Horoskop śmierci 2

Le maître du Zodiaque
2006
7,7 1,8 tys. ocen
7,7 10 1 1849
Horoskop śmierci 2
powrót do forum serialu Horoskop śmierci 2

Tak .. dzisiaj zdecydowanie akcja sie zaczeła rozkręcać :D .....jestem pod wielkim wrażeniem ( także z pierwszej częsci Horoskopu Smierci) jaka ta Esther jest odważna .... ja bym w życiu nie weszła do domu jakiegoś szalonego lekarza któremu odebrano prawo wykonywania zawodu, a już na pewno widząc piwnicę pełną ludzkich organów- nie zaczełabym jej zwiedzać !!!!!!! :| ... a jeszcze teraz zastanawia mnie po jakie locho Esther zamiast o wszystkim powiedzieć Kellerowi tzn że była u tego doktorka, że zauważyła blizny za swoimi uszami i że na jej oczach zastrzelił sie ten gość - to ona wszystko trzyma w tajemnicy - jakby to miało jakoś pomóc sprawie .....
no ale to pewnie moje tylko zdanie - być może błędne...
ale nie ma co - jak na kontynuacje ( choć nie jestem zwolennikiem kontynuacji żadnych nawet najlepszych filmów) to nawet mnie ta fabuła wciągneła :)
pozdrawiam wszystkich :-***

anka2a

esther jest raczej głupia; przynajmniej po dzisiejszym odcinku już wiem, dlaczego będzie strzelać do Kellera (widziałam tę scenę w zwiastunie). zastanawia mnie tylko, co Keller ma wspólnego ze śmiercią Cecille - w końcu jakiś głos nakazuje Esther, żeby zabiła kogoś, kto zabił jej siostrę.

ocenił(a) serial na 6
anka2a

bo to Esther jest niesamowicie podobna do Cecile ....tak jak było pokazane na zdjęciu. tak mi się przynajmniej wydaje ....

ocenił(a) serial na 10
anka2a

Esther wchodząc do piwnicy chyba chciała pokazać Kellerowi jaka jest odważna i jak sobie dobrze bez niego radzi;-) a może dlatego nie chce powiedzieć Kellerowi, bo tak działają na nią te implanty? I to powoduje jej dziwne zachowanie... A mi się kontynuacja od początku podobała i z każdym odcinkiem umacnia się we mnie to przekonanie;-D pozdrawiam

karolinka30

Mnie tez sie od poczatku podobala 2 seria. Jest strasznie ciekawa i wciagajaca!
Mam jednak dziwne wrazenie, ze Esther znowu bedzie sie oddalac od Kellera, i unikac go z powodu tych implantow. Jak sadzicie? Pozdrawiam wszystkich...

ocenił(a) serial na 6
anka2a

no właśnie wszystko by było prostrze gdyby się wiedziało jak działają te implanty...ale jednak jest świadoma tego że posiadając implanty dzieje się coś złego bo przypomnijcie sobie że gdy ten staruszek zastrzelił się na jej oczach to ona pomyślała " ten głos kazał mi kogoś zabić inaczej mój syn zginie" i wtedy wzieła od niego broń i zostawiła tam specjalnie odciski palców żeby ten ktoś kto wszczepił jej implanty pomyślał że to ona zabiła. Więc jednak Esther ma świadomość niebezpieczeństwa. Więc dlaczego nie powiedziała o wszystkim Kellerowi ? Chyba jedyne co przemawia za tym jej postępowaniem to fakt że chce pokazać jaka jest sprytna, silna i że ze wszystkim potrafi sobie dać radę sama. No chyba że obawia się że jeśli coś sypnie - ucierpi jej syn .... Wersji może być wiele :) Pozdrawiam wszystkich

anka2a

Masz racje, ze ona jest swiadoma, tego ze musi kogos zabic. A moze nie powiedziala Kellerowi bo wiesz jaki on jest impulsywny. Gdyby powiedziala mu o implantach , musialby mu powiedziec o tym, ze poszla do domu tego szalonego lekarza. Myslicie, ze bylby zachwycony. A przeciez wscieklby sie, ze dotknela broni i tym samym jest winna smierci Dagerra. A moze ona po prostu chce mu pokazac, ze sama ocali Quentina? Ale mam wrazenie, ze jak Keller wszedl na koncu do pokoju i powiedzial o tym, ze to bylo morderstwo, to ona dziwnie zareagowala. Mam pytanie, co Keller takiego powiedzial, ze ona doszla do wniosku, ze "zabila" nie tego kogo powinna. Bo jednak porwali Quentina. Czy chodzilo o to, ze Keller powiedzial, ze nie wiedza kto zabil???

