Ludzie opamiętajcie się ... czy każdy serial/film/bajka/reklama w której jest "zombie" musi być porównywane do Walking
Dead?.... Mi ten serial się bardzo podoba, zupełnie inny niesamowicie klimatyczny i pokazany z tej drugiej mrocznej
strony... Polecam każdemu
Pierwszy odcinek nawet wciągający,ale im dalej tym gorzej .Trupy nie jedzą i nie piją , ale już sex z trupem to szczyt.
Dzikie trupy są opiekuńcze i nieagresywne i w ogóle są biedne...
Gdzie tu brutalność ,gdzie strach , horror??
ale dlaczego jak zombie to od razu musi byc strach i horror .. to właśnie odróżnia In The Flash od WD
zgadzam się (najlepszy przykład to Shaun of the Dead), ale ten serial ma zbyt wiele nielogicznych rozwiązań.
Pomysł dobry ale wykonanie fatalne i ten okropny brytyjski akcent.
W opisie mamy : gatunek: Dramat, Horror - z tym dramatem się zgodzę, ale gdzie tu horror??
To może ja podam przykład. W miarę jak główny bohater zbliżał się do jaskini w lesie, słyszał jak ktoś/coś szepcze jego imię... Oglądałam wieczorem i dostałam ciarek. ;)
Zresztą już sama charakteryzacja czy chociażby zjadanie ludzkiego mięsa (przez zombie - czyli kreaturę rodem z horroru) kwalifikuje tą produkcję do kategorii 'horror'.
ok, kwestia co kogo ,,straszy,, - dla mnie bardziej walkers wcinający ludzkie mięcho w the walking dead jest bardziej przerażający niż zombiak wcinający ,,pokryjomu,, kawałek mięsa w lesie -i co on robi? chowa się tam? i co jeszcze dba o swoją zombistyczną rodzinkę?
:) No i tu się zgadzam. Jednak chodzi o to, że elementy horroru są. Nieważne czy (subiektywnie) straszne. ;p