Hotel 52

2010 - 2013
5,6 15 tys. ocen
5,6 10 1 15243
5,7 3 krytyków
Hotel 52
powrót do forum serialu Hotel 52
Kenkaru

Obyś miał rację :)

ocenił(a) serial na 4
WielkiSzu

tez mam taka nadzieje coraz gorsze te seriale robia jestem ciekaw kto daje pieniadze na takie badziewie

Kenkaru

Żadna matka nie rozstrzyga swoich osobistych spraw przy osobach trzecich. Żaden syn również. Wątpię żeby w realnym życiu osoby przy zdrowych zmysłach mówiły o poważnych sprawach rodzinnych w towarzystwie osoby z agencji towarzyskiej - zresztą, to jeszcze nic...nikt nie pozwoliłby żeby jakaś nieznajoma panienka wcinała się do rozmowy. Każdy powiedziałby - prosze nas zostawić samych. Chcemy porozmawiać na osobności.
Dlatego piszę o tym bo do chwili w której zobaczyłam tą scenę było znośnie. Ta scena była tak nierealna, głupia, że aż śmieszna.
Jeśli w przyszłych odcinkach będą się powtarzały takie dziwne bez sensu sceny to ten serial będzie rzeczywiście do bani.

Aktorstwo - strasznie mierne. Wręcz drętwe. Jedynie pani Ścibakówna gra tu dobrze. Gościnna rola, a właściwie najlepiej wypada. Królikowski ze swoją manierą - na tym samym tonie.
Ten gościu (bogaty syniu) ...to samo.

Czy nie lepiej o tak dobrej porze zafundować zamiast tego serialu jakies porządne kino hollywoodzkie (na przyklad). Zresztą nawet pierwszy lepszy indyjski musical byłby ciekawszy.

ocenił(a) serial na 6
EM_DE_KE_AS

heh ale niespodzianka,przypadkiem natknęłam się na ten serial przed chwila, A tu sie okazuje ze to pierwszy odc ;D calkiem znośny, obejrzę z chęcią kolejne odc.

A co do tej rozprawy osobistych rozterek przy osobach trzecich - durni hipokryci z was. W dr. Housie i innych amerykańskich serialikach wam to nie przeszkadza.

tuttifrutti

Dokładnie. Dla mnie całkiem ciekawy serial i będę oglądał dalsze odcinki, zobaczymy czy się rozkręci. Miło znowu oglądać Magdalenę Cielecką :)
Tylko że ojciec miał wypadek... Dla mnie to było trochę sztuczne.

max_c

A dla mnie bardzo przewidywalne po opisie.

max_c

mi się pierwszy odcinek bardzo podobał

z Jaśka będzie dobry aktor

tuttifrutti

Wypraszam sobie - nie do mnie z hipokryzją bo nie widziałam ani jednego odcinka Dr Housa. Nie ma mi więc co przeszkadzać.
Nie gadamy o innych amerykańskich serialach Gadamy o tym serialu

Do założyciela tematu: też mam nadzieję, że nie będzie więcej odcinków.

EM_DE_KE_AS

Ale nawet jak się nie widziało amerykańskich to widać, że serial nakręcony jest w podobnym stylu i gdyby gadali w nim po angielsku to na pewno zostałby potraktowany łagodniej.
Mnie się podoba, wiele seriali rozkręca się dopiero później, nie skreślajcie go od razu.

max_c

pożyjemy, zobaczymy

EM_DE_KE_AS

denerwującym jest fakt, że seriale polskie są kopią pomysłów seriali
amerykańskich, pierwszy odc.- typowy banał, drętwe dialogi (szkoda mi pani
Magdaleny Cieleckiej tutaj, marnuje się). Komedia obyczajowa? Horror w
wydaniu Polszitu.

ocenił(a) serial na 8
dissemblance

Ludzie co wy macie do tej Cieleckiej- to aktorka z kamienną twarzą! Już lepiej moim zdaniem wypadła Laura.

filmaniak_1042882

Ta Laura to już kompletna łajza, jeżeli chodzi o aktorstwo. Ciekawa jestem, czy jakąś szkołę aktorską ukończyła. Na mój gust-gdzie tam!

ocenił(a) serial na 4
Phoebe123

ale jak to mozna wogole porownywac do housa gdzie jest wciagajaca fabula swietne dialogi i siwtna gra aktorska na poziomie ktorego tutaj nigdy nie zobaczymy

Phoebe123

Ukończyła ! już wiadomo że jesteś typem człowieka takiego co innych krytykuje a siebie uważa za ideał, NIE CIERPIE takich ludzi jak TY !

tuttifrutti

Może i nie przeszkadza bo historie są lepsze, lepiej opowiedziane i lepiej zrealizowane.

tuttifrutti

Hipokryci? Jakoś nigdzie nie widziałam, żebyśmy pisali o tego rodzaju scenach w innych serialach z uwielbieniem (ba! Nie przypominam sobie takich scen!). Konkrety proszę. -_-

Pozdrowienia i niech kisiel śledziowy będzie z Wami ^^

ocenił(a) serial na 8
Kenkaru

prosze was! jak nie chcecie to nie oglądacie. to nie musi byc serial dla wszystkich!

ocenił(a) serial na 6
kamcia_9999

"jak można porównywac housa ze świetną akcją której tu nie zobaczymy"

Jesli nie jest się ograniczoną osobą to można.
Jak po jednym odcinku można coś takiego stwierdzić? Akcja w Housie zatrzymała się po 3 sezonie i nie wygląda na to by wracala do siebie.

ocenił(a) serial na 6
tuttifrutti

sory chodziło o fabułe.

zaktórtki

tuttifrutti

Kiedy niektóre osoby oduczą się pisania wszędzie <za krótki>?
Jak jest za krótki: to wystarczy ciąg spacji. Wtedy nie będzie...