ocenił(a) serial na 8
gatecrasher

Po tym jak Esther straciła świadomość, ktoś "zaprogramował" ją, by zabiła osobę, która wcześniej zabiła kobietę, której pomnik był nad jeziorem. Okazało się, że tę kobietę tam zabił Pierre-Antoine Daguerre i to go Esther miała zabić, ale skoro on sam się zabił to ona nie wykonala swojego zadania. Chciała więc,by inni uwierzyli,że to jednak ona go zabiła i dlatego pokryła broń swoimi odciskami palców. Jednak kiedy Keller powiedział jej,że broni nie znaleziono to ona zrozumiała,że Mistrz nie uwierzy w to że to ona go zabiła, więc nie wykonała polecenia Mistrza i dlatego Quentin został porwany tak jak mówiła groźba: ''zabij, tego [Pierre-Antoine Daguerre], który mnie zabił[kobieta zabita nad jeziorem] inaczej Quentin zginie".

Jane_9

esther zostanie za pomocą implantów zaprogramowana do zabicia kellera - doszłam do tego po obejrzeniu ostatniego odcinka i zwiastunu

Jane_9

Czyli to jednak chodzilo o to, ze Keller powiedzial, ze nie znaleziono broni i nie wiadomo kto zabil Daguerra. I ona wtedy pomyslala, ze nie spelnila woli Mistrza. Bo wyleciala z mieszkania jak z procy... czy to istotne kto go zabil, przeciez nie zyje - tak jak chcial Mistrz. :) Chyba, ze Mistrz widzial (wiedzial) ze Daguerre sie sam zastrzelil. Jeszcze jest taka opcja. Bo inaczej dlaczego Mistrz mialby kwestionowac opinie (sledczych) Kellera ze to morderstwo, gdyby podejrzewal, ze jednak ktos zabil Duguerra? A skoro wiedzial na 100 % ze to samobojstwo, to wowczas... mial pretekst do porwania Quentina. Jak sadzisz?

ocenił(a) serial na 6
anka2a

tak masz racje. Całkiem możliwe że Mistrz wiedział że staruszek postanowił się zastrzelić na oczach Esther ale bez jej żadnego udziału. Nie ciekawi was skąd Mistrz tak szybko dowiedział się o śmierci Duguerra że zdążył bez przeszkód porwać Quenntina ? Mistrz dowiedział się o tym szybciej niż sama najbardziej zainteresowana Esther - czy to nie dziwne ?. Moim zdaniem Mistrz nie działa sam. Nie mógłby być w tylu miejscach naraz i być tak dobrze poinfromowany o wszystkim i o wszystkich. Przecież to się dzieje nie w okół kilku osób tylko dotyczy to dwóch dość liczebnych rodzin. Skąd Mistrz miałby wiedzieć kto co robi i gdzie kto się akurat znajduje ?. Mnie to bardzo zaskakuje jakim sposobem Mistrz wszystko tak dobrze wie..... a może ma wtyki w policji ? :)

anka2a

Albo pracuje w policji? Kto moglby dowiedziec sie szybciej niz Esther. Chyba tylko policja. Ona przeciez dowiedziala sie od Kellera. To jedyne logiczne wyjasnienie. Mozna wniskowac, ze Mistrz dotarl na miejsce jako pierwszy, zwinal pistolet, no i oczywiscie porwal Quentina (o tym gdzie jest Quentin wiedzialy chyba tylko 3-4 osoby). Zakladajac, ze Keller nie bral w tym udzialu. Bo niby dlaczego. To nasuwa sie proste rozwiazanie...
A Mistrz wie co sie dzieje, bo moze ludzie nieswiadomi tego kim on jest, mowia mu pewne rzeczy, podaja konkretne fakty. A na komisariacie omawia sie przeciez cala sprawe z najdrobniejszymi szczegolami. A co do wspolnika, to jest to prawdopodobne :) Nie moge sie doczekac kolejnego odcinka!

anka2a

Te rodziny juz nie sa takie liczne. Ich szeregi sie troche przerzedzily :D A ich liczba maleje z odcinka na odcinek. Wiec Mistrz ma juz do sledzenia coraz mniej ofiar...

