Ja pierniczę dlaczego, po pierwsz Medusa jedna z moich ulubionych postaci Marvela, aktorka z twarzy nie nadaje sie, Włosy wyglądały sztucznie i powinny być dłuższe.................................i ogolić ja w pierwszym odcinku. Po drugie nasz kochany znany wcześniej jako Ramsey Maximus, życzyłabym sobie go oglądać, ale niestety serial raczej długo nie potrwa. Tym razem nie spisali się. Postaci są papierowe, nijakie, fabuła ok, ale co z tego kiedy charakteryzacja przypomina sc fi z dawnych czasów a i to było lepsze wielokrotnie. Najbardziej boli mnie Medusa, ta aktorka, nic do niej nie mam ale wygląd jest dla mnie ważny, no i te włosy powinny być przynajmniej do ziemi a teraz nie ma ich wcale. Kurcze tak mi żal, myślę, że gdyby jednak powstał film było by dużo lepiej, z drugiej zaś strony jeżeli chcą pokazać historię dokładniej rozumiem dlaczego zrobili serial, szkoda tylko że pewnie zdejma go po kilku odcinkach..................
Akurat Serinda Swan to piękna kobieta, ale ma kiepską charakteryzację. ABC wyświetli cały sezon, bo już nakręcili wszystkie odcinki. Jak patrzyłam na youtube najnowszych komentarzy nt. Inhumans, to były w stylu: I don't love it, but I like it; this show has a potential to be better, just fire Scott Buck itp. Nie jest aż tak źle.
To zależy kto pisze komentarze, jest za to też mnóstwo negatywnych, "just fire Scott Buck" sam podałeś jeden z przykładów xD jak dla mnie to najgorszy serial marvela - straszne efekty specjalne, tragiczne postacie, zniszczenie ich pierwowzorów, chaotyczna fabuła, głupoty fabularne jak i sama głupota bohaterów którą można porównać do głupoty nastolatków w horrorach. Wątpię żeby coś się zmieniło :/ Jestem bardzo zawiedziony.
Wiesz ja uważam ze fabuła jest ok poza tym widziałam dopiero dwa odcinki więc chcę zobacyć jak to sie rozkręci. Jedyne co mi przeszkadza to charakteryzacja i efekty, choć psiak jest zrobiony fajnie.
Mam podobne zdanie co do potraktowania Medusy. Ale ogółem serial nie jest jakiś zły. Tylko że ciężko go polecić komukolwiek. Więcej w mojej recenzji:
https://www.youtube.com/watch?v=ZTdJzDEb0Yk
Ale ja nie napisałam, ze ona jest brzydka albo, że jest złą aktorką, naprawdę nic nie mam do kobiety, po prostu moje wyobrażenie urody Medusy jest inne, każdy ma jakieś swoje powiedzmy "zachcianki" co do wyglądu postaci. Ja zawsze wyobrażalam sobie Medusę z wyższym czołem i bardziej pociągłą twarzą, no i włosami conajmniej do ziemi albo najlepiej wlekącymi sie po niej. No ale nie można mieć wszystkiego. Bardzo bym chciała zeby serial jakoś przetrwał i pozostał dłużej. Jak pisałam fabuła dla mnie na razie ok, tylko ta charakteryzacja słaba.
Każdy wyobraża sobie Meduzę (i inne postacie, nie tylko z Inhumans) inaczej. Charakteryzacja jest do bani. Twarz jak twarz, ale głównie chodzi mi o strój i o włosy. W sukni może chodzić po pałacu, w końcu to królowa, ale wyobrażałam sobie ją w ciuchach a'la Huntress z Arrow (tzn kostium bojowy, może jakiś podobny będzie miała w przyszłości). Stroju z komiksów na pewno nie dadzą do telewizji, filmowa Scarlet Witch też ma normalny. A włosy... długie duże loki jak tren sukni ślubnej, ale nie żeby się ciągnęły po ziemi, tylko się kłębiły jak węże na głowie mitycznej Meduzy (coś jak w komiksie). Może teraz, jak Max ją ogolił to wyrosną jej właśnie takie. Bo wydaje mi się, że właśnie na Ziemi odkryje tą nową umiejętność - gdy miała długie to niby po co miała się rozwijać (moce mają w końcu wiele warstw ;P). Pozostali może też się czegoś nowego nauczą, np BB będzie latać, Gorgon już uczy się tolerancji - zaprzyjaźnił się z surferami, a wcześniej trochę gardził ludźmi. Zobaczymy.
No wiesz jak b te kłębiące sie loki i choć troch wlokące po ziemi dali to by było cudnie, ale oni zrobili tak sztuczne te włosy, że jakoś wątpię żeby dali radę z takim wyzwaniem. A już żeby były w ciągłym ruchu to nawet nie marzę.....