EM_DE_KE_AS

...za krotki

ocenił(a) serial na 6
Kenkaru

jasnowidz się znalazł(co do że więcej sezonów nie będzie;) eee serial nie taki zły tzn ten pierwszy odcinek, bo jak na razie nie można go ocenić do końca, na podstawie pierwszego odcinka. Ani razu nie ziewnęłam i ślepia też mi się nie zamykały, więc spoko. I na pewno znajdą się chętni do oglądania go.

Kenkaru

Oj chyba sie mylisz, bo pierwszy odcinek ogladnelo 3,823 mln widzow. To jest bardzo duzo, napewno zalaptuje sie to top piatki POLSATU. A co za tym idzie? Duze wplywy z reklam i... dalsza chec realizacji serialu...

ocenił(a) serial na 8
zxcvw

Racja:) Prawie 4 mln to naprawdę dużo. Ciekawe czy inne nowości wyprzedzą ten wynik np. Usta-usta czy Klub szalonych dziewic na TVN.

filmaniak_1042882

no tak pierwszy odcinek miał wysoką oglądalność zawdzięczał to bardzo atrakcyjnej akcji reklamowej której nie oceniam w swoim poście
w moim odczuciu ten serial może kogoś zainteresować ale nie zanosi sie na rekordy oglądalności i po pierwszym sezonie się skonczy

Kenkaru

też tak myślę. Dotrze do pewnej grupki fanów. Z każdym serialem tak jest. Jest grupka ludzi, którzy trawią "Nianie", "Brzydulę", "Dom nad rozlewiskiem". Znajdą sie Ci wielbiący "Hotel 52"

EM_DE_KE_AS

Ludzie nie oczekujcie od niektórych żeby oglądali tylko Almodovara albo chodzili do Teatru i się tym jarali. Każdy typ rozrywki jest potrzebny...Inni ludzie inne zestawy kina :) Jeden lubi co innego drugi co innego. Mam np. obwiniać swoją ciotkę, że lubi HOTEL 52..jest prawnikiem i bardzo wszechstronna osobą... i uwielbia seriale..Teatr albo poważne kino ją po prostu nuży więc darujmy sobie pojazd po ludziach i jakiekolwiek kpiny z nich...Każdy cwany i pieprzy, że dla krytyki obejrzał 1szy odcinek..hahah bzdura obejrzeliście z ciekawości i dzięki takiej ciekawości nakręcacie taki przemysł..

Kenkaru

uuuu hahaha Zdziwisz się...w maju kręcą drugą serię...i planowana jest trzecia...:) Co mnie baaardzo bardzo cieszy, bo serial jest SUPER :)

megi_238

Dla Ciebie moze i super, ale tych dla których ten serial "super" nie jest nie przekonasz do swoich racji.

EM_DE_KE_AS

no widzisz tobie się nie podoba bo i po co, ale ja np. studiuję hotelarstwo i mnie to bardzo interesuj, poprostu serial trafiny, fajnie w każdym odcinku będzie inny gość inne perypetie, mnie sie narazie bardzo podoba

Szmminka

Mi też się serial bardzo podoba, w końcu coś fajnego z polskich seriali ;)

Szmminka

Zwroty do kogoś piszemy dużą literą.

Co do serialu i tak lepszy niż "cudowny" "Lekcja na wychowanie".
Nie pasuje mi w "Hotelu 52" muzyka skoczna w niektórych momentach, no i aktorstwo niektórych postaci.
Chociaż dobrze że da się obejrzeć, bo wyżej wymienionej "Lekcji na wychowanie" ma się dość po pierwszych 10 minutach.

EM_DE_KE_AS

"Licencji*" - poprawka

ocenił(a) serial na 10
EM_DE_KE_AS

Zwroty do kogoś piszemy dużą literą

ludzie nie lubia takich mądrali!!

Dadaradka

pfff...mądrali???

Tego wymaga kultura...
Na forum to też obowiązuje.

"ludzie nie lubia takich mądrali!!"
Ludzie nie lubią nie kulturalnych osób!!!

ocenił(a) serial na 10
EM_DE_KE_AS

Ludzie nie lubią nie kulturalnych osób!!!

Tutaj się z Tobą zgodzę:)

EM_DE_KE_AS

Nie obowiązuje jest to głupi wymysł, nigdy nie stosowało się tego w innej formie pisemnej poza listem. Jest straszna hipokryzją to co dzisiaj robi się z językiem polskim i tą całą zasada 'kulturalności' Ludzie napiszą imię mała literą, ale upomną kogoś że 'Ty' powinno napisać się wielką.

EM_DE_KE_AS

zadufana w sobie panienka próbuje ustawiać ludzi, mała leć na drzewo!

Kenkaru

drugi odcinek obejrzało 3 mln osób. sporo mniej niż pierwszy ale to i tak dużo. powstanie wiecej serii.;p

secret_26

miło słyszeć, z tym że 3 odcinek jeszcze nie został wyemitowany;p

Szmminka

przpraszam wczoraj wieczorem coś źle przeczytalam;p

ocenił(a) serial na 7
Kenkaru

Panie Kenkaru pomylił się pan bo będzie druga seria i ja się cieszę z tego