Witam mam pytanie czy ten serial jest naprawdę taki dobry ? Warto go oglądać zastanawiam się na jakimś serialem. I
mógłby ktoś mi mniej więcej streścić o czym jest ( bez spojlerów )
Według mnie jest to dobry serial jakich za wiele nie ma w temacie polityki, pozycja zdecydowanie konieczna dla wszystkich fanów talentu Kevina Spacey'a bo naprawdę wymiata w swojej roli i jak dla mnie jego postać stanowi jakieś 90% jakości tego serialu. Jest od niego wiele seriali lepszych tak samo jak jest i dużo gorszych ale ogólnie jest całkiem spoko i zobaczyć warto, więc jeśli lubisz tematy polityki, manipulacji, demokracji i takie tam to polecam;) a streszczenie fabuły znajdziesz na fw tylko nie wiem po co czytać jak można obejrzeć
Ja w ogóle nie interesuje się polityką a serial mnie po prostu pochłoną, ja już odliczam dni do premiery 2 sezonu ;-) jeśli jeszcze nie zacząłeś oglądać to nie ma na co czekać nie zawiedziesz się, serial wbija w fotel :-D
Właśnie skończyłem oglądać I sezon - R-E-W-E-L-A-C-J-A. To jest po prostu nieprawdopodobne jak to wszystko jest prawdopodobne. Robota mistrzowska. I naprawdę polubiłem Petera Russo.
moim zdaniem jest on wart obejrzenia. swietna gra aktorska, ciekawy(o dziwo jak dla mnie) temat, interesuje od poczatku, dobry montaż w kazdym(oprocz jednego nie pamietam juz ktorego odcinka)dzieje sie cos co wprowadza zmiany. Ciekawe postacie, nietypowy kontakt wzrokowy z glownym bohaterem a'la anthony hopkins:D ja lubie seriale typu breaking bad, gra o tron, spartacus(to ulubione), the walking dead(srednio) dla porownania gustu:)
Obejrzyj koniecznie. Jak ci się nie spodoba, to osobiście wypłacę ci ekwiwalent za stracony czas :]
Zapewne kwestia gustu i mozna zakladac, ze wypowiedzi tu znajdziesz glownie osob, ktorym sie serial podoba (jak moja skromna osoba).
Jak wczesniej wspomnieli moi przedmowcy serial traktuje o polityce, opowiada o bardzo niesympatyczny kongresmanie, ktory za wszelka cene chce osiagnac swoje cele. Jest dosyc brutalny powiedzialbym, ale nie w w takim sensie, ze sa jakies strzelaniny czy bojki: glowny bohater krzywdzi wiele osob, bardzo wiele osob, aby zrealizowac wlasne plany i moim zdaniem jest to pokazane bardzo dobrze. Plus swietna intryga, bardzo dobra gra aktorska, rowniez zdjecia mnie zachwycaja. I, jest smutny., IMHO.
Według mnie jest absolutnie rewelacyjny!! W ogóle nie interesuje mnie polityka, a ten serial naprawdę mnie wciągnął ;) Myślę, że za sprawą nieprawdopodobnej gry aktorskiej i tego, że trzyma w napięciu. I tak naprawdę to nie jest tak do końca tylko o polityce, jak się nad tym zastanowić, bardziej jest to studium ludzkich charakterów i tego do czego są zdolni aby zdobyć władzę. Nie mogę się doczekać 2 sezonu! Dlaczego w Polsce nie ma Netflixa?!!! Tak czy inaczej gorąco polecam!