1. Igor, który nie ustaje w wysiłkach, by przeciągnąć Kaczulę na właściwą
stronę Mocy ;)
2. Głupiutka Niania i jej kakał(u)ko ;) - jak to się pisze :P?
3. Kaczusia :P
4. Nietoperze z zegara opowiadające dowcipy :P
6. Von Goosewing który uparcie próbuje zgładzić Kaczulę i nie chce przyjąć do wiadomości, że Kaczula jest wegetarianem
7. Odcinek Saksofon piramidalny i postacie kapłanów ze świątyni Wielkiego boga Ra ;D
8. Opening
9. Pierwsze polski dubbing, ten z dvd jest już słabszy, a szkoda :(
10. Czarny humor
11. "Przerażające" wprowadzenia narratora na początku każdego odcinka.
12. Bo leciał w Polsce
13. Bo mieliśmy okazję zobaczyć dwa dobre dubbingi, bez partackiej roboty
Chyba pierwszy dubbing jest najlepszy, jeszcze z TVP2. Szkoda jednak że nie został on w całości w tedy zdubbingowany, a brakuje około 20 odcinków. Wiem, bo sama zgrywałam na VHS. Jednakże emisja na Boomerangu pozwoliła nam na dokompletowanie. Jakby co to backtothechildhood at yahoo peel
14. Bo była taka gra na amigę ;)
15. Bo była to bajka, która nie była przerażająca dla odbiorców mimo "mrocznego" klimatu, a więc oryginalny pomysł i super montaż.
16. Igor i jego autorski, jedyny i niepowtarzalny 'facepalm'.
Mi udało się tylko znaleźć jakieś losowe 10 odcinków z pierwszej serii ;(
Nie była przerażająca? Jak się Hrabia zaczynał ciarki przechodziły mi po plecach tak jak podczas tytułowej piosenki z "Przybyszów z Matplanety" i nadejścia Buki w "Muminkach". ;D
17.Ostatnie zdanie narratora na końcu każdego odcinka(Dowidzenia dzieci kim kolwiek jesteście)
19. wymysły Gastona i jego pomocnika ^ ^
20. Niania, która wiecznie rozwalała drzwi, bo nie mogła znaleźc klamki lub gdy wołał ją Kaczuś
21. Postac Kaczuli (w kwestii rysunkowej) - lepsza by byc nie mogła ;D
22. "-Dźwięk jakby ciała uderzały o podwórze. - To pewnie Niania schabowe robi" :D