PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433143}

Internat

El Internado
2007 - 2010
7,9 5,4 tys. ocen
7,9 10 1 5419
Internat
powrót do forum serialu Internat

Wychowanie

ocenił(a) serial na 4

Strasznie irytuje mnie zachowanie niektorych uczniow tej szkoly. Niektore odzywki i wybryki sa niskim poziomie, np. rozlewanie mleka sprzataczce pod nogi czy zwracanie sie do dyrektora na 'ty'. Wkurza mnie tez, ze wszyscy sa tacy skorzy do bojek. Byla tez taka scena, w ktorej nauczyciel i uczen klepali sie wzajemnie po policzkach. Normalnie prostackie zachowanie. Tam ciagle ktos kogos popycha i narusza jego przestrzen osobista. Dla mnie cos takieog swiadczy o braku inteligencji i kultury. A poniewaz zazwyczaj inteligencja idzie w parze z wysokoscia zarobkow, wiec zakladalam, ze w tej szkole ucza sie inteligentni ludzie. Ale nie wiem, moze to kwestia rozpuszczenia i problemow (w przypadku nastolatkow). Zastanawiam sie teraz, czy w Hiszpanii ludzie po prostu maja takie temperamenty czy tylko ten serial jest taki.

użytkownik usunięty
Merrickh

Zgadzam się,że to oznaka braku kultury i szacunku ze strony uczniów ale nie było aż tak tragicznie. Zawsze się zdarzają w klasie "ciężkie" przypadki. Niektórzy czasem muszą się wyszumieć, a niektórym do końca życia nie wpoisz elementarnej wiedzy dot. kultury osobistej. Takie życie....
Mnie bardziej zastanawia skąd ten wniosek,ze wysokość zarobków jest związana z ilorazem inteligencji?;)