PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433143}

Internat

El Internado
2007 - 2010
7,9 5,4 tys. ocen
7,9 10 1 5415
Internat
powrót do forum serialu Internat

IQ

ocenił(a) serial na 10

To niemożliwe by ta mała miała iloraz inteligencji 152. Einstein miał ok. 160. Tak mają
geniusze. Nie twierdzę, że ona nie jest geniuszem, ale norma u dzieci to 80, a u dorosłych
120. Nikt chyba nie osiągnął 200. Czy ona w takim razie jest najmądrzejsza na świecie???

Ellen Page

nie ogladalem tego serialu, ale teoretycznie jest to mozliwe i sa na swiecie dzieci z wyzszym ilorazem inteligencji np.
dzieci. pl/chgid,13315667,cid,1024107,page,2,title,Dzieciece-Rekordy-Guinessa,fototemat_ dzieci.html?smgputicaid=6f054

ocenił(a) serial na 10
Filrat

Ale że aż 4 dzieci???

Filrat

Ale tu głównie chodzi o to, że ta dziewczynka była strasznie naiwna i w ogóle.

ocenił(a) serial na 9
Filrat

Właśnie to chciałam napisać ;) poza tym z tego co czytałam wynikało że geniusze badani za dziecka mieli wynik wyższy niż ten, który uzyskali podczas badania w dorosłym życiu np. Marilyn Vos Savant ;)
Paula bywała irytująca i może jak to dziecko naiwna, ale jej częste rozmyślenia (które czasami nawet miały sens ;p) wskazują na to, że nie była jakaś całkiem głupia i ograniczona. W przeciwieństwie do Evelyn, która w ostatnich sezonach zachowywała się jak skończona idiotka. ;)

ocenił(a) serial na 10
erinnerung

Ograniczony człowiek ma 50. Czy 6-latka może mieć takie wysokie IQ??? I czy z wiekiem będzie jej się zwiększać??? Nie mówcie mi, że jako małe dzieci jesteśmy najmądrzejsi :)))). Evelyn nie jest ograniczona. Chociaż na takie pomysły wpadając mogliby być trochę starsi, bo skoro w takim wieku myślą o takich rzeczach to co będzie potem???? Chodzi o to, ze 1. Uważała, że Carol namalowała Triptic (czy jak to się pisze:))) 2. Uważała, że królewny śnieżki i mikołaj istnieją. 3. Wierzyła w każde słowo brata i wszystkich... To prawda, że była dobra i chciała pomagać innym, ale z inteligencją nie ma to nic wspólnego... Nazywanie kogoś głupią (Evelyn) jest bardzo głupie.. Rozumiem, że to tylko dzieci in tak mogą się zachowywać, ale nie mogą mieć takiego IQ... Na liście też były dzieci o takim wieku, ponad inteligentne (i dość dużo dzieci ograniczonych np. ktoś tam miał 72 a normą jest 80...). Chcieli przez to powiedzieć, że tam "przypadkiem" lądowały mózgi i nierozumni??? Nie było zwykłych dzieci?? Mi wydaje się to co najmniej dziwne. Tyle nad przeciętnych dzieci???

Ellen Page

http://ilorazinteligencji.republika.pl/ sprawdź tu według mnie to bardzo prawdopodobne bo chodziło o to że jest genialna

ocenił(a) serial na 10
kasiunia_nr1

Ale ona miała wtedy 6 lat, a tu są sami dorośli...

Ellen Page

właśnie dlatego była genialna przez takie iq w takim wieku

ocenił(a) serial na 10
kasiunia_nr1

No niby tak w koncu jedna kobieta w wieku 10 lat miała 220 IQ a jak była dorosła 180... Nie podoba mi się jej genialność, gdyż była trochę naiwna i wierzyła w to co jej mówili np., ze w podziemiach mieszka święty mikołaj... Wpadała na durne pomysły itd. To prawda, że przy końcu mówiły, że inni uważają, że są głupie i że w to uwierzą... Ale np. wierzyła w to, że koledzy i koleżanki z klasy mówili jej, że jest gruba, a jej zazdrościli... Ale może masz rację. JAk będzie starsza pewnie spadnie jej do 120 albo i niżej...

ocenił(a) serial na 10
kasiunia_nr1

Najwyższe IQ dorosłego - 220. Czyżby IQ ludzi powoli spadało???