To pytanie retoryczne, oglądałem i bardzo sie zawiodłem, liczyłem na coś o wiele lepszego, a wyszła bajeczka.
No właśnie. HoC jest jedną z najlepszych pozycji serialowych (dla ludzi myślących którzy nie oczekują prostej fabuły typu aby-pocieszyć-oko). Obejrzałam WIELE seriali ale HoC i Boss to najlepsze seriale jak dla mnie.
19 lut 2013 23:07
a myślałem ze bedzie dobry serial na miare Homeland
Jeśli ktoś to ogląda no to nie dziwie się z nazywa House of Card shitem. Za pewne jesteś 15 latkiem i gowno się interesujesz polityką jak i filmem. Więc prosze Cie nie odzywaj sie.
Mam ponad 30 lat interesuję się filmem a polityki i polityków nienawidzę, mam też wolną wolę i mogę tak ten serial ocenić. Jest to moja ocena, nie każę innym oceniać tego serialu tak jak ja. Mi może się coś podobać a innym nie, no i co. Od razu wielka obraza i oburzenie bo komuś się coś innego podoba. Ty z taką wypowiedzią uważasz się za dorosłego człowieka ? Raczej obrażalski gimnazjalista i tyle.
Jak masz ponad 30 lat (sądząc po nicku 34) i interesujesz się filmem, to przynajmniej z szacunku do Kevina Spacey, który gra w tym serialu rewelacyjnie (według mnie), nie powinieneś używać określenia "mega shit".
Serial może się nie podobać, oczywiście, że tak. Możesz mieć również bardzo krytyczną opinię na temat tego serialu i się nią dzielić. Chodzi natomiast o język jakiego używasz.
Ocena 8,5 przy blisko 19 tyś głosów mówi samo za siebie. O ile nie chodzi Tobie o marną prowokacje, to radziłbym na przyszłość używać innych określeń by wyrazić swoją opinię, jeżeli nie chcesz się spotkać z oburzeniem ludzi, a mają do tego prawo skoro określasz ten serial jako "mega shit".
"to przynajmniej z szacunku do Kevina Spacey, który gra w tym serialu rewelacyjnie (według mnie), nie powinieneś używać określenia "mega shit""
ej, nie przesadzajmy z tą jego rewelacyjnością, gdyż gra co najwyżej poprawnie, ale Ameryki (sic!) nie odkrył...
chyba miałam zbyt wygórowane oczekiwania bo po paru odcinkach HoC nieco mnie znużył, zła jestem, że KS ciągle gra na jedną modłę
Primo: to, że masz 30 lat fizycznie, wcale nie oznacza, że masz 30 lat emocjonalnie.
Secondo: skoro HoC Ci się nie podoba, to po co w ogóle go oceniasz i jeszcze zakładasz nowy temat, żeby ogłosić tę informację wszem i wobec ? Też mógłbym wejść np. na forum Niezniszczalnych 2, albo Blade 2 (które są dla Ciebie arcydziełami) i napisać tam, że to"mega shit" w porównaniu z HoC. Moja ocena byłaby bardziej adekwatna do rzeczywistości. Jednak szkoda mi na to czasu.
No tak, wiadomo ... tylko TWOJE oceny są adekwatne do rzeczywistości .
"Secondo: skoro HoC Ci się nie podoba, to po co w ogóle go oceniasz i jeszcze zakładasz nowy temat, żeby ogłosić tę informację wszem i wobec ?"
Och Ty nadzwyczajnie rozwinięty emocjonalnie człowieczku .... oceny są nie tylko dla tych którym się serial podobał (w przeciwnym wypadku nie wiem po co w ogóle miałyby być oceny). A po co zakładam nowy temat ...a z tego samego powodu co inni (ale po co Ci to wyjaśniam, widać wyraźnie że nie rozumiesz pewnych spraw. Mógłbym Ci to wszystko wyjaśnić jednak szkoda mi na to czasu).