ocenił(a) serial na 6
anka2a

a za niedługo z tych dwóch rodzin zostanie tylko Esther i ten gość z którym sie przespała "przypadkiem" a potem się okaże że Mistrz jest w Esther zakochany i chciał mieć ją tylko dla siebie i dlatego wszystkich wyeliminował ;D .....
Ja też sie nie moge doczekać następnych dwóch odcinków :)
pozdrawiam

anka2a

mnie zastanawia to czemu Mistrz wybrał Esther do zemsty.. dlaczego w ogóle ktos chce pomścic kobietę która "podobno zabiła sie z miłosci" nad jeziorem. Kim była? jaki to ma zwiazek ze sprawą.. Ciekawe jest jeszcze to jaki jest zwiazek między morderstwami w 1 części. Dlaczego wtedy Mistrz mścił się na nich? Czy zemsta babki Esther była tylko przykrywką?

eda

Kobieta znad jeziora zostala zastrzelona, a nie zabila sie sama. Ten watek tlumaczy pokrewienstwo pomiedzy Daguerreami i Saint-Andre'ami. To zwloki tej kobiety oni ekshumowali, myslac,ze jest to szkilet Cecile. Byla to matka Gabriela- Blanche Perrin. W pierwszej czesci pokazano zabojstwa Mathiasa, a ze byl zaprogramowany przez Mistrza to mozna powiedziec, iz Mistrz sie mscil, ale niekoniecznie na Saint-Andre, a chodzilo mu o to, ze kolejny student Instytutu zostal morderca, wiec tak naprawde mscil sie na Daguerrach.Watek babki Esther tlumaczyl skad sie braly listy Nostradamusa i jak to sie stalo, ze rozdzilono Mathiasa od rodziny.

ocenił(a) serial na 6
anka2a

w części pierwszej morderstwa dotyczyły "niby " zemsty Mathiasa... ale jak się teraz dowiadujemy - on także ma implanty - więc został " zaprogramowany " i dokońca nie wiedział co robi. Pewnie jemu także Mistrz jakoś zagroził i dlatego wykonywał te wszystkie zbrodnie. Mathias powiedział przed czy tam po rozprawie w pierwszym odcinku nowej serii że żałuje że popełnił te wszystkie morderstwa..... jest tak samo kierowany jak Esther....
Natomiast co ma wspólnego to wszsytko z morderstwami z pierwszej części ? w pierwszej części była mowa tylko o rodzinie Saint-Andree...teraz dopiero pojawiła się ta druga rodzina i fakt że są one powiązane takze dopiero teraz...
bardzo pozytywnie zakręcony film .... akcja rewelacyjnie zagmatwana. Nie obejrzysz jednego odcinka - leżysz :) ( w przeciwieństwie do brazylijskich noweli ;)
Pozdrawiam

anka2a

Zgadzam sie, ale Mathias w chwili popelniania zbrodni nie byl ich w pelni swiadomy.Mistrz mu nie grozil, tylko zrobil mu "pranie mozgu" i nie tylko mu ale tez 6 innym studentom Instytutu Daguerrow.

giovanna88

Tylko, ze w 1 serii Mathias sie przyznal, ze mscil sie na rodzinie Saint -Andre, bo jego babka (babka Esther i matka Grace - umarla w 1 serii) zabrala go on Grace (matki Mathiasa), i powiedziala, ze dziecko zmarlo. Wychowywala go z mysla o zemscie za zabicie przez Gabriela Saint-Andre Francisa. I z tego co wiem to Mathias mscil sie za to, ze go nie chciala matka i ojciec (Grace i Gabriel). I ze musial sie wychowywac w sierocincu prowadzonym przez rodzine Saint-Andre. Nawet Grace tlumazyla sie przed nim, ze nie wiedziala, ze on zyje. Wiec jak to teraz mozliwe, zeby mscil sie w 1 serii na rodzinie Daguerrow? Czyzby to bylo tylko preludium do prawdziwej zemsty? A mistrz przygotowywal sie w ukryciu do zemsty majacej na celu ukaranie sprawcow jego krzywdy :P
Akcja zabojczo zakrecona i dlatego ten film jest tak rewelacyjny :D
Pozdrawiam. Jak sadzicie?

