Horoskop śmierci 2

Le maître du Zodiaque
2006
7,7 1,8 tys. ocen
7,7 10 1 1849
Horoskop śmierci 2
powrót do forum serialu Horoskop śmierci 2

Spoiler....................... .............................. ...........

Keller nie ma żadnych wątpliwości: Mistrz wziąl Quentina na zakladnika, żeby zmusić Esther do uleglości i zemsty. Jednakże dziwne zachowanie kobiety rozbudza w nim wątpliwości, tym bardziej, że Alexis wyjawil mu, że widzial jak Esther oddalila się gdzieś z Pierre-Antoine krótko przed śmiercią tego ostatniego.

Na dodatek, analiza balistyczna wykazala, że broń, z której zginąl, jest tą samą, z której strzelano do Cecile i jak wyznal Alexis wydaje mu się, że należala ona do Pierre-Antoine. Jest on więc zabójcą Cecile.

Esther, dzięki pomocy Jeroma spotyka się z obiema rodzinami, żeby podzielić się z nimi tym, co usyszala od Pierre-Antoina, zanim popelnil samobójstwo: rodziny Daguerre i Saint Andre "są tej samej krwi", jednak Esther zignorowala informacje o "więzach, które je lączą".

Loic nie wydawal się być zaskoczony miejscem, w którym jego dziadek popelnil samobójstwo. jego wspólnik "fausto"- zalożyciel stowarzyszenia zodiaku wszystko widzial i starl z broni odciski Esther. nie miala ona innego wyboru jak pomóc loicowi pomścić jego matke . w tym czasie fausto grozi, że zabije Quentina. żąda on okupu w wysokości 1 miliona euro, który Lea ma przynieść do katakumbów. ale pieniądze są jedynie pretekstem- to czego naprawdę chce Loic to zabić Leę, aby dopelnić zniszczenia potomstwa swojego ojca, któremu zarzuca, że nie zostal on przy jego matce, Giovannie.

Lea jest porwana, Esther wpadla w pulapkę- musi dać loicowi alibii w postaci zapewnienia, że spędzila z nim noc.

w tym samym czasie, Eva odnajduje Karla Fourniera, który tlumaczy jej okoliczności gwaltu. jedno z doświadczeń zwiększających sprawność intelektualną studentów, u jednego z nich- u Michela Viala, zwiększylo chęć mordu, a tym kto popchnąl go do zbrodni jest Karl Founier, który w końcu uratowal Evę. sprawa zostala wyciszona przez Pierre-Antoine Daguerra, żeby zachować reputacje jego szkoly.

w siedzibie Kowalskiego, neurologa, który przeprowadzal eksperymenty, policja odkrywa, ze zajmowal się on przypadkiem Loica. lekarz stwierdzil, że jego pacjent cierpi na rozdwojenie jaźni, a jego druga osobowość, którą nazywa Fausto wykorzystuje do zaspokajania swoich sadystycznych sklonności.

Helene Daguerre jest przekonana, ze Cecile wciąz żyje, a jej mąż wciaż spotyka sie z nią potajemnie. niepewna i zbita z tropu, postanawia zaufać Pierre Saint-Andre i ląduje w jego ramionach.

kiedy policja w końcu zatrzymuje Loica, zaslania sie on swoją schizofrenią i odmawia zeznań. tylko Mathiasowi mówi gdzie ukryl Leę. Policja jedzie tam natychmiast i ratuje Leę w ostatniej chwili.
niestety ciągle nie ma żadnych śladów Quentina- Loic jest tylko naśladowcą Mistrza.

Krzyż znaleziony u Kowalskiego należal do Grace Delaitre. Keller przeszukuje dom Grace, bo ma nadzieję znaleźć tam jakieś wskazówki. odkrywa dokumenty kowalskiego- w tym momencie pojawia się Esther.

Ciągle slysząc glos, który każe jej zabić tego, którego kocha, Esther wyciąga pistolet i strzela do Kellera.

przepraszam za blędy i literówki w tekście, ale nie mialam zbyt wiele czasu:)

ocenił(a) serial na 8
Holly

A nie daloby sie strescic jeszcze nastepnego? A moze do konca, bo przeciez ci, ktorzy nie chca moga nie czytac...

Holly

dzieki za streszczenie...jestem ciekawa co bedzie z Esther...i czy wyjma im to cos z muzgow(ten instynkt mordercow)pozdrowienia:)

nastka_3

hej bardzo fajne streszczenie !!:]
ja bym bardzo prosiła o streszczenie dwóch ostatnich odcinków, gdyż nie zdążę obejrzeć bo wyjeżdzam na wakacje!!

jeśli nie chcesz mi napisać na forum to możesz przesłać na mój adres
karcia145@poczta.onet.pl
z góry dziekuje jeśli mi wyślesz streszczenia !!!

ocenił(a) serial na 6
karcia145

dzięki, chociaż trochę chaotyczne mi to wyszlo. wieczorem postaram się przetlumaczyć streszczenie ostatnich odcinków.

użytkownik usunięty
Holly

hej.. napisalas we wczesniejszym jakis temacie ze sie rozczarowalas gdy dowiedzialas sie kto jest zodiakiem.. czyli Ty wiesz? to moze sie podzielisz ta wiadomoscia bo ja ciekawa jestem.. :P

Jak chcesz się dowiedzieć to wejdz na oficjalną stronę serialu telewizji tf1-fr albo wejdz na francuską Wikpedię i tam nawet nie znając francuskiego możesz przeczytać kto jest Mistrzem, bo przy imieniu tej postaci jest napisane : Le Maitre du Zodiaque. Ale lepiej nie patrz tam, bo możesz sobie popsuć zabawę.