Z ciekawości zapytam kto ogląda ten beznadziejnie durny serial? Nie wytrzymałam nawet 10 minut ... Gra aktorska i dialogi wołają o pomstę do nieba!!!! I dlaczego polsat znowu powtarza ten GŁUPI JAK BUT SERIAL??!!!:/:/
Ja oglądam i co ci do tego ? Wypowiedziałeś/aś się w 3 tematach jedynie obrażając serial słowami : durny, głupi, i beznadziejny.
Beznadziejny to jest poziom twojej wypowiedzi.
Nie mówię ze serial jest wspaniały ale dobry na poziom polskiej telewizji.
O boże.... to jest według ciebie dobry poziom polskiej telewizji???!! Nie no ręce opadają. To w takim razie jak wg ciebie wyglada dno (którym jest ten serial) polskiej telewizji???
...prócz tego postu na owym forum znajduje się jeszcze jedna moja opinia, bardziej szczegółowa i refleksyjna...:]
...właściwie to jest ich kilka:] są to opinie w formie odpowiedzi - jak będzie Ci się chciało to poczytaj...nie mam zamiaru się powtarzać:]
Też oglądam ten serial. I on mi sie nawet bardzo podoba w porównaniu do M jak miłość czy Barwy szczęścia, itp. Przynajmniej każdy sezon jest inny a nie w kółko to samo tylko z innym bohaterem!
Nie rozumiem po co piszesz skoro nie lubisz. Na każdym forum poświęcoym serialowi który ci się nie podoba piszesz że jest beznadziejny? Mi sie podoba i uważam, że jest jednym z najlepszych seriali, nie tylko polskich. A jak mi się coś nioe podoba to nie opowiadam tego całemu światu.
To nie o to chodzi żeby pisać same pozytywy do filmów. Bo jak wiadomo każdy
ma różny gust i nie każdemu może się podobać to co mi albo Tobie. Zawsze
jak mam w ręce jakiś film to zawsze wchodzę na filmweb i sprawdzam
komentarze co sądzicie o danym filmie. Nie sugeruję się ale ciekawa jestem
Waszej opinii.
Pozdrawiam!
Ja oglądam ! Gra aktorska fakt jest taka trochę sztuczna ale matma Agaty jest rewelacyjna. A dialogi podobają mi się nawet bardzo ;)
mam dylemat normalnie. gdyby w standardowy spodob odbierac gre aktorska w tym serialu to moznaby jedynie stwierdzic, ze jest to chyba najbardziej sztuczna gra, jaką sie widzialo. moze zatem ta ich maniera, nadmierne gestykulowanie jest w jakis sposob zaplanowane, a teksty specjalnie dretwe? takie przerysowane? tylko jesli tak to nie mam pojecia co oni chca w tym serialu wysmiac/sparodiowac. macie jakies pomysly? bo nie wydaje mi sie, ze Linda jest az tak slabym aktorem, zeby tak grac, nie robiac tego specjalnie.
No dokładnie. Wielu obrońców tego Pseudo-serialu wyjaśnia, że ta do granic możliwości sztuczna gra aktorów czemuś służy i jest specjalna. Tylko ja się pytam czemu??? Bo dla mnie to jest tylko strasznie irytujące, głupie, beznadziejne, że naprawdę sie zastanawiam czemu Linda wziął w tym udział;/
Serial jest fantastyczny, śmieszne dialogi i co najważniejsze - świetnie dobrani aktorzy, jak dla mnie najleprzy serial komediowy wszechczasów!!!!!!!!! Nie znacie sie na polskim poczuciu humoru i tyle!!!!!!!!!!!!
no wlasnie, czemu ona sluzy??? niech jakis fan to wytlumaczy, ale watpie, zeby to mialo jakis sens. jesli to nie ma sensu to jest to totalna zenada. wiecej: to gorsze od aktorskich wyczynow w filmach Uwe Bolla
jak chcecie sobie pozrzędzić to nie jest to odpowiednie miejsce. Albo wam sie serial podoba, albo nie a wy probujecie szukac dziury w calym. Skoro aktorzy tak graja to widocznie musi tak byc. Rezyser jest jak dla mnie najleprzym polskim rezyserem. Według mnie ten serial jest arcydzielem i to nie pierwszym jakie wyszlo z pod reki Macieja Slesickiego. Odczepcie wy sie wszyscy wreszcie od tego serialu!!!!!!!!!!! Nie podoba wam sie to nie ogladajcie! Nikt na siłe wam go nie każe ogladac. Nie nawidze takich sztywniaków którzy myslą że sie na wszystkim znają i nie mają POCZUCIA HUMORU!!!!!!!!!!!!!!
