PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433143}

Internat

El Internado
2007 - 2010
7,9 5,4 tys. ocen
7,9 10 1 5415
Internat
powrót do forum serialu Internat

IQ

ocenił(a) serial na 10

To niemożliwe by ta mała miała iloraz inteligencji 152. Einstein miał ok. 160. Tak mają
geniusze. Nie twierdzę, że ona nie jest geniuszem, ale norma u dzieci to 80, a u dorosłych
120. Nikt chyba nie osiągnął 200. Czy ona w takim razie jest najmądrzejsza na świecie???

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Po pierwsze jakim cudem może mieć takie IQ, a wpada na takie durne pomysły...-_-

ocenił(a) serial na 10
Asiana

Tak, ale to niemożliwe, żeby pięcioletnie dziecko miało takie IQ

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

zgadzam się z Tobą w 100% :D

Asiana

ja także, już pomijając to, jakie mają dorośli i wybitni geniusze, ona była zwyczajnie... głupiutka. dziecinnie głupiutka. nie rozumiem tego wyolbrzymiania i zachwytu nad jej mądrością czy inteligencją, to zwyczajne dziecko, w dodatku według mnie irytujące i nie do zniesienia. :D

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

MIała dużo głupich pomysłów...

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Wydaje mi sie że Evelyn jest bardziej wkurzjaca...

ocenił(a) serial na 10
Asiana

Tak, ale to ty6lko dzieci.

ocenił(a) serial na 10
Asiana

Raczeej według mnie badziej Paula mnie wkurzała...

Ellen Page

ja tez tego nie rozumialam, jak niby dziecko moze miec taki iloraz. raz jedna zagadke rozwiazala, a poza tym w każdym odc udowadnia, że raczej jest głupia, bo nie ma pojecia o wiekszosci rzeczy ktore ja otaczaja, wierzy w kazdy kit jaki sie jej wcisnie. to znaczy wiadomo, jest dzieckiem, wiec to normalne. ale w takim razie skad ten iloraz ^^ jestem dopiero na 5 sezonie, ale nie rozumiem co w niej niby takiego wyjatkowego, normalne dziecko i tyle. w sumie czesto jej pomysly i evelyn sa smieszne, ale bywaja i denerwujace ;p

ocenił(a) serial na 10
sylwia_to_ja

Oprócz tych argumentów które podałaś istnieje jednak fakt tak na logikę, że żadne dziecko nie może mieć aż tak wy6sokiego ilorazu inteligencji a zwłaszcza 5-6 letnie.

Ellen Page

wiadomo, że to niemożliwe ;) trochę to naciągane, poniosło ich:)

ocenił(a) serial na 10
sylwia_to_ja

Po prostu oni nie wiedzieli chyba, że dziecko nie może mieć, bop tam miały aż 3 osoby.

Ellen Page

tak, kilka dziewczynek z listy, które zostały uznane za zmarłe. ja jestem dopiero na 5 odcinku 5 sezonu i bardzo dużo rzeczy jest dla mnie niejasnych, między innymi i ta z dziećmi i Ireną Espi.

ocenił(a) serial na 10
sylwia_to_ja

Ja jestem przy 3 odc. czwartego sezonu i jak na razie jest dla mnie wszystko jasne.NO może oprócz tego co się dzieje z ojcem Pauli i Marcosa.I pozostaje tylko jedna wielka tajemnica Czego chcieli od Irene i co się tam dzieje.

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Kurcze, zazdroszcze wam. Ja juz skończyłam ale powiem że warto zobaczyc do końca :D

Asiana

nie chcę kończyć Internatu :D to świetny serial. uwielbiam jak mnie zaskakuje, trzyma w napieciu, czasem rozmiesza. jak go obejrze do konca to bedzie mi go strasznie brakowało ;)

ocenił(a) serial na 10
sylwia_to_ja

Ja skończe 4 sezon i nie wiem czy się zabiore za 5 albo zabiore się za piąty i nie zacznę 67 by mnie czekały niespodzianki kiedy do niego wrócę...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Oglądaj do końca, nie przerywaj, bo serial ma dużo wątków, szczególików, które są powiązane i jak umkną to serial może się zrobić niezrozumiały... :) Polecam do samego końca, a finał... ;(( :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Kończe 5 sezon... :)))

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Fajnie, polecaj serial dalej ;)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

:DD Ten co z nimi współpracuje to Daniel a nie Hugo/??? Bo tak mi się wydaje. Chodzi o tego co kazał im posprzątać Nacho. Serial jest trochę przewidywalny i łatwo się domyślić niektórych rzeczy a co do zdrajcy mam tylko 2 typy - Carol i Roque z czego Roque jest bardziej podejrzany bo Ivan jest wściekły na ojca, Marcos jest wściekły za rodziców, Vicky za Nacho, zresztą nie mogłaby być zdrajcą, bo przez ten czas się od nich odłączyła, Julia jest zła za ojca i na ojczyma, a Carol byłaby zła na Amelię i o jej matkę, zresztą to ona się o tym dowiedziała. A roque może być zdrajcą przez Ivana i Julię. Dobra dedukcja?? :)))))

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

A nie zdradzę Ci :PP Oglądaj, wszystko się będzie wyjaśniało, o ile dobrze pamiętam to w pierwszej połowie 6 sezonu wyjdzie zdrajca, tyle mogę powiedzieć :D

ocenił(a) serial na 10
anulka88

To jednak Hugo... Bo przyszedł do gabinetu i paplał o tych papierach... Na razie dla mnie jest większość jasne a znajdą ciało ojca Elsy czy zostanie w ziemi???

