PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

zdolności

ocenił(a) serial na 10

Samuel i jego "laska" bodajże Lydia
Minelo 7 odcinkow i do tej pory nie mam pomyslu jak nazwac (ogarnac?) ich zdolnosci. Samuel w pierwszym "kontrolowal" ziemie, pomiedzy bawil sie atramentem, później znowu ziemia i 7 odcinku ponowie zabawił sie w grabarza. Telekineza to to raczej nie jest. Zdolności Lydii też nie rozumiem, znajduje ludzi z zdolnościami? pokazuje kto wkrótce dołączy do bandy "cyrku"? na to by wskazywał ten kompas który Samuel wręcza:)

ocenił(a) serial na 7
clown

Też tego nie pojmuję i jeszcze ta scena z Tracy, czyli co teleportować się też potrafi?

Cerivant

A może coś w stylu panowania nad materią? Wtedy mógł zmaterializować cyrk wokół siebie, bawić się ziemią i tuszem (z tym cyrkiem mocno naciągane).

ocenił(a) serial na 10
clown

"Samuel has the ability to manipulate earth and other minerals with his mind" Troche nam to wyjaśnia:P

ocenił(a) serial na 10
clown

Lydia, the "painted lady", is an evolved human with the ability to feel empathy through her tattoos

użytkownik usunięty
clown

Hereoswiki mówi, że Samuel ma terrakinezę, czyli kontrolowanie ziemi. A co robi ten atrament? W pierwszym odcinku już "wstrzyka" tym kijkiem (zauważcie, że zawsze jak "wstrzykuje" atrament ma ciemnie okulary na sobie) w ciało Lydii, potem dusi za pomocą atramentu Edgarda, w następnym odcinku zmienia za pomocą atramentu zdjęcie w gazecie. W innym odcinku pokazuje Hiro swój tatuaż z kompasem. Wstrzykując atrament Lydii zawsze się pyta "kto to jest?" czyli jakby miał jakieś objawienie, widział kogoś, wstrzykuje ten atrament, a Lydia określała kto to.

Nie miałem czasu i ochoty na przeglądanie Heroeswiki odnośnie tego tematu, ale wygląda na to, że Samuel tak jak Sylar ma kilka zdolności, no chyba, że producenci dokładnie wytłumaczą czym jest ten atrament, bo na Heroeswiki nie za wiele mówi ;)

Mnie osobiście ciekawy kim był brat Samuela, dlaczego zginął, co potrafił? Czy jego śmierć ma coś wspólnego z Budynkiem 26?