nie wiem czym wy sie tak wszyscy podniecacie serial jest dla dzieci mimo kilku krwawych scen i wcale nie zachwyca producentom chyba spodobal sie x-men i chcieli zrobic cos podobnego ale nie za bardzo im to wyszlo a co do efektow specjalnych ......ludzie to wyscie jeszcze nie widzieli efektow specjalnych wydaje mi sie ze wszyscy krtorzy sie tu wypowiadaja to dzieciaki nie starsi niz 16 lat komus sie pewnie mazy latanie lub cos w tym stylu tylko prosze was dzieci nie skaczcie z okien bo nie polecicie ani nie jestescie niezniszczalni i kosci wam sie nie zrosna
gratuluje dojrzałośći.
musze tu coś jeszcze wpisać bo mi sie post nie chce wysłac. Może teraz sie uda ;]
Kiedyś to się musiało stać przyszło dziecko z piaskownicy i zaczne pisać coś żeby wzbudzić kontrowersje. Jak się nie znasz i masz za małe iq to wróć tam skąd przyszłoś ;p Bye
Wracaj na pole wsiunie i przestań denerwować innych, jak Ci się nie podoba to nie oglądaj dzieciaku bo sobie krzywde zrobisz. Są ludzie i parapety, ale żeby klamki?
co wy tam wiecie ogladacie jakies badziewie i sie klocicie kto ma racje ten serial faktycznie jest do kitu obejrzalem dwa odcinki dlatego dwa bo myslalem ze pilot jak pilot bedzie nas wprowadzal ale i tak sie zawiodlem serial dla ludzi z kompleksami i tyle
Kompleksy to ty sam masz i twardy za pewno jestes jedynie tutaj na forum a na zywo taki sliczny jestes ze pryszcze trzeba bedzie liczyc na twojej twarzy przez kilka miesiecy. Nie podoba sie to nie ogladaj. Dla mnie serial jest lepszy niz x men. Zaslon zaluzje wsioku zeby cie swiat nie musial ogladac!
Takich buraków trzeba olewać ... O każdym serialu znajdzie się jakiś "cfaniak" co zacznie wyzywać i bluzgać.
A co do tych efektów specjalnych - nie porównój serialu do flimu. Serial jest kilku/kilkunasto/kulkudziesiec io/kulkusetnio odcinkowy, a film ma nędzne 2 h aby przekazać nam treść.
Więc dzieciaku wracaj do pisakownicy i baw się z koleżkami.
"Wszyscy co nie lubia tego co ja to dzieciaki !!! Ja jestem caly dorosly i sie znam, i mam zawsze racje ! A wy to dzieciaki !! Jestescie dzieciaki bo ja tak mowie i juz !", tak twa mentalnosc jest w pelni dojzala. Skad wy sie ludzie bierzecie ?
Drogie dzieci.. nie oglądałem X-mana, za to zostałem zmuszony do obejrzenia tego.. tego czegoś.. po pierwszym odcinku już miałem dosyć.. no ale coby nie było, że oceniam po pierwszym to oglądnąłem jeszcze jeden.. no i? NIC.. ale to takie kompletne nic.. Lubicie ten serial? to wymieńcie jego konkretne zalety.. a nie "Ja lubie, a ty nie, to jesteś be". Ponieważ serial ma tylko jedną zaletę.. (ma 9 odcinków jak narazie.. to oznacza, że nie zmarnujecie aż tak dużo czasu.. chociaż w tym czasie warto robić masę innych rzeczy..) to ładnie powiem czemu mam ten serial tak głęboko.. 1. Tematyka - podobna do 'The 4400', choć scenarzysta tamtego zadbał o bardziej interesujące zdolności bohaterów i choć odrobinę dał człowiekowi pomyśleć przed ekranem.. natomiast Heroes to wersja dla (jak to już tu było wspomniane) osób trochę z mniejszymi zdolnościami twórczego myślenia. 2. Podobieństwo dwóch głównych aktorów.. (dwóch beznadzienych i tak nie da jednego dobrego.. to nie logika..) nie pamiętam imion postaci.. ale chyba wszyscy w miarę kojarzą. 3. Serial jest ciekawy i nie do przewidzenia jak Moda na sukces.. jeśli nie widziałeś pierwszych 8 odcinków nie przejmuj się.. obejrzyj 9 bo podobno najciekawszy i tak nic nie stracisz. 4. Muzyka miejscami jak z Muminków.. 5. Przesłanie.. jakiś motyw, topos, morał, jeden dobry dowcip albo coś - brak.
