Witam. Mam taki pytanie czy warto oglądać ten serial? Jakie są jego zalety?
Przed chwilą skończyłem oglądać ostatni odcinek drugiego sezonu, wszystkie 36 odcinków pochłonąłem w niecałe 5 dni. Rzadko kiedy seriale wciągaja mnie właśnie tak jak Homeland. Serial wskoczył do mojej listy ulubionych razem z takimi tytułami jak Prison Break, Breaking Bad, Walking Dead czy Dexter. Myślę, że nie można go porównać do żadnej innej serii (przynajmniej do takiej którą bym widział). Świetna gra aktorska, zwłaszcza głównej bohaterki, wciągające wątki i oczywiście akcja. Na początku byłem sceptykiem i trochę się za ten serial zabierałem, ale teraz wiem że było warto i żałuję, że nie zacząłem wcześniej.
Oczywiście polecam, jeśli są jakieś pytania dotyczące fabuły, bądź czegoś innego to spokojnie odpowiem.
Zaczelam ogladac jakisczas temu i po 8 odcinkach podziekowalam, naiwny scenariusz, niescislosci...ale po dosc dlugim czasie, jak mi sie pomysly na seriale wyczerpaly, powrocilam do homelandu, dalam mu druga szanse i musze powiedziec, ze drugi sezon absolutnie wymiata jesli chodzi o rozwiniecie akcji.
Mimo, że wątki są miejscami dość przewidywalne, to i tak będę bronił serialu za to co zrobił ze mną w bodajże 7 czy 8 odcinku pierwszej serii oraz za końcówkę tegoż sezonu. Drugi oczywiście trzyma ten sam poziom co pierwszy, oglądałem oba 'na jednym tchu' więc łatwo byłoby stwierdzić czy różniły się jakościowo.