gatecrasher

Chodzi o to, ze Mistrz chce zemsty na Daguerrach i w tym celu "programowal mordercow" w Insytucie, aby to ich o to podejrzewano i aby zniszczyc ich reputacje. Mathias'a wybral bo wedlug jego kosmogramu mial odpowiednie predyspozycje do zabijania, ktore trzeba bylo troche podkrecic poprzez eksperymenty neurologiczne. po prostu scenarzysci starali sie wymyslic jakas wiarygodna historie, ktora by laczyla obie serie. Ja tez uwazam, ze serial jest swietny, dlatego ze ma tak skomplikowana fabule i wartka akcje, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
anka2a

po Twojej odpowiedzi to ja już wogóle zaczynam głupieć do końca o co w tym wszystkim chodzi....najwidoczniej Mistrz już w pierwszej części horoskopu miał swój cel w tym że "zaprogramował " Mathiasa...
hmmm tylko faktycznie ... dlaczego ? tu jednak chyba wszystko kręci się wokół Esther.... podobna do swojej (podobno ) ciotki która umarła ....a na dodatek już w pierwszym odcinku nowej serii matka Esther powiedziała " nie przyjeżdżaj na rozprawę swojego brata bo to wszystko się znowu zacznie" ....

ocenił(a) serial na 6
anka2a

po Twojej odpowiedzi to ja już wogóle zaczynam głupieć do końca o co w tym wszystkim chodzi....najwidoczniej Mistrz już w pierwszej części horoskopu miał swój cel w tym że "zaprogramował " Mathiasa...
hmmm tylko faktycznie ... dlaczego ? tu jednak chyba wszystko kręci się wokół Esther.... podobna do swojej (podobno ) ciotki która umarła ....a na dodatek już w pierwszym odcinku nowej serii matka Esther powiedziała " nie przyjeżdżaj na rozprawę swojego brata bo to wszystko się znowu zacznie" ....

anka2a

Ale chyba, jak dobrze pamietam, w Dzienniku Mistrza bylo cos o tym, ze i tak by sie mscil tylko czekal te 2 lata bo przygotowywal sie do ostatecznego rozrachunku :D I bylo cos o tym, ze lepiej dla Esther gdyby zostala w Stanach.

anka2a

Wydaje mi sie,ze Mistrz na poczatku wybral Mathiasa tylko z powodu jego predyspozycji astralnych, a dopiero pozniej zdal sobie sprawe kim on jest dla niego i jak moze to wykorzystac, by sie zemscic. A jezeli chodzi o Esther to rzeczywiscie wszystko dotyczy jej i Mistrz chce tez zemscic sie na niej, bo o cos ja obwinia...

anka2a

Wydaje mi sie,ze Mistrz na poczatku wybral Mathiasa tylko z powodu jego predyspozycji astralnych, a dopiero zdal sobie sprawe kim on jest dla niego i jak moze to wykorzystac, by sie zemscic. A jezeli chodzi o Esther to rzeczywiscie wszystko dotyczy jej i Mistrz chce tez zemscic sie na niej, bo o cos ja obwinia...

ocenił(a) serial na 6
anka2a

tylko o co Mistrz może ją obwiniać ? o wygląd podobny do jej ciotki ? o pochodzenie ? ... no chyba że kiedyś się z nim spotkała ...... może mu czymś podpadła...
tylko czym ?

anka2a

Moze mi sie tylko zdaje ale chyba tylko ona jedyna nie wie dokladnie kim jest. Wszyscy pozostali wiedza skad pochodza (nawet jesli ukrywaja prawde). W 1 serii przeciez Esher podejrzewala Kellera o to, ze to on jest Zodiakiem i ze to on uprowadzil Quentina. Bo okazalo sie, ze Keller ukrywal to kim jest. A nazwisko przejal po matce. Bal sie jej powiedziec, zeby od niego nie odeszla. Chciala go zastrzelic. Okazalo sie, ze jego ojciec popelnil samobojstwo z powodu finansowych problemow. A wszystkiemu byl winny Gabriel. Przeciez Keller szukal zemsty na rodzinie Saint-Andre (przez 5 lat szukal dowodow na ich nieczyste interesy, gdy byl w wydziale finansowym). Ale gdy juz mial obciazajce dowody i mogl ich podrazyc, zrezygnowal, bo sie zakochal w Esther. Keller kazal Mathiasowi wyjechac (bo na poczatku podejrzewal, go slusznie zreszta, ze napada na konwoje z pieniedzmi rodziny Saint-Andre) i powiedzial Mathiasowi, ze nie beda go szukac. Nie chcial go zabic ani aresztowac. Rozmawial z nim o tym ale Mathias sie nie zgodzil.
Wiekszosc osob z otoczenia Esther ukrywa swoja tozsamosc i tylko ona nie wie dokladnie czyja jest corka....

