nie wiem, raczej nie. ale sie zmienil, jakby mial obsesje na punkcie Zodiaka. Nie sadzisz? Zdziwila mnie na koncu 2odcinka wypowiedz Mathiasa. Ze poznal Zodiaka i ze ona tez go spotkala i patrzyl sie dziwnie w kamere. Jakby Zodiak byl gdzies po 2 stronie. Zapowiada sie dosc interesujaca nowa seria :)
Pozdrawiam
ja tez mysle ze to nie on ale przyznaje ze troche jest jakby pod wplywem zodiaka
Macie racje. To by było zbyt proste. Scenarzyści wiedzą, co robią. Jednak jego postawa do Esther i jej rodziny jest podejrzana. Chora zazdrość, ambicja czy obsesja? Nie przepadam za Kellerem. Co główna bohaterka w nim widziała? Szkoda, że Mathias to jej brat bliźniak. Chociaż wszystko jest możliwe w świecie seriali.....
Pozdrawiam :)
zgadzam się z Tobą. Nie przepadam również za Kellerem od 1 serii.Jest jakiś dziwny i ten aktor tu nie apsuje. Mathias jest bardzo ciekawą postacią. Wcale bym sie nie źdiwiła gdbyby okazało się, że to nie on jest jej prawdziwym bratem bliźniakiem - tu wszystko jest możliwe. Esther dalej można łączyć tu z postacią Loiica.Kellera natomiast z Evą. Szperając w necie znalazłam jedno zdjęcie jak Keller leży w szpitalu podłączony do różnych aparatur.Ciekawe kto go tak "urządzi"..... A na fragmencie któregoś odcinka widziałam jak Esther strzela do niego więc on na pewno odgrywa tu jakąś znaczącą rolę.
Szkoda , że Mathias tak mało mówi o całej sprawie a wie wiele - to jest spryt scenarzystów którzy chcą zebyśmy oglaali każdy odcinek :). Nie wyobrażam sobie któryś ominąć :-)
W tym filmie wszystko jest tak urządzone, że mnóstwo osób pasuje do tego Mistrza. Keller? Obsesje na puncie Zodiaka - ma. Na punkcie Esther - ma. Coś w tym jest, ale nie koniecznie główna tajemnica. Mathias przyznaję, ciekawa postać, a aktor do niej dobrany idealnie!
Ja z kolei uważam, że aktora dobrali świetnie do roli Kellera. I bardzo mi sie podoba jego gra i on sam. Ale to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje :) A Esther nie zasluguguje na niego. Chociaż miłość jest ponoć ślepa. Ale zdaje mi się, że jak jemu się znowu coś stanie to ona sobie przypomni jak bardzo go kocha. Keller jest dość tajemniczą postacią, i pewnie nie raz nas jeszcze zaskoczy. Wole go o wiele bardziej niż Mathiasa. Co wy w nim widzicie?
Pozdrowionka!
Jeśli koleżanka asia161616 16@... nie zażartowała sobie na jednym z tematów (wróżę jednak że jej wpis zostanie wkrótce usunięty... a szkoda, bo ciekawym jest bardzo) to Keller nie jest czarnym charakterem. Trochę tego żałuję, gdyż to byłoby coś innego i ośmielę się rzec innowatorskiego jak na serial. W każdym razie nie pamiętam, aby kochanek głównaj bohaterki i jednocześnie najważniejszy heros jakiegokolwiek serialu w drugiej (lub kolejnej) serii okazał się sprawcą wszelkiego zła i nieszczęść swojej ukochanej.
Mi też się tak zdawało, że mistrzem jest ten Keller, bo Mathias patrzył sie w tą kamerę tak jakby na niego...
Ale w takich serialach każdy jest podejrzany!
Chyba znam zakończenie, bo asia161616 16 napisała je na forum pierwszej serii i powiem szczerze, że dobrze odgadłam kto jest tym mistrzem. Tylko nie wiadomo czy to prawda!
Pierwszej serii nie widziałam i teraz mam małe problemy kto jest kim.
A czy ten Mathias mówi prawde, że żałuje?? To znaczy czy to było duzym zaskoczeniem, że to on był tym zodiakiem??
w sumie można powiedzieć, że pod koniec serii raczej nikt nie podejrzewal już Mathiasa, bo we wcześniejszych odcinkach Esther wzięla do analizy grafologicznej jego pismo i w ogóle nie pasowalo ono do pisma Zodiaka- więc Mathias byl jakby poza wszelkim podejrzeniem. i rzeczywiście osobiście trochę mnie zaskoczylo zakończenie, ale nie bylo to zaskoczenie pozytywne- mnie wydalo się raczej trochę... groteskowe, bo w przeciągu jednego odcinka bez wyraźnej przyczyny Zodiak stracil rozum- keller nie zlapalby go, gdyby nie jego (Mathiasa) idiotyczne posunięcia w ostatnim epizodzie...
Mi też się tak zdawało, że mistrzem jest ten Keller, bo Mathias patrzył sie w tą kamerę tak jakby na niego...
Ale w takich serialach każdy jest podejrzany!
Chyba znam zakończenie, bo asia161616 16 napisała je na forum pierwszej serii i powiem szczerze, że dobrze odgadłam kto jest tym mistrzem. Tylko nie wiadomo czy to prawda!
