podwójnym agentem!.
Wiem że może moja teoria jest może trochę bez sensu/nieprawdopodobna ale co tam, ciąglę toczą się dyskusje czy Broddy jest
agentem/terrorystą Al-kaidy czy nie a może prawda jest inna i jest tak naprawdę...PODWÓJNYM agentem pracującym dla wuja Sama:D. To by tłumaczyło te wszelkie średio wiarygodne dowody na przykład-musiał sie uwiarygodnić wśród brodaczy:D(przejście na islam,taśma itd) a cała akcja ma na celu zlapanie El-Zacharego(czy jak mu tam ci teroryści muszą mieć takie nazwiska:D) a raczej skłonienie by wypezł ze swej nory, pewnie liczą że przyjedzie pogratulować wielkiemu ''męczenikowi'' czy coś w tym stylu(przed akcją rzecz jasna:D) i wtedy go dorwą. To by też tłumaczyło czemu niektórzy tak chcieli by Carrie dała Brodiemu spokój z tymi swoim dochodzeniem(biedak ma dość stresu i bez tego:D,choć na chwilę pewnie go odstresowała:D).
Jeśli tak jest to zostaje pytanie kiedy zgodził się na tą akcje, choć zapewne CIA ma agentów nawet wśród żołnierzy w regularnych kontyngentach(był już agentem jak był na misji,w czasie szkolenia ktoś w CIA zauważył jego liczne ''talenty'' i zaproponował mu współprace no a Broody się zgodził)
)którzy są tajni więc.....
W takiej wersji fakt że go złapali mógł by być ''szcześliwym''(chgoć nie koniecznie dla niego:D) przypadkiem.
Broddy wygląda na gościa który potrafi znosić tortury a to chyba nie bez znaczenia w takiej ''pracy'' a i zacierać ślady zbrodni potrafi jasne w ''szkółce'' Al-KAidy też mógł się tego nauczyć:D.
To by dopiero było rozwiązanie tajemnicy no nie?.
PODWÓJNYM AGENTEM!!!
Dobra zdaje sobie sprawę że moja teoria może jest bezdnie głupia ale to by było ciekawe i Brody okazał by się tym ''dobrym''(w sumie) mógł by się rozwieść z tą ''larwą'' i być z troszkę stukniętą ale fajną kobietą:D albo chociaż zostać szefem tej fajnej stukniętej(i załatwić jej awansik:D) po takiej akcji raczej nic innego by nie dostał do roboty a zasługi miałby większe niż pół CIA:D(a to już moja lekko romantyczna dusza i zarazem nie najgorszy mam nadzieję zalążek ewentualnego 3 sezonu:D).
Jaka jest ta zasada CIA bodaj:-oszukuj,kłam, rób wszystko co musisz ale w żadnym razie nie daj się złapać-.
Chyba się za dużo tych seriali naoglądałem......
powstaje wtedy WIELKI znak zapytania, czemu ostrzegł Nazira. Jeżeli jest on(Abu) clou dla CIA to chyba w tym momencie nie musiałby się uwiarygadniać ponownie.
No jeśli Abu ma kreta w CIA to wtedy i tak by był ostrzeżony a Brody na pewno by na tym stracił na wiarygodności.
A Brody kombinuje może jakby tu poznać tożsamość kreta i wtedy jakoś sprytnie go wyeliminować i stać się ''bezcenny''(jedyne źródło informacji) i wtedy sfinalizować wielką akcje(wiem przekomponowuje).
Wiem, że zabrzmię jak blondynka(w sumie nią jestem;) ale mi jest tak strrrasznie żal Brodiego. Właśnie skończyłam oglądać najnowszy odcinek i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Brody w tym całym zamieszaniu jest prostu ofiarą manipulacji Nazira. Może to kwestia gry Lewisa, który każdego swojego bohatera musi usprawiedliwiać a może celowe założenie twórców. Na prawdę chciałabym teraz żeby ktoś mnie teraz zapewnił, że wszystko się dobrze skończy, bo aż mnie ściska.
A mi się wydaje, że to pójdzie w zupełnie innym kierunku. Brody jest niewygodnym świadkiem dla Vice-Prezydenta i Davida Estesa, którzy to dopuścili do zbombardowania szkoły w której zginęło również dziecko Abu Nazira. Dodatkowo zataili prawdę po tej tragedii przed opinią publiczną. A przecież Vice-Prezydent zamierza startować na prezydenta USA, gdyby ta jego mroczna historia dostała się do mediów to byłby skończony w polityce(i całe jego polityczne środowisko, w tym David Estes).
Tak więc ujawnienie, że Brody jest terrorystą, wiązałoby się z ujawnieniem motywów jego postępowania opinii publicznej. V-ce zrobi może zostać zaszantażowany przez Brodiego, Abu Nazira i całe to towarzystwo... byćmoże nawet po raz drugi z Davidem zamiotą pod dywan, a Brody będzie miał "zniknąć" bądź nawet będą ciągnąć tą grę.... w bohatera Ameryki. No i ponownie uczciwi agenci(Saul i Carrie) zostaną uciszeni. Z czym się nie będą chcieli pogodzić i gra zacznie rozgrywać się między Vice+David a Saulem i Carrie.
Takie moje luźne rozważania ;)