PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

...że nieśmiertelna bohaterka akurat codziennie znajduje się w sytuacji, w której ktoś normalny by umarł?

ocenił(a) serial na 6
Street_Spirit

masz racje...mnie to bardzo dziwi,Claire umarłaby już z 200 razy gdyby nie była "nieśmiertelna"..jestem ciekawa czy gdyby była normalna to tez na każdym kroku czychałaby na nią śmierc :|
uwielbiam herosów ale ta sytuacja z Claire jest mocno przesadzona
pozdrawiam

Aleera_2

no dokładnie.

wprowadzenie takiego bohatera do filmu jest ryzykowne - wiadomo, że normalny człowiek jej zdolności wykorzystał by co najwyżej raz na kilka(naście/dziesiąt) lat (nie mówię o śmierci, ale choćby o jakichś większych urazach). tymczasem, żeby ukazać widzowi niezwykłość bohaterki, reżyser musi tak nią kierować, żeby co chwilę znajdowała się w śmiertelnie niebezpiecznej sytuacji. a przez to film traci realność.

niby trochę śmieszne jest zarzucanie braku realności na takim przykładzie - w końcu najbardziej nierealny jest sam fakt nieśmiertelności. ale powiedzmy, że to jest pewne fantastyczne ("komiksowe") założenie filmu, które z góry przyjmujemy za niemożliwe w rzeczywistości. z kolei fakt znajdowania się co chwilę w obliczu śmierci jest już teoretycznie możliwy w rzeczywistości, tylko prawdopodobieństwo tego jest bliskie zeru, dlatego drażni to podczas oglądania filmu...

trochę zamieszałem, ale mam nadzieję, ze rozumiecie o co mi chodzi :)

Street_Spirit

Na końcu zrobiła użytek ze swojego daru i załatwiła gwałciciela jednego wychodząc z tego wypadku zapewne bez szwanku. I prawidłowo. Wiem, że to tylko serial, ale takie sytuacje zdarzają się w rzeczywistości, że cwaniaczki o ładnych buźkach bajerują dziewczyny a potem dochodzi do tragedii. Jak można się rzucać na laske z dzikim popędem w oczach, kiedy ona zapiera się rękami i nogami oraz mieszać ją i jej godność z błotem? Takich to powinno się wrzucać do pomieszczenia pełnego facetów, którym nie przeszkadza czy chłopak czy dziewczyna. Jakby potem cwaniak jeden z drugim nie mógł chodzić przez tydzień, ani za przeproszeniem na dupie usiedzieć, to by się może na drugi raz zastanowił co robi.

Street_Spirit

a dlaczego ma dziwić? w końcu jest nieśmiertelna!:)
u mnie staje w obliczu zagrożeń średnio dwa razy na tydzień-dokładnie co czwartek!:)

ps.im bardziej niebezpieczne przygody ma Claire tym każdy odcinek bardziej rajcuje- scena w prosektorium-rewelacja!

ocenił(a) serial na 5
Street_Spirit

też zwrociłam na to uwagę, zwłaszcza po tej scenie gdy kapitan drużyny popchnął ją przypadkowo na boisku a ona skręciła kark. Mam dwa wytłumaczenia 1) wie że jest nieśmiertlena więc stała się nieostrożna 2) temu swojemu koledze mówiła że nie jest normalna bo jej ciało można zmieniać czy kształtować a jej się nic nie stanie. Może normalna dziewczyna w tej wyżej wymienionej sytuacji zwichnęłaby sobie coś albo nadwyrężyła,a ponieważ jej ciało jest tak plastyczne - skręciła sobie kark. Może piszę bzdury ale tak to sobie właśnie tłumaczę.

ocenił(a) serial na 9
Martus_2

Po co to w ogóle roztrząsać? W takim serialu jak Heroes nie ma mowy o realności. A to, że Claire jest w każdym odcinku w niebezpieczeństwie to nie prawda. Pewnie Street Spirit obejżał tylko te 4 odcinki ktore były na TVP1 i stwierza, że tak jest.

Scena w prosektorium jest naprawdę genialna :D Swoją drogą warto oglądać ten serial po raz drugi (oglądałem wszystkie odcinki 1 serii na kompie a teraz oglądam od nowa na TVP1) bo znajduje się różne smaczki i zauważa się coś na co wcześniej nie zwróciło się uwagi :P Heroes rządzi! :D

ocenił(a) serial na 6
Nurs

Nurs zgadzam sie z drugą częścią Twojej wypowiedzi:)
ja oglądałam każdy odcinek Herosów około 5 razy:)
a czasami nawet i więcej...jakaś psychopatka jestem xD
ale co sie dziwić-Heroes są świetni!!!!!

Street_Spirit

Claire, jest przyzwyczajona chyba do swojej niezwykłości.....Bo moc chyba nie pojawiła się z dnia na dzien, tylko ją poprostu odkrywała i przyzwyczaiła się do niej.Bo który normalny człowiek wsadził by ręke do zlewu z rozdrabniaczem ( czy jak to się nazywa), zyby wyjąć cos co tam wpadło przez przypadek...A jej zycie tez moze jest troche ubarwione czychajaca co chwile śmoiercią równiez tym , ze przeciez ktos wie ze ona jest niezwykła, do tego może ma jeszcze jedną zdolnośc ; pakowania sie w kłopoty.... Zresztą nie zazdroszcze jej, jest przeciez tak samo jak inny człowiek delikatna ( chodzi mi, ze jestśmy tak zbudowani, że w końcu cos nam szwankuje) , a nie czuje bólu.....to tak jsk pewna choroba, przewrócisz sie zlamiesz nogę a nic nie czujesz....

ktos_samotny

TheOne, a ktory to byl odcinek?? bo akurat nigdzie to niue pisze... moze mozna go gdzies na youtube obejrzec, albo cos takiego?? ??