Hej!
Czy ktoś może mi streścić czwarty odcinek? Oglądałam do momentu kiedy cheelederka uciekła z kostnicy. Co się stało dalej?
jak dobrze pamiętam... Clarie wróciła do domu gdzie spotkała ojca, który spytał ją o to co robiła w nocy skłamała ze była na imprezie. W szkole zobaczył ją chłopach który chciał ją zgwałcić wystraszył się inna dziewczyna pytała ją czy jej coś zrobił, przyznała się że ją zgwałcił i czyniła aluzje że to nie tylko ją. Clarie postanowiła sama wymierzyć sprawiedliwość. Czekała na niego wieczorem na boisku, poprosiła by ją odwiózł do domu ale chciała sama prowadzić. Na drodze z powodu dużej prędkości spowodowała wypadek, na tym skończył się jej wątek w odcinku. Te scene na boisku w swojej wizji namalował Isaac. Peter udaje się na spotkanie z Mohinderem i razem jadą do Isaaca. Niki spotyka Nathana idzie z nim do jego pokoju hotelowego gdzie rozmawiają. Kiedy wychodzi spotyka człowieka Lindermana wtedy ujawnia się jej drugie ja i wraca do Nathana i idą do łóżka. W trakcie jazdy Petera i Mohindera Hiro wstrzymuje czas i ukazuje się Peterowi. na tym konczy sie 4 odcinek. Polecam się na przyszłość!!!!
No tak, warto dodać, że w trakcie tejże podróży [Petera i Mohindera], Hiro [można się domyślić, że to on] zatrzymuje czas i ukazuje mu się. Ważne jest, że Hito mówi, że przychodzi z przyszłości [chyba cofnął się o 5 lat].
Wypowiada wtedy takie słowa "Nie poznałem Cię bez blizny" - ciekaw jestem kiedy się jej nabawi. ;]
wszytskie zagadki z 4 odcinka wyjasnia się w odcinku 20, kiedy będzie pokazane wszytsko 5 lat później ;] cierpliwości ;D
Jednej rzeczy nie rozumiem (uwaga: nie czytać jeśli oglądacie na TVP :) Skąd Piter ma bliznę w przyszłości, skoro ma moc leczenia się i rany mu się goją od ręki??
Bo we `wcześniejszej` wersji przyszłości Peter nie poznał Clear i nie miał mocy samoregeneracji.
Jeśli Piter nie poznał Clair to dlaczego Syler jej nie zabił i dopiero ,,w przyszłości" ją zabija? Przecież to Piter ratuje ją przed Sylerem, więc jeśli żyje ona w przyszłości, to znaczy, że Piter musiał ją spotkać. Poza tym Piter w przyszłości przyznaje się do tego, że to on eksplodował, więc jeśli tak, to musiał mieć moc regeneracji żeby to przeżyć.
scenarzysci potwierdzili, ze w przyszlosci Peter z blizna mial moc Claire. i powiedzieli ze to nie blad i ze to tego watku napewno w przyszlosci wroca.