oglądaliście? ;D musze powiedzieć że pierwsze 3 odcinki pozytywnie mnie zaskoczyły :D spodziewałam się gorszego gówna po 3 sezonie. a tu ciekawy wątek z tym kompasem i pojawieniem sie go na ręce Petera :D
sylar i caly jego wątek wymiata, ta akcja z mattem i pluszowym kroliczkiem genialna.
za to ta przyjazn miedzy claire i gretchen malo prawdopodobna, dziwne ze noah ot tak dal sobie spokoj .
i czemu nie bylo hiro ?!
ciekawe jak rozkreci sie wątek z głuchą babką.
A według mnie skoro zlikwidowali Sylara w zeszłym sezonie to powinni dać sobie z nim spokój. Jego wątek był fajny w 1 sezonie, gdzie wszystko się składało w całość. Teraz to moim zdaniem jakaś rola wciśnięta na siłę i sceny Parkman-Sylar tylko mnie nużą. Skoro T-bag jest teraz nowym czarnym charakterem, to jego, wciągający skądinąd wątek, powinni ciągnąć.
Wątek babki z synestezją - rzeczywiście się ciekawie zapowiada.
Tragedia taki fajny serial spierdxol!!! to trzeba miec łeb!!Poprostu odgrzewane kotlety wkolko te same teksty,gadaja i gadaja jakies pierdoly ze po cholere oni to gadaja wogole tego nieda sie sluchac!Fajnie dali nowego zlego bohatera ktory jest kiepski w swojej roli i jego trupa ten serial to dno 1 sezon wymiatal byl tajemniczy swierzy a teraz to szkoda gadac!!Kompas wskazuje siedzibe trupy cyrkowej ale fajnie normalnie tragedia cyrkowcy ze zdolnoscim=ami wygladaja jak bezdomni oczywiscie kolejne oryginalne i zarazem glupie zdolnosci tych owych ludzikow.Normalnie niedobrze mi sie robi na szczescie ten serial prawdopodobne dostanie CANCEL w usa i jak bog pozwoli to do konca sezonu wywala ten serial. 1 odc ogladalo ok 5,5 mln a srednia do utrzymania serialu to ok 8 wiec papa heroski moje hehe.
Chciałbyś tego prawda ;P Na szczęście nie ty o tym decydujesz. Vol 5 jest świetny i koniec, a będzie jeszcze lepiej bo wątek Samuela zaczął się rozkręcać. Jak Peter odzyska swoją moc to już będzie w ogóle pozamiatane.
Pisałem w osobnym wątku ale tutaj muszę również ponieważ Twój post mnie przeraża:] Tak więc ponawiam pytanie - czy w szkołach nie nauczają już ortografii i gramatyki?
Cóż Twój "buk" nie pozwoli bo nie istnieje, he he. Co do odcinka był dość słaby, oprócz końcówki(fantastyczna ta moc z osuwaniem ziemi). Sylar i Parkman jest zaledwie zabawnym wątkiem. Claire to już żenua na maksa, czemu zapychają nią 60% odcinka? Samuel i Peter trzymają poziom.
Zapewne serial skończy się jakąś walką wszystkich z Sylarem, będzie się wydawało, że Sylar już tryumfuje i nagle weźmie na ręce dziecko Parkmana "dla zabawy" i wtedy ono zablokuje wszystkie jego moce. Z cyrkowcami pewnie "wyrobią" się w połowie sezonu.
póki co ten volume jest dobry. Póki co twórcy nie wpieprzają w fabułę firmy/rządu i to jest na plus. Bez żadnych zbędnych skomplikowań na lini władzy/pieniędzy/urzędu. Akcja dzieje się wokół herosów i to jest na plus.
Najwyraźniej twórcy pojęli że serial szedł w złym kierunku i teraz to chcą zmienić. Bo póki co sezon 4 podoba mi się lepiej niżeli 2 i 3.
Sylar w głowie Parkmana - świetny motyw.
Ciekawi mnie jeno dlaczego Peter nie zorientował się wcześniej o tym że nie jest już szybki. Bo przecież stracił przyśpieszenie przy kontakcie z Samuelem, a między tą sceną a końcową z zawalonym domem minęło dość czasu by mógł spokojnie 'pośmigać'.
No i nie było Nikki/Nathana/Hiro (słabszego z sezonu na sezon) co też jest dla mnie plusem.
Liczę że tego nie spieprzą ;p
"Ciekawi mnie jeno dlaczego Peter nie zorientował się wcześniej o tym że nie jest już szybki. Bo przecież stracił przyśpieszenie przy kontakcie z Samuelem"
Stracił? Albo nieuważnie oglądałem albo się mylisz. Peter przejmuje zdolności innych tylko kiedy tego chce (pomijam przypadkowe przejęcie mocy Tracy w samolocie bo wtedy Peter był lekko zamroczony i nie do końca wiedział co się dzieje ;P).
a to przepraszam
ale i tak dziwne że przyjechał na miejsce zapadniętego budynku normalnie samochodem ze swoim kolegą z pracy, a nie śmigał z buta ;p
Z kolegą przyjechał może dlatego by nie wzbudzać za dużo podejrzeń że on sam te wszystkie wypadki tworzy :P
Generalnie jedno mi nie pasuje - Pietrek powinien wyczuć że Samuel ma moc kiedy podał mu rękę, coś a'la światełko w głowie - Halo, kolejny rodzynek do wzięcia!
Racja! Przecież poprzez dotyk może przejąć moc więc w momencie kontaktu fizycznego powinien wiedzieć czy ktoś ma moc czy nie. Czyżby niedopatrzenie scenarzystów?
Jednak się myliłeś, Peter nie musi wiedzieć, że ktoś ma moc żeby ją przejąć. W ostatnim odcinku dotknął tej głuchoniemej kobiety i nie wiedząc, że ma moc, przejął ją. Czyli niedopatrzenie scenarzystów.
Niedopatrzenie scenarzystów w tej kwestii, że dotykając Samuela powinien przejąć jego moc. Sorry za podwójny.
A ja dalej uważam, że to nie niedopatrzenie. Tylko dwa razy zdarzyło się żeby Peter przejął czyjąś moc przez przypadek. W 3 sezonie w samolocie kiedy ktoś go zaatakował od tyłu i teraz kiedy musiał szybko działać uratować tą głuchą pannę. Więc podtrzymuję swoją opinię, że Peter może przejąć czyjąś moc przez przypadek ale tylko w stresowej sytuacji, kiedy wszystko się dzieje bardzo szybko albo kiedy jest zamroczony. Kiedy próbował odciągnąć Matta od malowania obrazu dotykał go a jednak dalej miał zdolność latania.
Właśnie, dotykał Matta - kolejne niedopatrzenie;) A tak poważnie to prawda jest taka, że możemy jedynie się domyślać o co chodzi ponieważ nigdzie nie jest powiedziane, że np. Peter przejmuję moc przez przypadek w stresowych sytuacjach, tak samo jak nikt nie powie nam "To było niedopatrzenie scenarzystów" :) Tak czy tak jest to pewna nieścisłość i tyle wiemy.
btw - jutro kolejny odcinek! Jakieś propozycję co się wydarzy?:>