Właśnie zaczęłam oglądać 1 odcinek kolejnej serii. Od razu mi nerwy puściły!!!!!!!!! Ja jestem Góralką i mogę potwierdzić, że my się tak nie zachowujemy!!! Nie chodzimy tak ubrani i przy ludziach mówimy normalnie po polsku. Przynajmniej się staramy, bo z naszym akcentem tak czysto to nie zawsze wychodzi. A przede wszystkim potrafimy się między ludźmi zachować!!!!!!! Obrazili mnie bardziej niż w "Szpilkach na Giewoncie"!! Przepraszam za wykrzykniki, ale no spróbujcie mnie zrozumieć. Przez takie coś reszta świata nas uważa za wypuszczonych z lasu!!!!!! I jeszcze jak przyjeżdżacie na Podhale i próbujecie nas naśladować... Darujcie sobie! A ci, którzy tworzą filmy o Góralach niech się najpierw dowiedzą jak jest naprawdę!!!!
A Niemcy się śmieją z Polaków. Każdy się z kogoś śmieje. Nie bierz tego tak do siebie. Ja nie odebrałem tego w ten sposób, że każdy góral jest taki. To był po prostu jeden z wielu Polaków, który się tak zachowywał.
no właśnie, ja też po obejrzeniu tego odcinka nie uważam żeby wszyscy górale byli tacy jak przedstawieni w tym serialu.
Jejku, reagujesz jak jakaś uciśniona mniejszość. Brat przyjechał dać w ryja gnojkowi, co mu uwiódł i zostawił z brzuchem siostrę. Co miał zrobić? Notę dyplomatyczną wysłać? Ja w nerwach mówię z białostockim akcentem. I żyję :)
Zgadzam się z Verba . Czy byłby góralem, czy by nie był . To i tak by się zachował tak samo..
W tym serialu niektóre postacie są mocno przerysowane i oparte na stereotypach. Jak dla mnie wychodzi ciekawiej..a nie jednakowo i nudno. Gdyby każdy brał każda postac tak bardzo serio, to wszyscy czuliby sie obrażeni