PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=811161}

Hi Score Girl

2018 - 2019
7,4 346  ocen
7,4 10 1 346
Hi Score Girl
powrót do forum serialu Hi Score Girl

Ciekawi mnie wasza opinia na jej temat. Niby postacie w takich serialach są często specjalnie aż do przesady charakterystyczne, ale tak jak wszystko w serialu mi się podobało, tak jej postać mnie strasznie irytowała. Jedyne słowo jakie przychodzi mi na myśl kiedy o niej myślę to "mimoza". Za każdym razem jak ktoś coś do niej mówi a ona tylko gapi się pusto w ziemię to mam ochotę nią potrząsnąć XD Nie wiem czemu nie wprowadzili żadnych jej kwestii, to niemożliwe że ktoś normalnie funkcjonuje bez porozumiewania się z innymi, tym bardziej przez tyle lat. Zamiast tego każdy kto do niej mówił prowadził monolog i sam sobie dopowiadał jej odpowiedzi. Tym bardziej że zamiast ignorancją tłumaczyli to jej "tajemniczością", na pewno każdy jest taki przychylny do innych xd Poza tym nie rozumiałam jej dwóch skrajności, z jednej strony taka strachliwa i strasznie upierdliwa życiowo, wręcz nieporadna, a nagle okazuje się we wszystkim super idealna i nadludzko silna, mądra i nie wiem co jeszcze XD I w sumie tylko dlatego ją lubili bo była ładna i z bogatej rodziny? Przecież jak były te kadry na korytarzu to też wokół niej stal tłum ludzi i zadawali jej pytania i do niej mówili a ona i tak nic nie odpowiadała. I te problemy, niby takie miała ogromne, albo to że nie miała zbyt wielu przyjaciół. Ona po prostu odpychała od siebie wszelkie pozytywne rzeczy, na własne życzenie i miała wręcz chorobliwy problem z okazywaniem emocji. Dla mnie to strasznie naciągane, nie wiem, może wymagam zbyt dużej realności. Ale jej postać mnie zmęczyła po prostu.

ocenił(a) serial na 8
loulien

Wiesz, masz sporo racji, ale po pierwsze anime się nie skończyło(może wyjaśnią tą kwestię), poza tym są różni ludzie z różnymi przypadłościami, kto wie może rodzice mieli ją gdzieś i non stop ją szkolili w różnych rzeczach do tego stopnia, że zupełnie nie potrafi się socjalizować z innymi, nasze kontakty z rodzicami mają ogromny wpływ na nas tym bardziej jak się jest introwertykiem kim z całą pewnością akira jest. Poza tym jest prze urocza( nie wysyłajcie FBI lol) i jej przygody z Haruo oglądałem z wypiekami na twarzy, a Hidako nawet jeśli się odzywa jest dziwna z tą swoją początkową niezdolnością do odczuwania zabawy(wtf). Obie główne bohterki są dziwne, ale Akira jest już dla mnie bardziej realna od Hidako.

maxbys

Zdaję sobie sprawę, że występują i takie przypadłości(choć najczęściej jest to w wieku dziecięcym i da się niektóre wyleczyć bo wynikają prędzej z psychiki), ale z tego co pamiętam bardziej chodziło mi nawet o sam fakt, że ludzie często oczekują odpowiedzi- nie dopowiadają sobie sami czegoś, tylko następuje cisza; cisza, która daje pole do wypowiadania się tej drugiej osobie, jeśli ktoś faktycznie jest ciekawy rozmówcy. A tutaj jeśli bohaterka coś mówiła, to na pewno nie było to pokazane, i to jest frustrujące. Bo jeśli faktycznie nie odzywała się słowem nigdy, to po prostu dla mnie logiczne byłoby, że po pewnym czasie każdy by sobie odpuścił- w takiej sytuacji nie ważne kto ile umie, nawet jeśli co jakiś czas będzie w stanie kogoś uratować, albo będzie mogła jakoś się "przydać". Są osoby, którym coś takiego nie przeszkadza, i traktują to jako formę przypadłości czy choroby, ok. Ale to nie są wszyscy, a tutaj to tak zostało pokazane. Najwidoczniej trafiła na środowisko, w którym mogłaby przełamać lęki, czego zresztą i tak nie robi. Nie wiem, może się łudziłam, i czekałam na ten moment XD Teoretycznie wiem że takie osoby mogą mieć mimo wszystko mocny charakter, a nie jakby się mogło wydawać- bojaźliwy również w innych aspektach życia. A ja widziałam w tym wszystkim jakiś zgrzyt ;\

maxbys

Ono nieodzywa się z tego samego powodu, dla którego Haruo rozmawia z bohaterami gier. To tylko konwencja, oglądamy świat oczami wybujałej wyobraźni głównego bohatera. Guille i reszta, którzy z nim rozmawiają to nie bohaterowie z gier, tylko po prostu personifikacje jego wewnętrznych emocji, przemyśleń i wątpliwości. A Ono nigdy nie jest przedstawiana jako dosłownie nie mowa, a po prostu cicha, zamknięta, aspołeczna dziewczyna. Ona teoretycznie potrafi mówić, ale dla podkreślenia jej charakteru my - widzowie - nigdy tego nie widzimy. To hiperbolizacja typowa dla anime, nie trzeba brać tego dosłownie, to tylko figury reotryczne, symbole.

ocenił(a) serial na 7
loulien

po prostu taka konwencja serialu, bardzo ciekawa zresztą. Nie ma co tego oceniać psychologicznie i racjonalnie. Do głównego bohatera dobija parę razy auto i nikt tego pod kątem realizmu specjalnie nie ocenia.

xavi1991

Ono jest mega! To, że się nie odzywa traktujmy z przymrużeniem oka :) Na początku trochę mnie to wkurzało, ale jako całość lubię tą postać :) Anime mi się podobało, bo sam cześć życia spędzałem kiedyś w salonie gier :) To jak przy automacie stoi kilka osób wokół Ciebie i robi się gorąco :) Co było widać nie raz w tym anime. Fajne czasy w Polsce już chyba nierealne, może w Japonii to jeszcze.