Mnie sie wydaje, ze Mistrz nie chce sie zemscic bezposrednio na niej. A ona jest tylko ogniwem calego jej planu. No bo jesli Esther jest podobna do Cecile to moze byc jej corka? A jesli ona jest corka Cecile, to kto jest siostra blizniaczka Mathiasa? A przeciez caly czas uwazano Esther za corke Grace. Moze Mistrz czuje sie niedowartosciowany? Przepraszam za moja troche niezrozumiala i pokretna taktyke :D
Ale co o tym sadzicie?

gatecrasher

Masz racje jeszeli chodzi o Esther, ze nie wie dokladnie czyja jest corka. Jednak Mistrz ma powod. by sie na niej mscic. Ten fragment jest strzalem w dziesiatke:"A jesli ona jest corka Cecile, to kto jest siostra blizniaczka Mathiasa? A przeciez caly czas uwazano Esther za corke Grace. Moze Mistrz czuje sie niedowartosciowany?" i tu kryje sie tajemnica. ;)

ocenił(a) serial na 9
anka2a

na oficjalnej stronie jest drzewko obu rodów, wystarczy wejsc i zobaczyc... jesli chce sie poznac odpowiedzi na kilka pytan... albo zaczekac do konca serialu:D:D

KaczoR_5

ja weszłam i powiem szczerze , że żałuję (chociaż zrobiłam to tydzień temu) sporo się wyjaśniło ale to drzewo też jest poplątane wszystko tam się miesza. Esther jest podobna do Cecile i jeśli jest jej córka to kto jest ojcem? i nikt o tym nie wie ze Cecile miała córke? a moze okaże się ze ta córka zmarła. to w takim razie jak trafiła do Grace? a jeśli Alexis jest ojcem Esther to ona popełniła kazirodztwo spędzając noc z Loicem..
po za tym pamiętacie o męzu Cecile z 1 serii. mieli też syna tylko w takim razie to jest b.dziwne bo ona zginęła 25 la temu w 1 serii będzke to 23 a ten chłopak w tamtej serii miał ok 15 lat!!! to jak go urodziła? po śmierci? chyba tu scenarzysci sie zagubili pisząc drugą serię..

eda

O tym, ze Cecile misla corke wie, np. Juliette i pozniej to powie Esther. Na tym drzewie jesy zreszta napisane kto jest jej ojcem, a co Loica to na lini miedzy ich imionami jest napisane: zwiazek kazirodczy. Rzeczywiscie scenarzystom nie wyszlo z tym synem Cecile, ale intryga i tak jest interesujaca.

giovanna88

Czyli dobrze to sobie wykombinowalam :D Tez mnie zastanawia skad Estehr znalazla sie pod opieka Grace i Gabriela Saint-Andre, skoro Grace miala swoje dzieci. Zakladajac, ze myslala, ze Mathias nie zyje (bo tak powiedziala jej matka), to przeciez wiedziala, ze ma corke? Chyba, ze jej matka powiedziala tez ze corka umarla (albo podmienila dzieci) Bo chyba Esther spod tego samego znaku zodiaku co Mathias (chyba ze sie myle???). Fabula jest okropnie intrygujaca i wciagajaca. A nawet najlepszym zdazaja sie wpadki :)

gatecrasher

Moze Grace wiedziala,ze ma corke i ktos zabral jej ja i w zamian oddal jej Esther, by ja adoptowala i wychowywala jak swoje dziecko. Raczej nikt dzieci jej nie podmienial i ona od poczatku wiedziala,ze Esther tak na prawde nie jest jej corka. Mnie tez zastanawia jak to sie stalo, ze Esther i Mathias mieli takie same horoskopy, a moze to znowu jakas wpadka scenarzystow?

