Hinterland
powrót do forum 1 sezonu

Pytanie z innej beczki - czy oglądając ten serial na netflixie też słyszycie w tle takie dziwne klikanie/cmokanie czy dźwięki jakby strzelania stawami? Pojawia się to wraz z dialogami. Obejrzałam dwa odcinki i nie mogę się skupić na serialu, bo cały czas słyszę tę irytujące dźwięki.

tymczasowa_

hahaha miałam to samo!
zatrzymywałam i nasłuchiwałam o co chodzi... haha :))

tymczasowa_

Nie zwróciłam uwagi. To dobrze, bo nie mogłabym się skupić ;d

wiolcia0

W wielu scenach jednym z dźwięków tła jest głos kontaktowy rudzika, odzywa się tam zresztą sporo innych ptaków. https://www.xeno-canto.org/595242 Odsłuchaj i zobacz, czy to o to chodziło :-)

drontdodo

Nie, to nie to. Tamte dźwięki są dużo bardziej irytujące ;)

tymczasowa_

Taaak! To brzmi jakby lektor mlaskał ;) Bardzo mnie to drażni.

zajkowska_magdalena

Przeszlam na napisy, nie dało się słuchać tego mlaskania.

ocenił(a) serial na 7
tymczasowa_

Dużo dzwiekow ptaków, zwierząt i to jest super! Ale teraz po przeczytaniu tego wpisu słyszę tę mlaskania! Aaaa jak teraz skupić się i tego nie słyszeć?!

exene

Hehe no wybacz! Mi też niestety ktoś na to zwrócił uwagę już na samym początku i od drugiego odcinka nie mogłam się skupić, ale zastanawiałam się czy inni też to zauważyli

ocenił(a) serial na 7
tymczasowa_

Tak tak, inni też hehe na szczęście nie w każdym tak jest albo po prostu na niektórych o tym zapominałam i dało się obejrzeć :)

tymczasowa_

Czy każdy odcinek to inne morderstwo czy cały sezon o jednym?

ocenił(a) serial na 8
kondziorela

Każdy odcinek nowa sprawa. Wciąga jak cholera:)

tymczasowa_

Ojej mialam wczoraj to samo, myślałam ze cos mam ze sluchawkami. Ale w tv to samo.

tymczasowa_

lektor albo mlaska albo klika mikrofon po nagraniu kwestii

tymczasowa_

To powinno być oznaczone jako spoiler :P przed obejrzeniem, przeczytałam ten komantarz i ciągle to słyszę, a tak to może bym nie zauważyła

tymczasowa_

Faktycznie dziwne dźwięki występują. Polski lektor coś sknocił tylko dlaczego nikt tego nie sprawdził i nie odtworzył przed wpuszczeniem w obieg :) Na Netflixie nie da się oglądać bo tak to rozprasza :) przeszedłem na angielski z napisami. Pozdro