PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324560}
7,8 6,5 tys. ocen
7,8 10 1 6455
Higurashi no Naku Koroni
powrót do forum serialu Higurashi no Naku Koroni

Witam !
Jestem na 10 odcinku 1 serii i mam kilka pytań.
Nasz główny bohater chyba w 5 odcinku zginął w budce telefonicznej, ale później niby znów
zyje domyśliałem sie, że jest historia z przed jego śmierci i kilka jest tych historii...
Ale jest to chyba nie logiczne, bo za każdym razem poznaje tego policjanta.
I za każdym razem jest zaskoczony nim ( chodzi mi o to, że jak on się pojawia to jakby go nie
znał )
Już nie wspomne o tym, że te dziewczyny Rena i ta Mina. Był odcinek, że Mina ma w sobie
demona i się do tego przyznaje itd. ale później nagle zmiana fabuły na historię o tej
dziewczynce.. Satoko ?

Pozdrawiam

adinho96

Czołem!
Powiem Ci, że z początku sam miałem wiele pytań co do tego i myślałem nawet, że wszystkie części zawarte w danej serii były niezależne i nie wiążące się kompletnie z innymi, jednak jeśli dokończysz sezon wszystkie zdarzenia choćby nie wiem jak trudne to połączenia przy 10 odcinku, nagle jednak zaczną być ze sobą powiązane. ;D Życzę zatem miłego oglądania. Anime bardzo nietuzinkowe. :)

ocenił(a) serial na 10
Macul

Sezon? Nie bardzo... Tu trzeba obejrzeć oba sezony, żeby zrozumieć. Wszystko się wyjaśnia w drugim. Aha, i nie Mina, tylko Mion.

Verita_114

No wiadomo. "Im głębiej w las- tym więcej drzew" tak więc kolejna seria tłumaczy więcej. ;D Nie pisałem o zrozumieniu wszystkiego tylko powiązaniu odcinków. ;)
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. ^^

ocenił(a) serial na 10
adinho96

W tym właśnie urok całej serii (:
Jeśli nie chcesz zostać zaspojlerowany (co moim zdaniem jest bez sensu przy oglądaniu serialu) musisz obejrzeć całą pierwszą serie i połowę drugiej zanim zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi (:
Ale spokojnie. Jeśli dotrwasz, to wszystko się wyjaśni.