Proszę.. jeśli Heroesów bo też chciałbyś mieć takie moce jak główni bohaterowie.. nie komentuj tej odpowiedzi. I always call a shit a shit.
Niby przestrzegasz przed podawaniem argumentów typu "Ja lubię,a ty nie,to jesteś be",ale sam w swojej argumentacji obrażasz fanów lub przynajmniej osoby,którym się serial podoba,stwierdzeniem,że jest to obraz jakoby dla osób mniej inteligentnych("z mniejszymi zdolnościami twórczego myślenia" jak to ładnie nazwałeś ;).Tak więc twój zarzut odnośnie wrzucania jest nieadekwatny do Twojej osoby,jak i chyba bezpodstawny w tej sytuacji.Oczywiście nie zwracasz się do ludzi per wsioki ,ale i tak o czymś to świadczy.Co do serialu to przecież każdemu ma takie samo prawo się nie podobac jak i podobac.Jak wszystkie produkcje.Jeżeli uważasz jakiś obraz za ambitniejszy od innego,to przecież nie powiem "powiedz przynajmniej 100 argumentów dlaczego ci sie podoba" i dopiero wtedy to zaakceptuję.Mankamentem tego forum jest to,że jest ono kompletnie wolne i nie miałby się kto zając sprawą kultury.Ludzie powinni tutaj pisac po to,aby dzielic się wrażeniami i przemyśleniami oraz krytyką(jak w Twoim przypadku),ale bez sensu jest wrzucac na siebie.Tak samo ma się rzecz z broniącymi-niby mówią,że znalazł się kolejny,co wprowadza kontrowersje,ale zawsze dają się na to złapac.:)A mówią,że świat zrywa ze stereotypami:D.Mi osobiscie serial się podoba,ale przyjmuję do wiadomości także głosy krytyki i nie mam nic przeciwko ludziom,którzy uważają go za największe gówno.Jak wiemy już z podstawówki(choc pewnie znaczna częśc o tym zapomina),każdy człowiek jest inny i ma indywidualne podejście do życia,więc podporządkowywanie sobie go na siłę nic nie da.Pewnie moja odpowiedź zostanie odebrana jako wymądrzanie się albo coś w tym stylu,ale cóz: taki jest świat:)Peace.
P.S A,i nie odpowiadam dlatego,że chciałbym miec takie moce jak bohaterowie,chociaż przyznasz,ze chyba w dziecinstwie każdy kiedys o czyms takim marzył:P.Pozdro
O.. łał.. ktoś odpisał.. nawet na to nie liczyłem x) Jeśli ktokolwiek się poczuł dotknięty fragmentem o twórczym myśleniu to PRZEPRASZAM (ale kosztów wyleczenia z depresji NIE pokrywam). Natomiast co do ilości pozytywnych argumentów dotyczących filmu to chcę jeden, a nie rzadne 100. Dla mnie film jest dobry kiedy jest oryginalny, ma coś w sobie co zapamiętam, a nie 2 dni po obejrzeniu już nie wiem o czym był. W międzyczasie zwiększyłem także moją ocenę serialu.. po obejrzeniu 3 epsiodu jako komedię, a nie jako dramat, thriller, sc-fc.. na 2/10. Miłego oglądania.
PS. Ja nie chciałem być superbochaterem.. tylko nim byłem :P Ale wtedy to były inne czasy..
"nie wiem czym wy sie tak wszyscy podniecacie serial jest dla dzieci mimo kilku krwawych scen "
Uważam, że "Heroes" powinien być o ograniczeniem wieku od miniumum 18 lat :-)
Witam :).
Mi podoba się w Herosach fabula fantasty. Inaczej niż w 4400 - tam ludzi porwalo UFO, i nie wiadomo aż dokońca pierwszej serii dlaczego i po co. Tutaj wszystko jest jasne - Herosi to ludzie dla których ewolucja byla laskawsza (albo i nie:). Moim zdaniem bardzo fajny serial, a efekty specjalne nie mogą być przesadzone, bo akcja serialu dzieje się w teraźniejszym świecie ;).
