Tragedia. Inaczej nie można jej i jej gry określić w tym serialu.
Sztucznie napompowana pseudo emocjonalna gra wyglądająca jak 10 latka, która ma zaparcie :/.
Już nawet gorzej niż nasza 'rodzima' Różyczka ;D
mam podobne zdanie..a nawet dziką myśl co by ją coś uśmierciło (co oczywiście nigdy się nie ziści..a szkoda)..Ten sam zestaw min już mi się opatrzył..ale mam nowego ulubionego bohatera jest nim postać, którą odtwarza Rupert Friend- to jedyny ogarnięty póki co ;>
Dokładnie - świetna gra. Jakby mnie denerwowała główna bohaterka to bym nie oglądał serialu. Proste.
Właśnie, postać jest specyficzna, taka, z którą w życiu trudno by było wytrzymać, ale Danes gra świetnie. Jej aktorstwo jest jak zwykle niebanalne i nieszablonowe, mocno emocjonalne, neurotyczne, pobudliwe. Choć rozumiem, że komuś może się ten styl nie podobać.
W samo sedno ;) Podejrzewam, że niezadowolnym przeszkadza nadmierna mimika Danes, mnie się to właśnie najbardziej podoba, zwłaszcza w takich zwykłych scenach, tuż przed odjazdem kamery, zawsze jej twarz coś wyraża, jakby mózg komentował jej własne myśli.
to w takim razie nie polecam Temple Grandin z Claire Danes. Moim zdaniem tutaj gra świetnie osobę chorą postawioną w tak skomplikowanej sytuacji.
Moim zdaniem gra świetnie. Nie boi się wyglądać brzydko. Poza tym mam wrażenie, że to postać Wam się nie podoba, a nie sama aktorka.
Nie rozumiem czemu nazywasz mnie trollem, wyraziłem tylko swoją opinie a Ty się napuszyłeś bo krytykuję Twój love serialik ? Uważam że ogólnie serial jest bardzo dobry, trzymający w napięciu z dobrą grą aktorką poza Danes. I wcale też nie uważam żeby była ogólnie złą aktorką, ale ta rola w serialu jest po prostu słaba.
Właśnie to zachwyca, że ona ma świadomość, że nie wygląda pięknie, ale wygląda prawdziwie, strasznie, przejmująco, brzydko...
Danes otrzymuje za te role nagrody. Claire Danes i Patinkin to zdecydowanie najjasniejsze punkty tego serialu pod wzgledem aktorskim. Nie twierdze, ze Twoja opinia jest odosobniona, na Filmwebie znajdziesz zapewne pokrewne dusze w tym temacie, ale mysle, ze znaczna wiekszosc widzow docenia kreacje Danes.
No dobrze może trochę przesadziłem przepraszam, ale chciałbym by inne aktorki w niektórych serialach grały co najmniej tak jak ta pani.....
No chyba właśnie o to chodzi, co nie? Gra agentkę CIA obarczoną zaburzeniami afektywnymi-dwubiegunowymi, a w dodatku kocha osobę, którą powinna pilnować, a nie chronić. Świetnie odgrywa swoją rolę, ona ma wzbudzać w nas takie skrajne emocje, od podziwu, poprzez totalną irytację (podczas której mam ochotę ukręcić jej łeb), po litość :D