Zbliżam się do trzydziestki, ale odkąd w zeszłym roku trafiłam na ten serial, muszę przyznać, że nie mogę się od niego oderwać. Sama Jenna wydaje mi się dość schematyczną postacią, reszta jest wg mnie przerysowana (np. pani psycholog), ale można się przy tym serialu nieźle oderwać. No i Matty rrrrrrr....
ja też łapię się na ten przedział wiekowy;). teoretycznie jest to serial o 15latkach, ale powiem Ci szczerze, że kiedy ja miałam te 15 lat, to nie mialam takich rozterek, moje znajome tez nie. dopiero w klasie maturalnej (ale bardziej jednak na studiach) spotkałam się z ludzmi ktorzy podchodzili do sexu dosc swobodnie i temat pojawił się na tapecie. byc moze dzis gimnazjalisci sa inni, ale ja ogladajac serial widze raczej swoich znajomych w przedziale 20-25, wiec temat serialu nie jest mi jeszcze tak odległy czasowo;).
No właśnie, wydaje mi się że tak aktywne życie seksualne prowadzą studenci, a nie licealiści świeżo po gimnazjum ;) Za moich czasów licealnych (nie wierzę, że tak piszę) marzeniem było romantycznie trzymanie się za ręce a nie planowanie seksu pod nieobecność rodziców. Chociaż jak już wspomniałam, kwesta podejścia do seksu w tym serialu mnie nie razi, bo cały serial jest przerysowany a przez to zabawny. Podoba mi się postać nauczyciela od literatury (czemu ja na takiego nie trafiłam?) i Colina (nie z wyglądu, ale z zachowania).
15 lat to gimnazjum - sam srodek gimnazjum:D wiem, bo sama chodzilam.
co do nauczyciela literatury: ja stety niestety mialam taka nieprzyjemnosc znac kogos takiego, co prawda nie z literatury a z przedmiotu zw. z polityką na studiach i naprawdę
Collin: właśnie, takich mężczyzn nie ma, obytych oczytanych inteligentnych i jednoczesnie przystojnych i ubrnaych z klasą. Za moich czasow (tez nie wierze ze to piszę) chlopcy wzorowoali sie na hiphopowcach, wielkie bluzy, krok w kolanach, eminem i 1cm włosy.
a ja 30+ i tez oglądam. dzięki niemu jestem na czasie z językiem współczesnym nastolatków- "to ssie"- WTF?! :-)
ja tak samo 27 i ogladam...jedyne co mnie denerwuje to ten ochydny stajl Jenny, szara mycha ..a fujjjj ogliby cos z nia zrobic ..lekki tunning :P