Po za tym, po 2-3 odcinkach nie możemy stwierdzić i ocenić filmu. Radzę obejrzeć dalej, lub dać sobie spokój i powstrzymać się od trochę..hmmm.. pretensjonalnych komentarz, które innych drażnią i wywolują spory, które do niczego nie prowadzą. Pozdrawiam.
PS. Rozumiem, każdy ma swoje zdanie, i może dyskutować, ale jeśli mi nie podoba się jakiś film, to nie wchodze na stronę mu poświęconą, bo to marnowanie czasu. Krytyka nie sluży w kontaktach międzyludzkich. A stweirdzenie (tytul tematu): 'jaja sobie robicie' jest bezsensowne, bo nikt jaj nie robi, bo wlaściwie z czego.
Radzilabym także powstrzyamać się od 'powitań' : HEJ DZIECI!. Serial jest przeznaczony dla widzów powyżej 16 roku życia, czyli dla mlodzieży starszej, i widzów doroslych, do ktorych ja należę. I takie teksty są po prosyu obraźliwe, jeśli nie wiesz, kto jest widzem serialu.
Rzeczywiście...2 pierwsze odcinki są do bani, ale gdy skończysz ogladać 4 odcinek wtedy zupełnie zmienisz zdanie o całym serialu. Nie możesz oceniac go tak po prostu po dwóch odcinkach.
Jeszcze raz polecam ci zobaczyć 3 i 4 odcinek, a wtedy zadceydujesz czy bedziesz oglądął Heroes'ów dalej
Chciałem przeczytać wątek do końca, ale dałem sobie spokój, ponieważ uznałem, że argumenty mówiące za tym, iż serial ten jest do dupy, to po prostu słowa ludzi, którzy nie widzieli więcej niż dwóch odcinków. Ja sam na początku byłem przekonany, że Heroes jest przereklamowany, ponieważ był mocno zakręcony, a klimat nie wkręcał tak bardzo, jak później.
Co takiego jest w tym serialu, czego nie ma w X-Menach i Lidze Sprawiedliwych? Opowiada on o zwykłych ludziach, o ich przemianie w bohaterów, która nie trwa jednej chwili. Tu nie ma naciąganych akcji, które mają przedłużyć serię, a bohaterowie nie posiadają multum zdolności. Jedynie Peter Petrelli jest odwzorowaniem prawdziwej potęgi komiksowych herosów, reszta to jakby rusztowanie dla jego osoby. Kiedy oni żyją, żyją zdolności Petera, jego myśli są na nich skupione. To, co potrafią bohaterowie, nie zawsze jest darem, niektórzy swoją moc traktują jak przekleństwo. Więcej, większość ludzi stara się nie korzystać z niezwykłych umiejętności, które posiadają. Serial ten opowiada także o ich problemach, skupia się na wielu jednostkach i robi to umiejętnie. Mógłbym tak pisać, pisać, pisać... o Hiro, który uważa, że ma misję do spełnienia; o Niki starającej się być dobrą matką; o Sylarze kierującym się żądzą przejęcia wszystkich mocy, a tym samym stania się kimś, kto zapisze się na kartach historii. Tylko, po co, skoro jakiś "kretyn" zaraz napisze, iż serial jest "gupi"?
Szkoda ze serial zostal wyemitowany na tvp jak nie bylo emisji to nie bylo glupkowatych wypowiedzi!
Serial ma specyficzny kliat i wcale nie trzeba hektlitrow krwi albo efektow specjalnych jak np w matrix3 albo alien 4 [GFX wcale nie gwarantuje sukcesu] A jak twierdzisz ze serial jest dla dzieci to wyjdz na ulice walnij w morde jakiemus kafarowi albo najlepiej 2 i bedziesz mial "samo zycie" w wersji live z hektolitrami krwi jak przyjedzie po Ciebie pogotowie, zapoda tlen to bedziesz mial efekty graficzne jak w matrixie.
ten posta nie ma na celu obrazenia nikogo, poprosty przedstawiam wlasny punkt widzenia.