PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324560}
7,8 6,5 tys. ocen
7,8 10 1 6455
Higurashi no Naku Koroni
powrót do forum serialu Higurashi no Naku Koroni

Pierwszy rozdział opowieści byl całkiem przyzwoity. Po restarcie przez kilka kolejnych odcinków wynudziłam się, ale mniej więcej od rozdziału Satoko zaczęło się poprawiać i potem już było nieźle, chociaż nie zachwycająco. Poza nienajlepszą grafiką w sumie strona techniczna nie była zła, a postacie irytujące na początku, później stały się znośne. Nie zrozumiałam w końcu, czemu służyły restarty, czy to było jakieś inne wcielenie, podróże w czasie czy co? Słyszałam, że wszystko wyjaśnia się w drugiej serii, ale nie wiem, czy się zmuszę. Może mi ktoś napisać czy warto?

Pink_Phink

Warto obejrzeć drugą serię. Jest mniej krwawa,ale wszystko się wyjaśnia. Kreska taka sama,a opening i ending tak samo fajnie jak te z pierwszego sezonu. :)

ocenił(a) serial na 8
Pink_Phink

Ja właśnie jestem po drugiej serii i wystawiłem ocenę 10. Pierwszej części wystawiłem jedynie [hic! jedynie :D] 8.
Jestem z osób które bardziej lubią jak coś układa się w logiczną całość, a nie tylko bardziej plącze i wyobraź sobie lub nie, że wszystko zostaje wyjaśnione w drugiej serii, a ja oglądając pierwszą serię nie śmiałem nawet przypuszczać że jest jakiś logiczny powód czemu postacie tak wariują czasami, a tu jednak.
Polecam bardzo gorąco, choć parę odcinków było nudne, np opisywana historia Takano - aż przysypiałem, ale warto bo końcówka jest naprawdę świetna.
Pozdrawiam i miłego oglądania ;)