PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180816
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Pytanie

ocenił(a) serial na 9

Witam mam pytanie czy ten serial jest naprawdę taki dobry ? Warto go oglądać zastanawiam się na jakimś serialem. I
mógłby ktoś mi mniej więcej streścić o czym jest ( bez spojlerów )

ocenił(a) serial na 7
batman12

Według mnie jest to dobry serial jakich za wiele nie ma w temacie polityki, pozycja zdecydowanie konieczna dla wszystkich fanów talentu Kevina Spacey'a bo naprawdę wymiata w swojej roli i jak dla mnie jego postać stanowi jakieś 90% jakości tego serialu. Jest od niego wiele seriali lepszych tak samo jak jest i dużo gorszych ale ogólnie jest całkiem spoko i zobaczyć warto, więc jeśli lubisz tematy polityki, manipulacji, demokracji i takie tam to polecam;) a streszczenie fabuły znajdziesz na fw tylko nie wiem po co czytać jak można obejrzeć

ocenił(a) serial na 9
batman12

Ja w ogóle nie interesuje się polityką a serial mnie po prostu pochłoną, ja już odliczam dni do premiery 2 sezonu ;-) jeśli jeszcze nie zacząłeś oglądać to nie ma na co czekać nie zawiedziesz się, serial wbija w fotel :-D

ocenił(a) serial na 9
batman12

Właśnie skończyłem oglądać I sezon - R-E-W-E-L-A-C-J-A. To jest po prostu nieprawdopodobne jak to wszystko jest prawdopodobne. Robota mistrzowska. I naprawdę polubiłem Petera Russo.

ocenił(a) serial na 8
batman12

moim zdaniem jest on wart obejrzenia. swietna gra aktorska, ciekawy(o dziwo jak dla mnie) temat, interesuje od poczatku, dobry montaż w kazdym(oprocz jednego nie pamietam juz ktorego odcinka)dzieje sie cos co wprowadza zmiany. Ciekawe postacie, nietypowy kontakt wzrokowy z glownym bohaterem a'la anthony hopkins:D ja lubie seriale typu breaking bad, gra o tron, spartacus(to ulubione), the walking dead(srednio) dla porownania gustu:)

ocenił(a) serial na 8
batman12

Obejrzyj koniecznie. Jak ci się nie spodoba, to osobiście wypłacę ci ekwiwalent za stracony czas :]

ocenił(a) serial na 10
batman12

Zapewne kwestia gustu i mozna zakladac, ze wypowiedzi tu znajdziesz glownie osob, ktorym sie serial podoba (jak moja skromna osoba).
Jak wczesniej wspomnieli moi przedmowcy serial traktuje o polityce, opowiada o bardzo niesympatyczny kongresmanie, ktory za wszelka cene chce osiagnac swoje cele. Jest dosyc brutalny powiedzialbym, ale nie w w takim sensie, ze sa jakies strzelaniny czy bojki: glowny bohater krzywdzi wiele osob, bardzo wiele osob, aby zrealizowac wlasne plany i moim zdaniem jest to pokazane bardzo dobrze. Plus swietna intryga, bardzo dobra gra aktorska, rowniez zdjecia mnie zachwycaja. I, jest smutny., IMHO.

batman12

Niezly podobnie jak TRUE DETECTIVE, tez polecam. Obecnie dwa najlepsze seriale na rynku.

ocenił(a) serial na 10
batman12

Według mnie jest absolutnie rewelacyjny!! W ogóle nie interesuje mnie polityka, a ten serial naprawdę mnie wciągnął ;) Myślę, że za sprawą nieprawdopodobnej gry aktorskiej i tego, że trzyma w napięciu. I tak naprawdę to nie jest tak do końca tylko o polityce, jak się nad tym zastanowić, bardziej jest to studium ludzkich charakterów i tego do czego są zdolni aby zdobyć władzę. Nie mogę się doczekać 2 sezonu! Dlaczego w Polsce nie ma Netflixa?!!! Tak czy inaczej gorąco polecam!