PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324560}
7,8 6,5 tys. ocen
7,8 10 1 6451
Higurashi no Naku Koroni
powrót do forum serialu Higurashi no Naku Koroni

Zaczelem ogladac 1 sezon i jakies to pokrecone w 4 odcinku ginia Rena Keiichi itd a w 5 pokazuja ich od nowa jak gdyby nic. O co chodzi?To w jakiej kolejnosci mam ogladac odcinki?

użytkownik usunięty
Cinek_16

Broń boże, nie zmieniaj kolejności oglądania odcinków :) ten zabieg to nieodzowna części tej serii... podkręcający niesamowicie klimat, czemu akurat tak a nie inaczej, dopiero później się to wyjaśni, nie czytaj też o tym za dużo na necie bo możesz stracić przyjemność z oglądania, no chyba że ci seria nie przypadnie do gustu i nie będziesz mieć zamiaru jej dokończyć :P

Ach ok dzieki za info bo juz sie balem ze cos pokrecilem. Nie no narazie mi sie podoba taka psychodela, szczegolnie te zmiany zachowan czy tez nastroju glownych bohaterek i to jak koles dostawal szmergla od tego wszystkiego ale teraz dali restart wiec tempo cos siadlo i zaczeli jakies watki milosne wkrecac blee:P Zobaczymy jak to wyjdzie jako calosc.

Cinek_16

Jakas dziwna formula tego anime, nic z tego nie rozumiem. Te przedstawiane historie to sa jakies alternatywne wersje czy cos? Bo zaczeli opowiadac historie od nowa i dzialo sie calkiem co innego z napomknieciem lekkim tylko niektorych faktow z poprzedniej wersji...

ocenił(a) serial na 9
Cinek_16

Mniej więcej..weź to dooglądaj na spokojnie do końca:P

użytkownik usunięty
Cinek_16

niecierpliwy :D jak ci wszystko byśmy wygadali to nie byłoby po co oglądać ;) też nie rozumiałem... do paru ostatnich odc z pierwszej serii, a po obejrzeniu drugiej do połowy i tak się okazało, że jeszcze mało rozumiałem do tej pory :D niestety, taka "formuła" jak to nazwałeś, zapewne odrzuciła paru oglądających po pewnym czasie, dla niektórych może być za długo tego "nie wiadomo o co chodzi"... ale raczej warto obejrzeć od deski do deski, jeśli się lubi takie psycho-klimaty :)

Alternatywne rzeczywistości, ot co.

ocenił(a) serial na 8
Marelciaaa

nie takie znowu alternatywne :P
mi się bardziej kojarzy z filmem "Dzień Świstaka", ale to też nie do końca identyko, to naprawdę skomplikowane, no po prostu trzeba samemu obejrzeć oba sezony i wtedy stopień zakumania wzrasta niepomiernie ;] Polecam

Marelciaaa

No i po ch*j spoilerujesz?

ocenił(a) serial na 10
Cinek_16

To anime jest bardzo skomplikowane, trzeba tu dużo myśleć itp... aż mnie głowa bolała :D
Po obejrzeniu anime polecam mange

SonikkuRush

W drugiej części się wszystko wyjaśnia :)

ocenił(a) serial na 8
Cinek_16

Trzeba po prostu obejrzeć do końca no i oczywiście kolejne serie.
Wszystko się wyjaśnia i nabiera sensu :)

ocenił(a) serial na 10
neko123

może mi ktoś napisać nazwy tych serii (dokładnie to kolejność jak jest ova itd.)? Bo nie chciałbym nic pomieszać(na razie oglądam pierwszą serie ; d)

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Higurashi no Naku Koro ni
Higurashi no naku koro ni Kai
Higurashi no naku koro ni Rei
Proszę bardzo :)

ocenił(a) serial na 10
neko123

hmm ta anime jest już zakończona ? Czy za jakiś czas powstanie kolejna seria ?; d

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Wydaje mi się, że powstaje lub już powstała Higurashi no Naku Koro ni Kira, ale pewności nie mam. Wystarczy trochę poszukać i na pewno coś się znajdzie na ten temat .

Cinek_16

Dzięki za spoiler.

Cinek_16

Mnie ta Rena tak wkurza, ten jej głosik i mówienie w trzeciej osobie doprowadza mnie do szału, mam nadzieję ,że nie pożyje długo :)

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

Właśnie to Rena jest najlepsza ! ;)

snake1410

tobie naprawdę podobają się takie słodkie dziewczyneczki z tych filmów czy anime? zauważyłam,że tak

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

wyniki Twojej obserwacji są mocno spłycone i niedokładne :)

snake1410

dlaczego?
przecież tak jest ,a pewno podobają ci się fizycznie(bo o tym mówimy, bo aktorsko to nie wszystkie wypadają już tak rewelacyjnie)- ta tanaka, miyazaki, czy ta loletta lee, masz słabość do takich słodkich dziewczyn , to dobrze, ale w Posce to,uuu mało takich :)

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

to już nie dziewczyneczki, a porządne kobiety koło 30 (dwie pierwsze wymienione), to po pierwsze, a po drugie wcale nie mało u nas takich, nie licząc braku skośnych oczu ;)

snake1410

przez dziewczyneczki nie miałam na myśli tego ,że maja po 12 lat, tylko po prostu one sprawiają takie wrażenie, ich wygląd , zachowanie,minki,
a może są jacyś Azjaci na socjologii?

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

jak dla mnie to takiego wrażenia wcale nie sprawiają (już na pewno nie Tanaka), ale pora kończyć ten offtop spam

snake1410

wyczuwam irytację i szorstkość , niepotrzebnie
pytam się o studia, bo u nas jest jedna Azjatka na socjologii!
a jeśli nie chcesz offtopicu , to wyjaśnij ,dlaczego Rena jest wg ciebie najlepsza

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

skasują mi konto za ten spam przez Ciebie, a ja ostatnio nie robiłem sobie backupa ocenek, będzie strata :/ ; w Warszawie trochę Azjatów jest, niektórzy sobie studiują, nie wiem czy na socjologii, ale na pewno na turystyce, czy zarządzaniu ktoś tam jest
Rena najlepsza jest dlatego, że, bo, ponieważ

ocenił(a) serial na 9
snake1410

w takich rozmówkach jednak ulatuje sporo kontekstu, myślałem, że pytając o Renę masz na myśli aktorkę Tanakę, a w takiej sytuacji odpowiedź na pytanie jest kłopotliwa :) sorry, moje niedopatrzenie ;
dlaczego Rena Ryuuguu jest najfajniesza w anime ?- chyba dlatego, że jest najskrajniejszą postacią ze wszystkich (choć w sumie każdy w tej serii ma swoje alter ego) i we krwi najmniej jej do twarzy

ocenił(a) serial na 10
snake1410

Zgadzam się z przedmówcą, Rena jest ciekawą postacią, bo jest najskrajniejsza. Z drugiej strony... Wszystkie postacie z serialu popadają w skrajności...