Zaczelem ogladac 1 sezon i jakies to pokrecone w 4 odcinku ginia Rena Keiichi itd a w 5 pokazuja ich od nowa jak gdyby nic. O co chodzi?To w jakiej kolejnosci mam ogladac odcinki?
Broń boże, nie zmieniaj kolejności oglądania odcinków :) ten zabieg to nieodzowna części tej serii... podkręcający niesamowicie klimat, czemu akurat tak a nie inaczej, dopiero później się to wyjaśni, nie czytaj też o tym za dużo na necie bo możesz stracić przyjemność z oglądania, no chyba że ci seria nie przypadnie do gustu i nie będziesz mieć zamiaru jej dokończyć :P
Ach ok dzieki za info bo juz sie balem ze cos pokrecilem. Nie no narazie mi sie podoba taka psychodela, szczegolnie te zmiany zachowan czy tez nastroju glownych bohaterek i to jak koles dostawal szmergla od tego wszystkiego ale teraz dali restart wiec tempo cos siadlo i zaczeli jakies watki milosne wkrecac blee:P Zobaczymy jak to wyjdzie jako calosc.
Jakas dziwna formula tego anime, nic z tego nie rozumiem. Te przedstawiane historie to sa jakies alternatywne wersje czy cos? Bo zaczeli opowiadac historie od nowa i dzialo sie calkiem co innego z napomknieciem lekkim tylko niektorych faktow z poprzedniej wersji...
niecierpliwy :D jak ci wszystko byśmy wygadali to nie byłoby po co oglądać ;) też nie rozumiałem... do paru ostatnich odc z pierwszej serii, a po obejrzeniu drugiej do połowy i tak się okazało, że jeszcze mało rozumiałem do tej pory :D niestety, taka "formuła" jak to nazwałeś, zapewne odrzuciła paru oglądających po pewnym czasie, dla niektórych może być za długo tego "nie wiadomo o co chodzi"... ale raczej warto obejrzeć od deski do deski, jeśli się lubi takie psycho-klimaty :)
nie takie znowu alternatywne :P
mi się bardziej kojarzy z filmem "Dzień Świstaka", ale to też nie do końca identyko, to naprawdę skomplikowane, no po prostu trzeba samemu obejrzeć oba sezony i wtedy stopień zakumania wzrasta niepomiernie ;] Polecam
To anime jest bardzo skomplikowane, trzeba tu dużo myśleć itp... aż mnie głowa bolała :D
Po obejrzeniu anime polecam mange
Trzeba po prostu obejrzeć do końca no i oczywiście kolejne serie.
Wszystko się wyjaśnia i nabiera sensu :)
może mi ktoś napisać nazwy tych serii (dokładnie to kolejność jak jest ova itd.)? Bo nie chciałbym nic pomieszać(na razie oglądam pierwszą serie ; d)
Higurashi no Naku Koro ni
Higurashi no naku koro ni Kai
Higurashi no naku koro ni Rei
Proszę bardzo :)
hmm ta anime jest już zakończona ? Czy za jakiś czas powstanie kolejna seria ?; d
Wydaje mi się, że powstaje lub już powstała Higurashi no Naku Koro ni Kira, ale pewności nie mam. Wystarczy trochę poszukać i na pewno coś się znajdzie na ten temat .
Mnie ta Rena tak wkurza, ten jej głosik i mówienie w trzeciej osobie doprowadza mnie do szału, mam nadzieję ,że nie pożyje długo :)
dlaczego?
przecież tak jest ,a pewno podobają ci się fizycznie(bo o tym mówimy, bo aktorsko to nie wszystkie wypadają już tak rewelacyjnie)- ta tanaka, miyazaki, czy ta loletta lee, masz słabość do takich słodkich dziewczyn , to dobrze, ale w Posce to,uuu mało takich :)
to już nie dziewczyneczki, a porządne kobiety koło 30 (dwie pierwsze wymienione), to po pierwsze, a po drugie wcale nie mało u nas takich, nie licząc braku skośnych oczu ;)
przez dziewczyneczki nie miałam na myśli tego ,że maja po 12 lat, tylko po prostu one sprawiają takie wrażenie, ich wygląd , zachowanie,minki,
a może są jacyś Azjaci na socjologii?
jak dla mnie to takiego wrażenia wcale nie sprawiają (już na pewno nie Tanaka), ale pora kończyć ten offtop spam
wyczuwam irytację i szorstkość , niepotrzebnie
pytam się o studia, bo u nas jest jedna Azjatka na socjologii!
a jeśli nie chcesz offtopicu , to wyjaśnij ,dlaczego Rena jest wg ciebie najlepsza
skasują mi konto za ten spam przez Ciebie, a ja ostatnio nie robiłem sobie backupa ocenek, będzie strata :/ ; w Warszawie trochę Azjatów jest, niektórzy sobie studiują, nie wiem czy na socjologii, ale na pewno na turystyce, czy zarządzaniu ktoś tam jest
Rena najlepsza jest dlatego, że, bo, ponieważ
w takich rozmówkach jednak ulatuje sporo kontekstu, myślałem, że pytając o Renę masz na myśli aktorkę Tanakę, a w takiej sytuacji odpowiedź na pytanie jest kłopotliwa :) sorry, moje niedopatrzenie ;
dlaczego Rena Ryuuguu jest najfajniesza w anime ?- chyba dlatego, że jest najskrajniejszą postacią ze wszystkich (choć w sumie każdy w tej serii ma swoje alter ego) i we krwi najmniej jej do twarzy