Horoskop śmierci 2

Le maître du Zodiaque
2006
7,7 1,8 tys. ocen
7,7 10 1 1849
Horoskop śmierci 2
powrót do forum serialu Horoskop śmierci 2

Udało mi się przetłumaczyć wywiad z Yannisem Barabanem, poza niektórymi fragmentami, których nie mogłam zrozumieć. Sami zobaczcie, co wyszło i komentujcie!

Ariane Grassi :Czy od razu zgodziłeś się na ponowne rozpoczęcie przygody z Zodiaque ?
Yannis Baraban : Kiedy zaproponowano mi rolę w Le Maître Zodiaque, czekałem aby przeczytać scenariusz i dopiero dać moją odpowiedź. Trzeba było jednak być na wysokości zadania! Uspokoiłem się, że projekt poprowadzi ten sam zespół ale byłem zaskoczony zawiłością scenariusza. W akcji pojawiają się nowe postacie i historia jest naprawdę bardzo zawiła.
Ariane Grassi : Od Zodiaque w 2004, co działo się z twoją postacią?
Yannis Baraban : Dwa lata minęły, Mathias przeżył je w czterech ścianach, przez sześć miesięcy leżał w śpiączce i odosobnieniu. Miał czas by oddalić się od swoich czynów, by zdać sobie sprawę z uczuć do Esther, swojej siostry, którą kocha i nie cierpi. W więzieniu, znowu staje się młodzieńcem, którym mógłby być, gdyby inny człowiek nie zaprogramował go do zemsty.
Ariane Grassi : W Zodiaque z 2004, wszystko opierało się na dwuznaczności Mathiasa. Fakt, że jego tożsamość jest teraz odkryta zmienił twoją grę?
Yannis Baraban : By zrozumieć Mathiasa Rousseau, musiałem odkryć w jego postaci, że pomimo zabójstw, pozostaje on istotą ludzką. Szukałem jego słabych stron, gdyż jeżeli popełnił błędy, jest jest także ofiarą manipulacji. Chciałem też pokazywać co w źle może być kuszące : Mathias jest ulicznikiem, ale o ładnym sercu!
Ariane Grassi : Którą relację Mathias utrzymuje dzisiaj z jego bliźniaczką ?
Yannis Baraban : Mathias widzi w Esther jego podwójna ilość, on kochałby w niej to, że ona jest jego obrazem. Popełnił błąd widząc w niej rozwiązanie swoich problemów. Pomimo dramatu, pozostaje przwiązany do niej i dwuznaczność ich relacji nie znika.
Ariane Grassi : Jak wyglądały stosunki między aktorami ?
Yannis Baraban : Francis (Huster) jest prawdziwym strzałem w dziesiątkę zespołu Francji, był jakby trochę naszym kapitanem! Jest wspaniałym człowiekiem. Claire (Keim) jest bardzo zadziwiająca. Miałem także bardzo dobre relacje z nowymi postaciami, jakie pojawiły się w drugiej serii: Natachą Lindinger, Borris Terral, Hieronim Anger... To było bardzo przyjemne z pracować z nimi, jak również Claudem Michelem Rome, który jest doskonałym reżyserem dla aktora.
Ariane Grassi : Pojawił się również Jean-Pierre Bouvier, który był twoim profesorem w szkole z ulicy Blanka...
Yannis Baraban : Byłem bardzo zadowolony, że na nowo mogłem pojawić się u jego boku, choć niewiele scen kręciliśmy wspólnie. To jest bardzo dobry profesor, miałem do niego większe zaufanie, gdyż w swoich kursach zawsze był mistrzowski.
Ariane Grassi : Obawiałeś się, że będziesz stale kojarzony ze swoją postacią?
Yannis Baraban : Wcale, gdyż ja grałem złego człowieka !
Ariane Grassi : Znano cię jako "młodego pierwszego" przy boku z Izabela Adjani w La Dame aux Camélias a tu oto wcielasz się w seryjnego zabójcę...
Yannis Baraban : To jest czar rzemiosła aktora : Zmieniać swój wizerunek, zmieniać się. Ja wybierałem role, które mi pozwalają na nieprawdopodobny luksus nie mieć "etykietki". Kiedy dostałem rolę Mathiasa, odszedłem od obrazu "młodego pierwszego" TF1. Wierzę, że to jest najlepsze dla aktora: Nie być określonym.
Ariane Grassi : Którzy aktorzy cię inspirują ?
Yannis Baraban : Jeff Bridges jest aktorem, którego ja uwielbiam, u którego nie czuje się pracy. On jest zdolny z przechodzić z prezydenta Stanów Zjednoczonych w The Big Lebowski bez wrażenia, że czuje się jakiś układ. Jest także Benedykt Magimel, Clovis Cornillac, Jean Dujardin... Ogólnie, ja kocham aktorów i ich kruchość, choć oni nie zawsze mają łatwe życie!

karolinka30

Jestes niesamowita. Naprawde świetna robota i na pewno pracochlonna. Ogladalam ten wywiad i bylam strasznie ciekawa o czym mowi. Dzieki tobie wiem! Chyba zmienilam troche zdanie na temat tego aktora. Jednak pozory myla. Z duza sympatia wypowiada sie o innych aktorach. Cenie sobie to, ze potrafi docenic prace i zaangazowanie innych. W obecnych czasach rzadko sie to zdarza... :)
Pozdrawiam wszystkich goraco!!!

