A mi się wydaje, ze nawet nie "troche" a "bardzo bardzo". Niestety polska telewizja woli zakupić licencję sprawdzonego pomysłu niż stworzyć coś swojego...tragedia...tak już było z "Brzydulą"...masakra...jestem za tym ażeby pieniązki, które wkładają w "stworzenie" czegoś wtórnego wydali na zakup sezonów seriali od stacji, które je tworzą...nie oszukujmy się to nie zadna sztuka tylko czysta komercha.
Akurat zobaczyłam reklamę tego serialu i wchodziłam żeby napisać dokładnie to samo ;D I jeszcze słowa tego aktora: "dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych", przecież od tego samego był Charlie z Hotelu Babylon, wczoraj oglądałam 3 sez. Babylonu, a jak zobaczyłam reklamę to aż mnie zmroziło...
Lepiej byłoby gdyby zakupili 2 i 3 sezon Hotelu Babylon, a nie robili kopię.
A uważacie, że dlaczego nikt z zagranicy nie ogląda polskich produkcji?
Dlatego, że to już było. 3/4 seriali(szczególnie tych produkowanych dla
Polsatu i TVN) jest na licencjach. Nasi producenci leniwi strasznie są, nie
wymyślą nic swojego(chociaż nie ukrywam, łatwe by to nie było. Tyle tego
już jest, że głowa mała, nikt by tych wszystkich taśm nie obejrzał, nawet
jakby całe życie poświęcał. Zaraz jakiś "inteligent" by truł, że to "kopia"
któregoś z tych żydowskich za przeproszeniem tasiemców). Komu chce się
oglądać to samo, tylko wyprodukowane w innym kraju? Takie(nie ukrywajmy)
podróbki?
Problem w tym, że producenci nie są tak strasznie leniwi. Oni się boją zmian, boją się zaryzykować! Polsat i TVN chciały coś zmienić. Obydwie stacje postawiły na znane twarze po jednej i drugiej stronie kamery. Pierwsza wyprodukowała "Ekipę", druga "Naznaczonego". No i co? Niewystarczająca oglądalność, mało pozytywnych opinii, rzucanie mięsem w obsadę - to wystarczyło by zakończyć emisję obu tytułów po pierwszym roku. Dlatego nie ma co się dziwić, że polskie stacje sięgają po coś, co już się gdzieś sprawdziło.
To prawda, producenci liczą przede wszystkim na zysk, co do "Ekipy" i "Naznaczonego" w obu serialach był ten sam problem mimo ciekawego pomysłu i dobrych aktorów zabrakło spójnego i trzymającego całość scenariusza. Przykładem (wg. mnie) serialu który był całkiem dobry i trzymający poziom była druga seria "Pitbula", choć niestety trzecia seria bardzo zepsuła dobre wrażenie.
Moze masz racje co do tej kwestii ale odwiecznym problemem polskiego przemyslu filmowego nie jest powszechny brak kapitalu ale pomyslow na scenariusze a co za tym idzie scenarzystow...nie mowie tu o filmach niszowych tylko wlasnie o komercyjnej branzy fimowej dla kina i Tv. Fakt ze cos sie nie podoba ma wedlug mnie przyczyne nie w widzach ale tworcach obrazu. To troche tak jak z marchewka...ten co jej nie lubi ten jej nie zjada. Wedlug mnie nie ma co sie dziwic ze Naznaczonego zdjeli z anteny...niesprawdzil sie pomysl obsada etc...ale na litosc boska niech ktos wyciagnie wreszcie z tego konsekwencje a nie laduje kase w kolejne "zapychacze antenowe".
Ja z niecierpliwością czekam na ten serial, ze wzgledu na to, że to film o hotelu (pracuje w branży hotelowej) i jestem bardzo ciekawa. Zaskoczyła mnie ciekawa obsada, radze poczekać na to aż wyemitują 1. odc a nie już porównywać do innych produkcji.
Podzielam Wasze opinie - Hotel Babilon :)
Co do naznaczonego sam pomysl byl swietny, ale wykonanie hmmm... cos tam nie gralo, a szkoda.
Skoro nie znacie dobrze rynku telewizyjnego to się nie wypowiadajcie. We wrześniu 2009 roku Nina Terentiew wypowiadał się o tym serialu i wyraźnie powiedziała, że nie jest to polska wersja Hotelu Babylon. Fabuła może być przecież zbliżona, bo oba seriale mówią o Hotelach. To tak samo przecież jak są CSI: Miami i NY. Seriale opowiadają przecież o funkcjonowaniu jakiegoś wydziału policji a przecież są różne.
Jestem tego samego zdania co autor tematu.
To jest po prostu polska wersja Hotelu Babylon, tylko pewnie ze 100 razy gorsza od oryginału. I jeszcze ta Samojłowicz ...
Ostatnio to zauważyłam, że ta cała Samojłowicz próbuje robić z siebie taką wielką(pożal się Boże) gwiazdę na tym Polsacie. Niedawno "Jak oni śpiewają" wygrała, a teraz się pcha do najbardziej rozreklamowanych seriali na tej stacji...
To oni dali jej propozycję zagrania w tym serialu ! A odpowiedz szczerze ty byś się nie zgodziła zagrać ? Wkurza mnie takie gadanie ! Przecież to jej praca, granie w serialach filmach, dzięki temu jej kariera się rozwija ! Ludzie to potrafią tylko krytykować innych a do samego siebie zero krytyki !