PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=101513}

Idiota

Idiot
2003
7,8 576  ocen
7,8 10 1 576
Idiota
powrót do forum serialu Idiota

Serial ten był emitowany co niedzielę około godziny 1.00 w nocy. 10 lipca nadano piąty odcinek serialu (całość składa się z 10 odcinków). Tymczasem następny, szósty odcinek zostanie wyemitowany dopiero... 7 sierpnia (!). Skandalem jest już tak późna pora emisji, ale szczytem wszystkiego jest nieuzasadnione przerywanie filmu na miesiąc. Podziwiam TVP i bardzo jej dziękuję, że tak szybko zakupiła to prawdziwe arcydzieło sztuki telewizyjnej, ale praktyka związana z jego emisją dezawuuje wszystkie korzyści z obcowania z nim. Ktoś chciał dobrze, a wyszło jak zawsze.
Sam serial zaś jest doprawdy mistrzowskim przeniesieniem prozy Dostojewskiego na ekran, nadzwyczaj wiernym i genialnie zagranym. W Oldze Budinie, grającej Agłaję Jepanczyn, można się z miejsca zakochać.

ocenił(a) serial na 8
BartekM

Zgadzam sie wpelni.To byl szczyt wszytskiego. A czy nie masz moze nagranych 6,7, i 8 odcinka? bo -sadzac ze to definitywny koniec puszczania-przegapilam te odcinki :(:(:(:(

ocenił(a) serial na 10
Occult_Soul

podpisze sie pod moimi "przedmowcami".

PS: Czy wiecie moze gdzie moglbym dostac dvd z cala seria odcinkow "Idioty"???? Bardzo mi na tym zalezy!!

ocenił(a) serial na 10
BartekM

W Agłaji ja się zakochałem już czytając książkę, a serial utwierdził mnie w tym uczuciu :)