...ale po co się tak pieklisz??? :O Przecież na każdym forum prawo do wygłaszania swoich opinii mają nie tylko zwolennicy ale również Ci zdegustowani. Poza tym negatywne opinie, są często bardziej konstruktywne! :]
ja nie zrzedze, tylko sie pytam, jak nie wiesz to nie pisz i sie nie podniecaj tak. i nie szukam dziury w calym, tylko odpowiedzi na pytanie czemu oni tak graja, bo niemozliwoscią jest aby niezaplanowanie byli az tak sztuczni. jesli ta ich sztucznosc nie ma sensu, tylko i wylacznie ma smieszyc, to przykro mi, ale to smutne, ze takie rzeczy smiesza ludzi, bo takich debili to kazdy moze zagrac na imprezce po kilku glebszych. i jeszcze o ile mamusce to jakos wychodzi (bo jest z nich wszystkich ajbardziej pokrecona - wszak psycholog) i jest w maire uzasadnione, to nie wiem czemu i Linda i Foremniak grają takie dziwadla.
Nie nawidze takich sztywniaków którzy myslą że sie na wszystkim znają i nie mają POCZUCIA HUMORU!!!!!!!!!!!!!!
wychodzi na to, ze to ty sie na wszystkim znasz, bo nazywasz cos arcydzielem, nie podajac argumentow i nazywajac innych sztywniakami. i nie napisalam, ze ten serial nie jest smieszny, bo momentami jest, tylko zastanawia sztuczna gra aktorska. wytlumaczysz moze jaki ona ma sens?
Pieklisz się i przeżywasz jak mrówka okres;P "Skoro aktorzy tak graja to widocznie musi tak byc"-ale dlaczego pytam tak musi być??? Napisałeś to, bo nie znalazłeś i myślę, że chyba nie ma racjonalnej odpowiedzi na to nurtujące mnie i innych forumowiczów pytanie. Najłatwiej napisać :Bo tak i już". Kochasz ten Pseudo-serial, ale w ogóle nie umiesz uzasadnić dlaczego to co w nim cię tak pociaga czyli beznadziejnej gry aktorów sztucznej do granic możliwości i jej celowości. Z twoich wypowiedzi wynika, że nie rozumiesz chyba istoty i sensu tej strony. Tu dyskutuje się o filmach, serialach, aktorach.. Są gusta i guściki. Dlaczego skoro nie lubię tego serialu mam się nie wypowiadać?? Po prostu ciekawi mnie co pociąga ludzi takich jak ty w tym Pseudo-serialu??? Nastukałeś pełno wykrzykników, nawypisywałeś hasła w których nie ma ani krzty sensownej argumentacji, z twojej wypowiedzi mogę wnioskować, że jesteś uczniem gimnazjum lub o zgrozo! człowiekiem, który przekroczył magiczną 18-jeżeli tak to szkoda mi ciebie;) Myślę, że średnia wieku widzów ogladających to coś wynosi 14-16 lat. Przynajmniej mam taką nadzieję.. Młodym jeszcze mozna wybaczyć... dopiero kształtuje się ich filmowy gust.Chociaż na "I kto tu rzadzi" i innych tego typu shit'ach o jakimkolwiek wyrobieniu sobie poczucia filmowego smaku, nie może byc o tym mowy;)Takie lekkie produkcje przytepiające umysł są jak ulał dla uczniów którzy chcą odpoczać od szkolnej harówki w wakacje. Tylko dlaczego wybierają najgorszą formę??? Nazywasz mnie "sztywniakiem" i znowu kolejny fan tego serialu wmawia z całą zaciętością(włączony Caps Lock + wykrzykniki;), że nie mam poczucia humoru;) Hmmm... czy to nie jest zastanawiające??;) Przez takie oskarżenia sam siebie wkopujesz. Pewnie ludzi twego pokroju może irytować fakt, że osoby nie trawiące tego Pseudo-serialu nie rzucają mięsem nie piszą nie podoba mi się i już tak jak ty bys z pewnościa na moim miejscu zrobił;) tylko spokojnie pytają o powód oglądania tego czegoś.