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

wielkie dzięki. cieszę się że mogę pomóc fanom Horoskopu;-D wiesz, ja też zmieniłam o nim trochę zdanie jak przeczytałam ten wywiad. Ale już wcześniej byłam jego wielką fanką:-) pozdrawiam

karolinka30

Mialabym prosbe do ciebie. Jesli znajdziesz troche czasu i bedzie ci sie chcialo, to czy moglabys rzucic okiem na wywiad z F. Husterem. Bardzo lubie tego aktora i jestem ciekawa jego wrazen odnosnie Zodiaqua. Z gory dziekuje.

gatecrasher

A jeszcze jedno, wyslalam ci trailer z drugiej serii daj znac czy doszedl bo mialam problemy z wyslaniem. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

co do wywiadu z Husterem nie obiecuję, ale spróbuję go przetłumaczyć;-) nie przepadam za bardzo za tym aktorem, ale z drugiej strony to przepadam za wszystkim związanym z Zodiaque to się postaram przetłumaczyć (tylko nie wiem na kiedy). Trailer doszedł, właśnie się otwiera:-D jak znam życie to trochę to potrwa, no ale nic... jakoś wytrzymam. dzięki, pozdrowionka dla wszystkich fanów Zodiaque!

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Co do wywiadu z Husterem to postaram się w wolnej chwili przetłumaczyć;-) nie przepadam za tym aktorem, ale z drugiej str ciekawi mnie wszystko związane z Zodiaque, więc też zastanawiam się co on miał do powiedzenia na temat filmu. no w każdym razie spróbuję, ale nic nie obiecuję;-D trailer doszedł, właśnie próbuję go otworzyć, jak znam życie trochę to potrwa, ale nic, poczekam... zwłaszcza, że ang napisy;-D pozdrawiam, dzięki za trailer!!!

karolinka30

Dzieki!!! Bede bardzo cierpliwie czekac :D Ciesze sie ze trailer doszedl. Milego ogladania. :)

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Dasz mi link do stronki na której jest wywiad z Husterem? Tylko chodzi mi o tekst - nie filmik. Bo ja nie mogę znaleźć a nie mam czasu pogrzebać dokładniej:-)

karolinka30

Filmik znalazlam, ale tekstu nadal szukam. Nie wiem za bardzo jak go znalezc, ale sie postaram. :D

ocenił(a) serial na 10
gatecrasher

Mam prośbę do Karolinki. Czy mogłabyś przesłać ten wywiad autorowi strony o Horoskopie Śmierci?
Jego mail: horoskop-smierci@wp.pl

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Wysłałam;-) tylko nie wiem czy dojdzie, bo mi się ostatnio coś z pocztą dzieje:-D

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Szięki nie wiesz jakie to ważne dla strony! Na razie prawie nic nie ma ale się rozkręci.

ocenił(a) serial na 10
ewelynka18

No to kibicuję tej stronie, niech się rozkręca! Co do tego wywiadu nie jestem pewna tylko czy nie zmieniłam sensu niektórych wypowiedzi, ale jakby coś to raczej i tak niezbyt wiele. Zresztą chyba złożyło mi się to na dość składną całość? Jak sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Ewelynka, a mogłabyś podać mi adres tej stronki?;-) byłabym wdzięczna

karolinka30

to tłumaczenie to świetna robota! od pewnego czasu bardzo żałuję, że nie znam francuskiego ;)
a możesz mi podpowiedzieć, gdzie ten wywiad jest do obejrzenia?
Mathias to mój ulubiony bohater w tym serialu :)

ocenił(a) serial na 10
mysza_71

Ja obejrzałam ten wywiad na allocine.fr;-) dziękuje za miłe słowa;-) ja również uwielbiam Mathiasa, pozdr;-*

karolinka30

nie mam zielonego pojęcia, czy jeszcze tu zagladasz,ale jesli tak, to myślę, ze ta informacja moze Ci się przydać: otóż, jesli np. słabo operujesz francuskim, czy jakimkolwiek innym językiem polecam wyszukiwarkę yahoo.com. Obok znalezionej strony zobaczysz napis TRANSLATIN. Wciskasz i system sam tlumaczy!! :) Życzę miłego korzystania!!A tak na marginesie....jesli wpiszesz tam- Yannis Baraban to otrzymasz w wyniku kilka wywiadów z tym aktorem!!!:) powodzenia!!

usiaplusia

Dziekuje bardzo za podpowiedz. Ja tez niestety nie znam francuskiego, ale zamierzam sie go nauczyc :D Grunt to miec dobry powod. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
gatecrasher

Co do nauki francuskiego, to uważam, że taki wspaniały serial jest doskonałą motywacją i życzę powodzenia oraz wytrwałości!;-)

ocenił(a) serial na 10
karolinka30

Czy nikt nie czyta tego wywiadu?? Strasznie mało opinii. A przecież niektórzy z Was chyba są fanami Mathiasa!