Horoskop śmierci 2

Le maître du Zodiaque
2006
7,7 1,8 tys. ocen
7,7 10 1 1849
Horoskop śmierci 2
powrót do forum serialu Horoskop śmierci 2

żeby Keller był tym mistrzrm?? Złożyło się na to pare rzeczy:
-) ta scena, na samym poczatku, w której mathias patrzy się w kamere tak jakby na Kellera. Wtedy mówił o mistrzu
-) tak samo jak w wczorajszym odcinku mówli o tym że mistrz moze byc impotentem, a Keller w łóżku jak się zachowywał??

Może to zwykły pzrypadek. Ja nie oglądałam pierwszej serii i teraz szczerze mówiąc trudno mi się jest odnaleśc w tych bohaterach. Każdy ma inne nazwisko i wszystko mi się miesza kto z kim i dlaczego. Kto jest czyją córką, synem, żoną itd...

Waracając właśnie do Kellera to nie widziałam jego zachowania w pierwszej serii... tylko dlaczego ostzregał Esther żeby pilnowała syna, może to poprostu gra??

aniek_2

Nie wydaje mi sie zeby Keller byl mistrzem. A kazal jej pilnowac syna, bo nalezli wiadomosc, o tym ze jak Esher nie zabije tego kogos(nie wiadomo jeszcze kogo i za co), to Quentinowi sie cos stanie. Wiec postanowili go ukryc na lodzi Evy. :D Co do wczesniejszej serii to rzeczywiscie szkoda, ze nie ogladalas, bo jest pare watkow, ktore sie powtarzaja. A co sie tyczy Kellera, to w pierwszej serii tez gral czlowieka o specyficznym charakterze. Teraz sie troche rozkreca, ale jak zauwazylas ciezko mu to idzie. Tez mnie zastanowilo to, ze z horoskopie mistrza wynika, ze ma jakies problemy z zyciem intymnym. Ale moze to zmylka. Przeciez nie tylko Keller ma takie problemy. A co do niego to chyba bardziej spowodowal to stres i nadmierna praca (chociaz moge sie mylic :)) niz jakies traumatyczne przezycia. Chociaz kto wie. Jak sadzisz? Pozdrawiam

gatecrasher

ah, no to wszystko jest możliwe, tak po krótce przeanalizowałam te sceny i wyszło mi, że Keller może byc mistrzem.
A w tej scenie jak Eva pojechała do tej kopalni i wstpominała zdarzenie no wtedy gdy ja zgwałcili to jakim cudem zjawił sie on?? potem wychodzą i pojawia się wiadomoś..... tylko to własnie moze byc, tak jak piszesz, zmyłka żeby odwrócic uwagę od prawdizwego mistrza...

No a właśnie co się stało esther, rozumiem że ktoś jej coś wbił do głowy, bo jak tamten facet popełnił samobójstwo dziwacznie się zachowywała i ten napis na kamieniu...

Jeżeli miałabyś ochotę to mogłabys mi skrócic historię tych rodzin, dlaczego noi się tak nienawidzą...

aniek_2

Keller zjawil sie w tej kopalni bo przed wyjscie Eva cos wspominala o tym, ze tam ja wiezili i moze dlatego on tam pojechal. A przeciez byla podlamana jak wychodzila z komisariatu. :) W woli wyjasnienia, bardzo chetnie ci opowiem o ich losach, tylko, ze w 1 serii nie bylo nic o rodzinie Daggerow. W 1 serii chodzilo o konflikt wewnatrz rodziny Esther. Jak nadal chcesz krotki przekroj przez 1 serie to napisze ale to nie w tej chwili? Ale to moze na maila, bo nie wiem czy niektorzy byli by zainteresowanie streszczeniem na stronce! :D Bo to troche skomplikowane. Tez mi sie zdaje, ze to zmylka, bo pewnie ta Eva tez ma jakis uraz po tym gwalcie, i pewnie znalazloby sie jeszcze pare innych osob do roli Mistrza :)

gatecrasher

Co do Esther to polazla do domu tego nawiedzonego lekarza (ktory jak sie pozniej okazalo zmarl). Podejrzewam, ze cos jej wszczepili. A przeciez tam byla wiadomosc, ze musi kogos zabic (tylko na razie nie wiadomo kogo) i jak ten sie zastrzelil to pomyslala, ze moze Mistrzowi chodzilo wlasnie o tego faceta. Wiec chciala upozorowac zabojstwo zeby ocalic Quentena. Ale to chyba nie jego miala zabic :)

gatecrasher

to ja poprosze to streszczenie na anieek@o2.pl
nie musi byc teraz do przyszego czwartku jest tydzień!