giovanna88

wydaje mi się , że dlatego Esther ma taki horoskop bo poprostu powiedzieli jej że się urodziła takiego dnia chociaż to może nie być jej prawdziwa data urodzin. mam prośbę do giovanna88@. : NIE ZDRADZAJ CO SIę WYDARZY!!!!! jeśli ktoś będzie chciał to Cię o to poprosi. ja wolę sie wymieniać swoimi przypuszczeniami z innymi i to sprawia mi przyjemność jak patrze czy ktos cos naosiał to Ty od razu piszesz wyjaśniasz wszystko. - to WKURZAJąCE- ja wolę doczekać do końca filmu- fajnie , że obejrzałaś i wiesz wszystko ale nie musisz się od razu tym dzielić z wszystkimi- proszę więc nie odpisuj na moje wpisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
eda

A ja nadal nie rozumiem co ma programowanie do zbrodni Mathiasa, przecież to Victoire (matka Grace) przez całe życie przygotowywała go do zemsty na rodzinie Saint-Andre, być może ona miała jakieś powiązania z Mistrzem, albo sama nim była (bo umarła jeśli dobrze pamiętam), no bo skąd indziej Grace by wiedziała że Mathias był programowany (powiedziała mu o tm gdy był już w więzieniu) i skąd wiedziała, że Esther nie powinna wracać do Francji...
A co do horoskopu, to jeśli robi się go na podstawie daty urodzin, to mogło być tak że oszukano Esther i na tej podstawie miała identyczny co Mathias, jednak mi się wydaje że ten horoskop robi się na podstawie innych rzeczy, ale tutaj mogę sie całkowicie mylić...
A co do tej policjantki Evy to nie wiem czy naprawdę została zgwałcona, ale wydaje mi sie że ona ma jakieś powiązania z Mistrzem...

eda

Zrobie jeden wyjatek i potem nie bede odpisywac na twoje wpisy.Po pierwsze ty znasz zakonczenie, bo widzialas drzewo genealogiczne i masz sciagniety serial. Po drugie jak widzisz,ze cos napisalam to wcale nie musisz tego czytac .Po trzecie nie tylko ty chcesz sie wymieniac przypuszczeniami.Po czwarte-nie zdradzam wszystkiego co sie wydarzy.Po piate-jak chcesz doczekac do konca w niewiedzy to najlepiej wcale tu zagladaj to nie bedziesz musiala zwracac innym uwagi.I na koniec : Po co to napisalas? Jeszcze bym sie zgodzila, gdybys to napisala pod wpisem"Wiem kto jest Mistrzem",bo tam jest wszystko wprost podane na tacy, a ty sie niepotrzebnie czepiasz.Pozdr

giovanna88

na forum dziele się swoimi przypuszczeniami i chciałabym znać myśli innych a nie fakty! a dowiaduję się o nich przez przypdek . dlatego nie wchodziłam na takie tematy w których otwarcie ludzie mówili kto jest mistrzem i kto gdzie kiedy co i jak.... drzewa genealogicznego nie przerobiłam od deski do deski, żeby nie znać wszystkich szczegółów. ja najbardziej lubię powieści detektywistyczne i tego typu filmy bo zmuszają czasem do myślenia aj a najbardziej w nich lubię to , że sama mogę próbować odkryć tożsamość przestępcy dlatego zrozum moje rozdrażnienie. Pozdrawiam!

giovanna88

Ok, tylko dziwie sie jak ktos najpierw napisal, ze obejrzal 6 odcinkow(w Dzienniku Mistrza), potem pisze imie Mistrza i podaje powod dla, ktorego sie msci, a na koniec ma pretensje ze do innej osoby, aby nie pisala co sie zdarzy, skoro sama to juz napisala i jeszcze na dodatek udaje, ze nie zna zakonczenia i dzieli sie przypuszczeniami na ktore zna odpowiedzi. Wiec zrozum tez mnie. Pozdr.

giovanna88

napisałam, ze jeśli ta osoba jest mistrzem to może z takich powodów się mścić a nie napisałam , że jest nim na pewno a to różnica!a kim jest mistrz można dowiedzieć się przez takie osoby jak Ty. a to że obejrzałam 6 odcinków to coś dziwnego?w TV emitowano juz 8..
a zakończenia nie znam bo nie wczytuję się we wpisy osób które je znają... i jeszcze paru rzeczy nie wiem a jakich to już nie będe wymieniać..
pozdro

giovanna88

W przeciwienstwie do ciebie nigdzie nie napisalam kto jest Mistrzem, bo uwazam, ze jak ktos bedzie chcial wiedziec to wejdzie na oficjalna strone serialu lub zajrzy na francuska Wikpedie. To nie moja wina, ze nie kazdy zna francuski i ma do innych o to pretensje.

