Znalazłam na francuskojęzycznej stornie Wikipedii nazwisko Mistrza Zodiaku. Jest nim Eva Trammel, która jak się okaże jest siostrą Mathiasa a córką Grace i Gabriela. Esther natomiast jest córką Cecile Saint - Andre i Alexis'a Daguerr'a. Co o tym sądzicie?
pewnie ci chodzi o to
Natacha Lindinger : Capitaine de gendarmerie Eva Trammel, le maître du zodiaque (soeur jumelle de Mathias)
Motyw. Po pierwsze kobieta sama przyznała się do tego, iż jej dewizą ukierunkowującą jej życie stałą się zemsta. To właśnie przez chęć jej dokonania przystąpiła do policji, która w gruncie rzeczy ma najlepszych specjalistów i najlepszy sprzęt śledczy, itd. Zrozumiałe. Teraz wisienka na torowym cieście. Prawdopodobnie policjanta w swoich dochodzeniach doszła do osoby lekarza, psychologa. W sposób jeszcze na nieznany posiadła kompletną wiedzę z zakresu prowadzonych przez niego badań. Może zmusiła go do powiedzenia całej prawdy. Po jego zabójstwie zdecydowała się kontynuować jego działalność z tym, że zmieniając jej kierunek. Wspomniana wisienka, jaka zemsta smakuje najlepiej? Skierowała na twórców dziwacznego programu ich własne osiągnięcia. Oczywiście to wszystko przypuszczenia, poczekajmy do ostatniego odcinku. Jaka to przyjemność oglądać serial, którego już się zna zakończenie? Żadna.
Motyw 2: Byc moze ona dowiedziala sie, ze jej prawdziwa matka Grace wychowywala kogos innego-Esther i tez sie chce na niej zemscic, bo "ukradla" milosc jej matki?
zgodze sie ze Eva jest Mistrzem, ale ciezko mi uwiezyc (nawet po uważnym przeanalizowaniu drzewa genealogicznego obu rodzin) ze jest siostra Zodiaka.
mozna sie doszukac sprzecznych informacji...
w poprzedniej czesci bylo powiedziane ze ten sam horoskom moga miec dzieci urodzone w tym samym czasie, czyli bliznieta - cos takiego powiedzial Keller (dlatego horoskop Esther i Mathiasa byl identyczny), a poza tym podobno jak Grace rodzila to byla wieziona przez swoja matke.... moze mi to ktos racjonalnie wytlumaczyc??
to sie zrobilo totalnie zamotane:D juz prawie nic nie rozumiem co i jak i jakim cudem w ogole:P
W tej części nie było mowy jaki horoskop ma eva i kiedy sie urodziła ( pewnie sama tego na początku nie wiedziała) a horoskop esther jest taki sam jak mathiasa bo wszyscy myśleli że data i miejsce jej urodzin jest taka sama jak jej "brata". a horoskop tworzy sie miedzy innymi na tej podstawie.
niech ktos mi wytlumaczy jakim cudem Esther trafila do Grace a Gabriel uznal ja za swoja corke? jezeli jest ona corka Cecile? i w takim razie wnuczka Gabreila?:D a skad sie wziela Eva tam gdzie sie wziela?:D
Rzeczywiście strasznie namieszali, ale chyba to jest tu najfajniejsze... Nigdy nic nie wiadomo. Też uważam, że mistrzem jest Eva- wszystko pasuje. Jest motyw, możliwość działania...Przyznam się, że podejrzewałam ją od samego początku (zawsze podejrzewam tych, którzy są poza wszelkim podejrzeniem). Porwanie synka Esther ugruntowało moje zdanie (Keller powiedział, że porwania musiała dokonać osoba, którą Quentin znał), a po obejrzeniu drzewa genealogicznego na stronie oficjalnej upewniłam się, że mam rację. Pozdrawiam wszystkich, którzy sie ze mną zgadzają.