Pierwszej serii nie widziałam i teraz mam małe problemy kto jest kim.
A czy ten Mathias mówi prawde, że żałuje?? To znaczy czy to było duzym zaskoczeniem, że to on był tym zodiakiem??
Też czytałam o tym zakończeniu i niezbyt mi się spodobało ale na jego sens to się złoży jesze wiele więc go nie przekreślam Wczoraj były kolejne 2 odcinki i trochę za dużo tego było... pierwsza część była mniej udziwniona i to było lepsze teraz jest dużo postaci i człowiek się gubi A co do Mathiasa to on nigdy nie był do końca zły tylko był lekko szalony To że to on okazał się zodiakiem to było świetne zakończenie choć nie zaskakujące Ale teraz to dopiero nagmatwali!!
czesc bardzo sie ciesze ze chociaz wy mnie rozumiecie bo spotkalam sie z roznymi komentarzami:/to prawda co pisalam siedzialam z 5 godzin na necie az rozwiazalam zakonczenie:)wszystko co jest pisane jest oparte na oficjalnej stronie serialu wystarczy nawet popatrzec na drzewo genaologiczne tam jest na stronce to juz mozna duzo sie dowiedziec:)niestety usunelam temat ze wzgledu na komentarze:(a wydaje mi sie ze mathias mowi prawde ze zaluje bo we wczorajszym odcinku jak sobie przypominal ta rozmowe z matka to ona mowila cos takiego ze wie ze ktos go popchnal do tych zbrodni i dowie sie kto aha jeszcze wiem czyja corka jest esther jest na tym drzewku a jakby ktos nie znalazl to piszczie maile pozdrowienia
Ten serial ma tylko 5 odcinków! Myślałam, że sie ciągnie jakoś długo...
Weszłam na jakąś strone, tutaj podali na filmweb, tam była zapowiedź ostatniego odcinka, a Esther nie wiem własnie czy zabiła Kellera, ale do niego strzeliła w tym zawistunie!
Czyli mozna powiedzieć, że tego mathiasa nikt nie podejrzewał tak?? Zresztą wg. mnie nie wygląda na morderce, no ale jadak zabijał.
No niestety, to tylko pięć odcinków, ale cieszę się, że nasi rozłożyli to na dziesięć odcinków.
Niestety, najprawdopodobniej znam zakończenie (jeśli to co tu napisała asia... jest prawdą) i wcale się z tego powodu nie cieszę. Chciałam tylko załagodzić spór na temat Mathiasa i Kellera. Faktycznie, jak ktoś już wspomniał o gustach się nie dyskutuje. To zależy od punktu widzenia i siedzenia XD Ja muszę za to powiedzieć, że mnie podoba się Mathias, Keller, a powiem więcej, Loic też :D:D Także widzicie, że wszystko jest możliwe... Dodam nowy temat to wtedy rozwinę wszystko, co mam do powiedzenia :D
Nie no co wy.... az tak zle z nim nie jest. A zmienil sie, dlatego ze Esther nie po jego mysli wyjechala do New York :))A wiecie jaki on jest, Esther musi byc przy nim :) Pozdrawiam!
Teraz przeczytalam dopiero. Niemozliwe by bylo 5 odcinkow... juz w nastepnym by musialo sie skonczyc, a nic kompletnie narazie nie wiadomo. No ale jezeli to prawda no to szkoda. Mi sie i tak bardziej podobala pierwsza seria :)) Pozdrawiam!
Z tymi 5 odcinkami to chodzi chyba o to, że we Francuskiej TV i nawet jak się filmik ściąga z sieci to jest tylko 5 odcinków (czyt. jeden trwa 2h). A Polacy rozdzielili 1 odcinek 2 h na 2 odcinki po 1h. Tak mi się zdaje :)
to jest tak ze we francuskiej tv jest 5 dugodzinnych odcinkow a u nas zrobili po 10 zeby miec czas na reklamy:Dbo zauwazyliscie pewnie ze jak sie koczyl np we czwatek trzeci odcinek to na napisach byl ten pistolet przylozny do kellera i na koncu 4 to samo czyli wniosek ze to po to jest robione zeby byla przerwa miedzy odcinkami
no, to oni muszą znaleśc odpowiedni moment żeby przerwać ten jeden 2 godzinny odcinek i podzielić na 1 godzinny... Pewnie zrobili tak, żeby serial starczył im do końca wakacji - tak to wychodzi. Może nie mieli co innego puścić!
Ja tam wole krótsze odcinnki...
Wedlug mnie dobrze ze sa podzielone odcinki, bo mmozna sie czegos napic (czyt. Coli), a w ogole zawsze pod koniec pierwszego odcinka musze isc do ubikacji.... zawsze.... po prostu obsesje- chyba z wrazenia :))
A tak w ogole to pierwsza seria tez byla podzielona i jak leciala 2 lata temu to chyba tez byla podzielona :)) Pozdrawiam !
mam wszystkie odcinki 2 serii. i jest ich 5 tzn. W Polsce są podzielone na 10 odcinków, które są puszczane po 2 a we Francji traktują jest 5 odcinków, tzn. nasze 2 to u nich 1.