniał osobowość - zmieniało sie także całe ubranie - a jest to dość nielogiczne. W końcu to Heroes a nie Harry Potter XD

MrKolos

Nie tylko Ty je widzisz, ale prawda jest taka, że one są w każdym filmie i serialu... Trzeba czasem użyć mocy wyobraźni, by przez nie przejść...

ocenił(a) serial na 10
sol4me

kogo ja zobaczyłem w trailerze nastepnego sezonu.. Czyżby "T-Bag" szukal drugiej pracy ?:D

ocenił(a) serial na 1
psq

Niestety... Prison Break się skończył i T-Bag wbija do Herosów. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P. Oby coś dobrego :)