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
anulka88

:DDDD A co będzie z Hektorem i tą doktorką??? I czy Hektor się całkowicie wyleczy???

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Oglądaj, oglądaj :D

ocenił(a) serial na 10
anulka88

A co będzie z Hektorem w klatce???? Powiedz choć jedno...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Wróci :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Tak. Dzięki Już doszłam. A scena nagrania Hektora była super...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Ta na laptopie...? Dokładnie ;)
Dawno skończyłam serial i nie wszystko pamiętam co po czym dokładnie się działo... ;p

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Tak i ta z Marcosem też. Czekałam od dawna na scenę gdy mówią komuś wszystko (dorosłemu) i on nie umrze...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Z Marcosem chyba nawet lepsza :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Tak ale fajna też jak Martin dowiedział się o mocach Rebeki...

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Hektor na serio umarł???

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
anulka88

W 1 odc. 6 sezonu umiera Hektor... Czy to było na serio bo mi nie chce się wierzyć... Umarł??

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

Chodzi o ten moment jak spada ze schodów? - wyjaśni się :
Jeny... Czy większość nie lubi mieć niespodzianki i zaskoczenia podczas oglądania? Tylko wypytują tak do przodu o wszystko co bedzie...? Im więcej pytań tym szybciej człowiek chce oglądać i szybciej się sam dowie... :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

CZyli nie umarł... Uff.. Cieszę się. Dzięki...

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Został mi ostatni odc. 5 sezonu..l.

Ellen Page

dla mnie wlasnie nie wszystko jest jasne. bo zabierali te dziewczynki do podziemi, by prowadzic na nich eksperymenty? co do rzeczy ma ich inteligencja? jak to potem robili, ze one tego nie pamietaly? zmieniali im imie i nazwisko i trafialy do rodzin? Sandra nie pamietala ze byla Irene i ze byla w internacie. Dopiero podczas terapii i hipnozy wszystko sobie przypomniała. Z kolei zabita sędzina chyba pamietala co sie dzialo w jej zyciu.
ja wiem ze to serial, ale jak to mozliwe ze nikt nie mogl powstrzymac tych ludzi. maja dowody i juz im ktos je wykrada. wysylaja dowody poczta to nawet listonosz daje sie przekupic. przychodzi sedzina to od razu ja zabijaja. nawet policja sie boi. masakra :D

ocenił(a) serial na 10
sylwia_to_ja

MOżliwe, ze przez hipnozę robili tak, że nie pamiętały. Potem jak nie mogli im ich wykraść szantażowali ich. Sędzina została złapana lub rozmawioała z kimś kto podszywał się pod Elsę i ją zaprowadził do gabinetu i ciach. Listonosz przyszedł drugi i mu się udało jakoś...

sylwia_to_ja

Jeśli oglądasz np. Pretty Little Liars, to nie powinnaś narzekać na nieścisłości.

Hmm_Ciastko

Nie oglądam tego. Ale po opisie brzmi ciekawie:) Nie chodzi mi o nieścisłości czy drobne błędy w Internacie, bo wszędzie się zdarzają. Ale chodzi o to, że niektóre rzeczy jak na razie jakoś mi nie pasują do siebie i nie wszystko zostało dobrze wyjaśnione. Liczę, że wszystkiego dowiem się, gdy skończę serial. Obecnie jestem na początku 6. sezonu. Jakby co są jeszcze odcinki niesezonowe uzupełniające:)

sylwia_to_ja

No właśnie, więc zaczekaj, aż skończysz.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Ja zatrzymałam się na 5 sezonie...

Ellen Page

I dalej nie chcesz oglądać?

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Będę ale są napisy a jak miała lektora to mogłam robić 4 rzeczy naraz...

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Wiesz gdzie obejrzeć 7 odcinek 5 sezonu bo na k i n o m a n i a k u i i i t v mi się limity pokończyły albo nie ma. Nie chodzi mi o c h o m i k a, bo chyba 50 mb nie wystarczy...

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

zobacz na e k i n o. t v nie bedzie ci ciagnac limitów jak bedziesz zalogowana :D

ocenił(a) serial na 10
Asiana

Aha dzięki bo na kinomaniaku nie ma limitów prawie, ale właśnie tego odcinka nie ma...