PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

odc 04x03 :]

ocenił(a) serial na 10

oglądaliście? ;D musze powiedzieć że pierwsze 3 odcinki pozytywnie mnie zaskoczyły :D spodziewałam się gorszego gówna po 3 sezonie. a tu ciekawy wątek z tym kompasem i pojawieniem sie go na ręce Petera :D

McAfee

sylar i caly jego wątek wymiata, ta akcja z mattem i pluszowym kroliczkiem genialna.
za to ta przyjazn miedzy claire i gretchen malo prawdopodobna, dziwne ze noah ot tak dal sobie spokoj .
i czemu nie bylo hiro ?!
ciekawe jak rozkreci sie wątek z głuchą babką.

ocenił(a) serial na 5
coolkarcia

A według mnie skoro zlikwidowali Sylara w zeszłym sezonie to powinni dać sobie z nim spokój. Jego wątek był fajny w 1 sezonie, gdzie wszystko się składało w całość. Teraz to moim zdaniem jakaś rola wciśnięta na siłę i sceny Parkman-Sylar tylko mnie nużą. Skoro T-bag jest teraz nowym czarnym charakterem, to jego, wciągający skądinąd wątek, powinni ciągnąć.
Wątek babki z synestezją - rzeczywiście się ciekawie zapowiada.

coolkarcia

Tragedia taki fajny serial spierdxol!!! to trzeba miec łeb!!Poprostu odgrzewane kotlety wkolko te same teksty,gadaja i gadaja jakies pierdoly ze po cholere oni to gadaja wogole tego nieda sie sluchac!Fajnie dali nowego zlego bohatera ktory jest kiepski w swojej roli i jego trupa ten serial to dno 1 sezon wymiatal byl tajemniczy swierzy a teraz to szkoda gadac!!Kompas wskazuje siedzibe trupy cyrkowej ale fajnie normalnie tragedia cyrkowcy ze zdolnoscim=ami wygladaja jak bezdomni oczywiscie kolejne oryginalne i zarazem glupie zdolnosci tych owych ludzikow.Normalnie niedobrze mi sie robi na szczescie ten serial prawdopodobne dostanie CANCEL w usa i jak bog pozwoli to do konca sezonu wywala ten serial. 1 odc ogladalo ok 5,5 mln a srednia do utrzymania serialu to ok 8 wiec papa heroski moje hehe.

ocenił(a) serial na 10
piotrspider7

Chciałbyś tego prawda ;P Na szczęście nie ty o tym decydujesz. Vol 5 jest świetny i koniec, a będzie jeszcze lepiej bo wątek Samuela zaczął się rozkręcać. Jak Peter odzyska swoją moc to już będzie w ogóle pozamiatane.

ocenił(a) serial na 8
piotrspider7

Pisałem w osobnym wątku ale tutaj muszę również ponieważ Twój post mnie przeraża:] Tak więc ponawiam pytanie - czy w szkołach nie nauczają już ortografii i gramatyki?

użytkownik usunięty
piotrspider7

Cóż Twój "buk" nie pozwoli bo nie istnieje, he he. Co do odcinka był dość słaby, oprócz końcówki(fantastyczna ta moc z osuwaniem ziemi). Sylar i Parkman jest zaledwie zabawnym wątkiem. Claire to już żenua na maksa, czemu zapychają nią 60% odcinka? Samuel i Peter trzymają poziom.

Zapewne serial skończy się jakąś walką wszystkich z Sylarem, będzie się wydawało, że Sylar już tryumfuje i nagle weźmie na ręce dziecko Parkmana "dla zabawy" i wtedy ono zablokuje wszystkie jego moce. Z cyrkowcami pewnie "wyrobią" się w połowie sezonu.

ocenił(a) serial na 8
McAfee

póki co ten volume jest dobry. Póki co twórcy nie wpieprzają w fabułę firmy/rządu i to jest na plus. Bez żadnych zbędnych skomplikowań na lini władzy/pieniędzy/urzędu. Akcja dzieje się wokół herosów i to jest na plus.