Uff, no troche się rozpisałam;) Czy aby przeczytanie o ile twoja duma ci na to pozwoli mojej skromnej opinii nie będzie dla ciebie wielkim wysiłkiem umysłowym?? No cóż mam nadzieję, że chociaż podejmiesz się tej próby. Chociaz jak to mówia nadzieja matka głupich;) Ach, kocham te nasze przysłowia;)
zgadzam sie z moim przedmowca "zuralskispot". serial jest swietny, wydaje mi sie ze nie powstal po to aby trafic na pierwsze miejsca list swiatowych. powstal po to aby zwykly czlowiek mogl sie z niego posmiac. skoro wasze "fachowe oko nie dostrzega smiesznosci w tym serialu no to macie problem. ciekawi mnie czy w ogole tacy ludzie jak wy ogladaja jakies seriale komediowe. moze jest to dla was zbyt duze ponizenie i ogladacie tylko beznadziejne amerykanskie "superprodukcje"
PS: nie dostrzegam zadnej sztucznej gry aktorow i jestem pewien ze zwykli ludzie ktorzy chca sie troche posmiac i ogladaja ten serial tez jej nie dostrzegaja. Ale wy nie jestescie zwyklymi ludzmi prawda? jestescie z wyzszych sfer hahahaaha.
powstal po to aby zwykly czlowiek mogl sie z niego posmiac
zwykly czlowiek? czyli przecietny? masowy? taki, jak tu? http://www.youtube.com/watch?v=WY6XGM4ECMk&eurl
rozumiem, ze tez jestes tym zwyklym czlowiekiem? to gartuluje poczucia humoru
skoro wasze "fachowe oko nie dostrzega smiesznosci w tym serialu no to macie problem.
no jasne, ze mamy, nie smieszy mnie scena, w ktorej bohaterowie mowia, ze czegos nie zrobia, po czym nastepuje pauza i robia dokladnie na odwrot. to schemat wykorzystywany w tym serialu w kazdym odcinku, jaki dotad widzialam. kogos dziwi, ze takie cos nuzy? mnie dziwi, ze tego schematu ktos nie dostrzega i jeszcze go to bawi.
ciekawi mnie czy w ogole tacy ludzie jak wy ogladaja jakies seriale komediowe.
no jasne np. na imie mi earl, czterdziestolatek, zmiennicy, miodowe lata, bo sa smieszne i nieglupie na dodatek
nie dostrzegam zadnej sztucznej gry aktorow
skoro nie dostrzegasz tak rzucajacej sie w oczy sztucznej gry aktorow to co w ogole robisz na tym portalu, nawet jako fan, amator, a nie jako krytyk? rozumiem, ze mozesz napisac, ze gra jest sztuczna, ale ze specjalnie jest taka, ale nie ze jej nie ma. nawet dziecko ci powie, ze tak normalni ludzie nie mowia ani tak nie gestykuluja.
i jestem pewien ze zwykli ludzie ktorzy chca sie troche posmiac i ogladaja ten serial tez jej nie dostrzegaja
mysle, ze ci, ktorzy sie przy nim smieja to wlasnie z tej sztucznej gry aktorskiej, bo cala reszta, lacznie z tekscikami i dennymi problemami tej rodziny jest zalosna. no chyba, ze kogos bawi machanie paluszkiem, to na pewno przy tym serialu bedzie beczal ze smiechu.
jestescie z wyzszych sfer hahahaaha.
oczywiscie, kazdy, kto ma jakis gust, tudziez ma wymagania odnosnie tak banalnego gatunku, jakim jest komedia jest kims z wyzszych sfer. dobre sobie. trudno jest ludziom zrozumiec, ze ktos moze miec dosc otaczajacej tandety.