giovanna88

nie napisałam kto jest mistrzem. to przypuszczenie... co ja Ci będe tłuaczyć skoro Ty i tak swoje....
francuskiego nie znam i dobrze bo nie dowiedziałam się dzieki temu o wielu interesujacych faktach, które poznam ogladając serial ale Ty się nimi dzielisz zanim pokażą je w TV..dlatego nigdy nie czytam Twoich wpisów..czasem "natnę" się na początek..

giovanna88

Przypuszczenie czy nie i tak juz wiesz kto jest Mistrzem. ;P

ocenił(a) serial na 6
anka2a

ja jak narazie nie wchodziłam na oficjalną stronę filmu bo nie chce wiedzieć kto gdzie po co i z kim .... samo sie wyjaśni :)
ale puki co mamy godzine 18 ..... jeszcze troche - i znowu nam się wszystko skomplikuje :D Mistrz o to zadba :D
(z tego zaczyna sie robić mania :) Ci którzy bywają na tym forum są bardziej spostrzegawczy niż Keller i cała jego banda.... tylko że Keller nie ma internetu do dyspozycji hahaha)
pozdrawiam i życze miłego oglądania dzisiaj :)

ocenił(a) serial na 6
anka2a

to po dzisiejszych dwóch odcinkach mam pewne pytanie .....
Gdy Esther została zaprogramowana, w myślach ciągle powtarzała słowa "zabij tego który mnie zabił ". Tyczyło się to Cecile i starego Dagera ... no ale sprawa sie mniej więcej wyjaśniła bo on sie zabił, Cecile o dziwo żyje...
Ale dzisiaj Esther zaczeła ciągle powtarzać słowa " zabij tego który Cie kocha" .....
Czy Mistrz może na bieżąco sterować myślami osób zaprogramowanych ? Bo dzisiaj to wyglądało tak jakby ona miała ciągle konktakt z Mistrzem ....dziwne to troche
Tak wogóle to jeszcze bardziej to wszystko zagmatwane niż było wcześniej... umarli powstają z grobów... ciekawe kogo oni tam wykopali skoro Cecile sobie żyje i miewa sie nieźle
pozdrawiam

anka2a

Wykopano ciało matki Gabriela Saint-Andre którą zabił stary Dager koło tego jeziora i to na jej cześc jest ta tablica PzDr=]

anka2a

Wykopano ciało matki Gabriela Saint-Andre którą zabił stary Dager koło tego jeziora i to na jej cześc jest ta tablica PzDr=]

Analenka

dlaczego ten stary daugerre zabił matke Gabriela Saint-Andre ??

karcia145

Zobaczycie Cecile nie żyje. I wiem kto jest mistrzem zodiaku:)

ocenił(a) serial na 9
zurmi

Jak to mówią - kto szuka nie błądzi. Niestety dzięki Internetowi każdy może za jednym kliknięciem znaleźć odpowiedź na to pytanie. Zwłaszcza, że serial we Francji i w Polsce nie jest wyświetlany równocześnie. Więc, nie ma co się chwalić, i psuć sobie i innym zabawy.

karcia145

Stary Daugerre zabil matke Gabriela, bo miala romans z jego ojcem, a on mial wtedy 12 lat. Dlatego Gabriel mowil Esther, ze jest sierotą (bo matka niezyla a on mial swoja rodzine). A wykopano cialo wlasnie matki Gabriela, bo na grobach byly zamienione tabliczki. A nad jeziorem jest tablica na jej czesc. Pozdrawiam

anka2a

Z tego co pamietam to ona przeczytala na tablicy "zabij tego który mnie zabił " i miala zakodowane, ze ma to zrobic. Sadze, ze Mistrz kontroluje caly czas tych ktorych sobie podporzadkowal. Tak jak bylo z Fabriciem. On tez pod wplywem impulsu kazal Mathiasowi zabic Kellera. To i moze Mistrz kazalEsther teraz wykonac nowe polecenie. Biedny Keller ile sie przez nia nacierpi... Jest na prawde swiety, ze znosi jej dziwne zachowanie, ciagle zmiany nastrojow i klamstwa. Wyglada na to, ze ona mu nie ufa, a powinna. Tylko przekonuje sie o tym po fakcie... Pozdrawiam