Najwyraźniej twórcy pojęli że serial szedł w złym kierunku i teraz to chcą zmienić. Bo póki co sezon 4 podoba mi się lepiej niżeli 2 i 3.

Sylar w głowie Parkmana - świetny motyw.

Ciekawi mnie jeno dlaczego Peter nie zorientował się wcześniej o tym że nie jest już szybki. Bo przecież stracił przyśpieszenie przy kontakcie z Samuelem, a między tą sceną a końcową z zawalonym domem minęło dość czasu by mógł spokojnie 'pośmigać'.

No i nie było Nikki/Nathana/Hiro (słabszego z sezonu na sezon) co też jest dla mnie plusem.

Liczę że tego nie spieprzą ;p

ocenił(a) serial na 10
Trigger

"Ciekawi mnie jeno dlaczego Peter nie zorientował się wcześniej o tym że nie jest już szybki. Bo przecież stracił przyśpieszenie przy kontakcie z Samuelem"

Stracił? Albo nieuważnie oglądałem albo się mylisz. Peter przejmuje zdolności innych tylko kiedy tego chce (pomijam przypadkowe przejęcie mocy Tracy w samolocie bo wtedy Peter był lekko zamroczony i nie do końca wiedział co się dzieje ;P).

ocenił(a) serial na 8
xyz_14

a to przepraszam

ale i tak dziwne że przyjechał na miejsce zapadniętego budynku normalnie samochodem ze swoim kolegą z pracy, a nie śmigał z buta ;p

ocenił(a) serial na 9
Trigger

Z kolegą przyjechał może dlatego by nie wzbudzać za dużo podejrzeń że on sam te wszystkie wypadki tworzy :P

ZlyCzarny

Generalnie jedno mi nie pasuje - Pietrek powinien wyczuć że Samuel ma moc kiedy podał mu rękę, coś a'la światełko w głowie - Halo, kolejny rodzynek do wzięcia!

ocenił(a) serial na 8
desiuup

Racja! Przecież poprzez dotyk może przejąć moc więc w momencie kontaktu fizycznego powinien wiedzieć czy ktoś ma moc czy nie. Czyżby niedopatrzenie scenarzystów?

użytkownik usunięty
Blackmoorland

Nie, on musi wiedzieć, że ktoś ma moc. Sam tego nie wyczuje.

ocenił(a) serial na 8

Jednak się myliłeś, Peter nie musi wiedzieć, że ktoś ma moc żeby ją przejąć. W ostatnim odcinku dotknął tej głuchoniemej kobiety i nie wiedząc, że ma moc, przejął ją. Czyli niedopatrzenie scenarzystów.

ocenił(a) serial na 8

Niedopatrzenie scenarzystów w tej kwestii, że dotykając Samuela powinien przejąć jego moc. Sorry za podwójny.

ocenił(a) serial na 10
Blackmoorland

A ja dalej uważam, że to nie niedopatrzenie. Tylko dwa razy zdarzyło się żeby Peter przejął czyjąś moc przez przypadek. W 3 sezonie w samolocie kiedy ktoś go zaatakował od tyłu i teraz kiedy musiał szybko działać uratować tą głuchą pannę. Więc podtrzymuję swoją opinię, że Peter może przejąć czyjąś moc przez przypadek ale tylko w stresowej sytuacji, kiedy wszystko się dzieje bardzo szybko albo kiedy jest zamroczony. Kiedy próbował odciągnąć Matta od malowania obrazu dotykał go a jednak dalej miał zdolność latania.

ocenił(a) serial na 8
xyz_14

Właśnie, dotykał Matta - kolejne niedopatrzenie;) A tak poważnie to prawda jest taka, że możemy jedynie się domyślać o co chodzi ponieważ nigdzie nie jest powiedziane, że np. Peter przejmuję moc przez przypadek w stresowych sytuacjach, tak samo jak nikt nie powie nam "To było niedopatrzenie scenarzystów" :) Tak czy tak jest to pewna nieścisłość i tyle wiemy.

btw - jutro kolejny odcinek! Jakieś propozycję co się wydarzy?:>