Ps. czy wy tez nie macie takiego wrazenia, ze tym portalem coraz bardziej zaczyna wladac bachornia, bezguscia, prowokatorzy i idioci? ze ciekawe tematy maja zero odpowiedzi, a prowokacje po kilkadziesat, i wygladaja, jak gadki z onetu? wszystko psieje
Do "MasterOfTheWind" :napisałeś/aś że :"nawet dziecko ci powie, ze tak normalni ludzie nie mówią ani tak nie gestykuluja. " no sorry ale ja ci powiem ze czasami człowiek jeszcze bardziej sztucznie robi gesty niż w tym serialu...no bo jak Oni mają gestykulować żeby tobie odpowiadała ta gra aktorska co?
powiem ci tylko tyle: wez sobie archiwalny numer Vivy, bedzie tam wywiad Najsztuba z Linda i przeczytaj sobie co sam Linda mysli o tym serialu i dlaczego wzial ta role. wtedy sie przekonasz, ze mam racje, i ze to nie jest zaden arcygenialny serial. jak ci sie nie chce szukac to streszcze, ze Najsztub zapytal sie cos w stylu: czemu po tak znakomitych rolach przyjales udzial w takim serialu, jak i kto tu rzadzi? (Najsztub zaznaczyl, ze serial to dno) Linda powiedzial, ze tylko ze wzgledow finansowych, bo normalnie by tego nie wzial. zatkalo kakao?
nawet udalo mi sie znalezc ten wywiad. macie geniusze
...
– Oglądałem Pana w serialu, strasznie przerysowanym, w roli pomocy domowej. I zastanawiałem się, czy Pan się w tym nie dusi?
Bogusław Linda: Oczywiście, to była straszna praca, ale ponieważ robiłem to dla kasy po prostu, po to, żeby zarobić i utrzymać dom, to pomagało, ale dla mnie to było przeżycie traumatyczne. Na tyle traumatyczne, że przyznam się, że gdyby teraz ktoś by mnie namawiał na coś podobnego czy kontynuację, to mimo tych pieniędzy powiedziałbym: to zbyt dla mnie kosztowne. Ale pomęczyłem się i potem mogłem posiedzieć w gabinecie.
– To był dyskomfort dla aktora czy dla człowieka?
Bogusław Linda: Dla człowieka.
– Żałował Pan tej decyzji?
Bogusław Linda: Broń Boże, ponieważ ta decyzja dała mi pewien komfort. Przez dwa lata, w ciągu dwóch miesięcy ciężkiej pracy, po 14 godzin, zarabiałem na resztę roku, więc nie mogłem tego żałować.
– Pan będzie musiał pracować do końca życia?
Bogusław Linda: Obawiam się, że tak. Przepraszam pana i wszystkich tych, którzy mnie oglądają, niestety. Wolałbym już jakieś 10 lat temu absolutnie z tym skończyć, staram się jak mogę to realizować, ale czasami muszę coś zarobić.
...
No wiadomo ze mu się rola nie podobała skoro pasują mu inne role w jakich grał i najlepiej mu wychodziły , chodzi mi o to że gdyby ktoś inny zagrał to by pewnie tak samo wyszło . bo tu nie chodzi o grę aktorską tylko o scenariusz , ponieważ nawet jeśli mamy najlepszych aktorów w jakimś filmie czy własnie w serialu a scenariusz będzie do kitu to nic z tego nie wyjdzie.
...hm nadal zachodzę w głowę jak można nie dostrzec tak sztucznej ewidentnie gry....ciekawe zjawisko... Co do poczucia humoru - jego rodzaju, to w tej kwestii nie ma tematu, ponieważ każdego z nas może bawić co innego, ale tak kiepska(delikatnie powiedziane) gra aktorska-odpychająco wymuszona...jak dla mnie to niedorzeczne:]
ooo i tu się zgodzę!:p Trzeba przyznać, ze na nic tak dobrze nie działa jak właśnie na to!:p
Ja to oglądam
i mógłbym oglądnąć jeszcze raz
ten serial jest po prostu fajny śmieszny z fajną grą aktorską
polecam oglądać ten serial
Też oglądam, może nie każdy odcinek, ale jak już się załapie to czemu nie. Nie rozumiem za to zachowania takich osób jak np. carajo, którzy mimo, że im film nie podchodzi to wracają do tego tematu tylko po to, żeby nadal na niego bluzgać. Dziecinada.
Ja też oglądam ;) serial może nie jest jakimś arcydziełem,i gra jest troszkę sztuczna,ale mi się podoba,przynajmniej można sie z czegoś pośmiać :)
a mnie ten serial się podoba. faktycznie gra jest momentami sztuczna jednak dialogi są świetnie napisane.