Co do esther to wszczepili jej chyba to co Msthiasowi i temu chłopkakowi... yhyhyh dokotor Jacek Kowalski (pad)
że też wymyślili, to typowo Polskie... :)

aniek_2

No problemo! Na pewno do przyszlego tygodnia wysle :) A przynajmniej sie postaram :). Ma byc bardzo dokladnie?
A co sie tyczy Loika to on tez jest niezle pokrecony i wyglada mi na jakiegos psychola. Moze on ma cos z glowa? Jak sadzisz?
Ale im sie udalo z tym polakiem. Typowe :) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
gatecrasher

Tak, mi też się wydaje,że Loic jest dziwny... Z tym Polakiem, to trochę niefajnie. Dlaczego jak jakiś zdemoralizowany, to o polskim nazwisku?! A z tego co wiem to Mathiasowi i teraz Esther wszczepili implanty;)

aniek_2

Moim zdanbiem to nie Keller jest tym mistrzem .
Jeżeli by nim był to dlaczego w pierszej części dzięki niemu zodiaka złapali i wogule ?????
Nie wiem ale raczej na 98 procen uważam że to nie on .

AsiulkA

Tak na pewno im wszczepili implanty, dlatego ona tak sie dziwnie zachowywala gdy ten koles popelnil samobojstwo. A uwazam, ze to nie Keller jest Mistrzem! NIe pasuje mi na takiego wyrachowanego morderce :) Pokazal tow ostatnich odcinkach. :)

ocenił(a) serial na 10
gatecrasher

KELLER NA 100% NIE JEST MISTRZEM, piszę dlatego, że wiem kto jest mistrzem. Ale nie napiszę kto, bo nie chcę żebyście wiedzieli. Dodam, że dowiedziałam sie przez przypadek na forum jedynki;) śpijcie spokojnie - to nie Keller:-D

karolinka30

Ja sie domyslam kto jest mistrzem, a po ostatnim odcinku chyba wiem! Ciekawa jestem czy dobrze mysle? :D I nie jest to Keller! Obejrzalam jeszcze raz 5 i 6 odcinek (tylko szkoda, ze po francusku :P ). I moje przypuszczenia sie potwierdzily.

ocenił(a) serial na 8
gatecrasher

Gdzie mozna zobaczyc 5 i 6 odcinek. KELLER NIE JEST MISTRZEM!
A z tym Polakiem - no coz, Polak potrafi, jak nie hydraulik, to psychiatra....

ocenił(a) serial na 10
dejan_popow

5 i 6 odcinek możesz sobie ściągnąć na e-Mule;-) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
aniek_2

Skad Ci przyszlo go glowy, ze Keller jest impotentem?! Niby jak sie zachowuje w lozku? Z Eva to sie wcale nie liczy, a Esther wyglada na zadowolona!

dejan_popow

Nie pamietasz sceny gdy Keller poszedl z Esther do lozka. I pieprznal reka w poduszke. A ona cos powiedziala ze nie szkodzi ze mu nie wyszlo. I sie do niego usmiechnela :) Na co on odparl ze to tylko mu sie tak dzieje jak sie pierwszy raz z nia kocha. Wiec ona zaproponowala zeby przeszli do drugiej czesci. I on troche byl zazenowany tym ze mu ....... nie wyszlo :D Kurcze to bylo nad wyraz oczywiste!!!

aniek_2

wedlug mnie to Keller raczej nie moze byc mistrzem...mozna sie domyslec z tego odcinka z Fabriciem.Przeciez kazal Mathiasowi zabic kellera.troche bezsensu ze chcial zeby jego mistrz zginal, a po za tym rozmawail z nim przez telefon o jakims budzeniu o 8 a przeciez z Kellerem caly czas ktos byl i on nigdzie nie dzwonil...

ocenił(a) serial na 9
aniek_2

możliwe że keller nie jest mistrzem... ale dziwne mi sie wydaje, że w momencie kiedy od łysego dostał cynk o kowalskim, że maja nowy trop nie pojechał tego sprawdzić... a przecież w tym czasie właśnie tam była Esther i jesli nie jest mistrzem to by ja uratowal. mozliwe ze to tylko zabieg scenarzysty, a tym samym popelnil blad by policja nie badala kolejnego tropu...