Niezwyciężony
powrót do forum 2 sezonu

Levy Angstrom

ocenił(a) serial na 10

Mam bardzo mieszane odczucia co do tego złoczyńcy. Sezon zaczyna się trzęsieniem ziemi pokazującym zdegenerowane uniwersum w którym Mark łączy siły z Omni-manem, przez ten pryzmat (i kolejne) widzimy przez co Angstromowie muszą przechodzić. W ten sposób serial idealnie nakreśla kierunek serialu .... no tylko że nie bo głównym motywem jest utrata tozsamości a multiwersum pojawia się na początku i na koncu. Inna sprawa która nie pomaga serialowi to podzielenie go na dwie części przez co wielu pewnie zapomniało że ktoś taki jak Levy istniał, zamiast tego skupiamy się na perspektywie egzekucji Omni-mana i zmagania Marka. Taka strategia mogłaby zadziałać, zmuszenie widza do zapomnienia o istotnym fragmencie układanki jak zakonnica w obecności 2 i podstawieniu w poźniejszym momencie, ale jego wątek konczy się w tym samym odcinku w którym wraca. Levy Angstrom to bardzo dobry złoczyńca, który mógł stać się genialnym gdyby nie to że był zaledwie stepping stonem do zaprezentowania kolejnego problemu, który wróci z trzecim sezonem.

Natomiast z dobrych rzeczy, rewelacyjnie pokazali psychologicznie co się stanie gdy połączy się wszystkie osobowści w jeden twór i po prostu był niezwykle potężny i doświadczony w kierowaniu portalami.

użytkownik usunięty
oleksiey2000

Dzień Dobry, napiszę trochę nie na temat. Na samym początku dodam że widzę że jesteśmy podobni w kwestii tego serialu. Co prawda prowadzę profil bez ocen, jednak gdybym miał wystawić to taką samą jak ty. Pozwól że się Ciebie spytam - jaka jest twoja opinia odnośnie 2 sezonu? Założyłem osobny post o mojej opinii tam możesz zobaczyć. Czytam opinie że jest jeszcze lepszy od 1-ego (np jest taki popularny recenzent Uniwersum DC Comics, który jest wielkim fanem tego serialu, i mówił że jakościowo podobał mu się bardziej od 1-ego. Sporo osób można takich znaleźć). Co prawda wiem że jest takie coś jak prawo do własnej opinii, jednak z racji że jestem takim fanem tego serialu, to smuci mnie że 2 sezon mniej mi się podobał. Nie chcę żebyś mi się rozpisywał, nie zamierzam wchodzić w dokładną dyskusje - powiedzieć ci szczerze czemu uważam 2 sezon za gorszy? Bo brakowało takich typowych superbohaterskich akcji jak w 1 sezonie - nie czuje się żebym oglądał finał 2 sezonu w porównaniu do finału 1 sezonu. Także nie ma co ze mną wchodzić w dokładną dyskusje. Z góry byłbym wdzięczny gdybyś mógł się krótką opinią podzielić i tyle.

ocenił(a) serial na 10

Według mnie oba są na dokładnie na tym samym poziomie. Zaczynają się trzęsieniem ziemi, potem masz slice of life i wielki finał. Może dlatego nie podobało ci się bo już to widziałeś.

użytkownik usunięty
oleksiey2000

Dziękuję za odpowiedź, zawsze coś. Pomimo moim brakiem satysfakcji drugim sezonem, serial wciąż uwielbiam. Widziałem 1 sezon 2 razy (1 raz - 2022) (2 raz - 2023 - bo lektor się pojawił) i nie za wiele pamiętam. A 3 raz nie chce odświeżać. Nie pamiętam co się dokładnie w nim działo, ale wiem że jak były akcje to naprawdę konkretne. Piszesz "Może dlatego nie podobało ci się bo już to widziałeś." - gdyby było to co poprzednio widziałem to raczej by mi się na pewno spodobało XD. I.... Tyle

oleksiey2000

A jak dla mnie był po prostu beznadziejny. Ledwo się pojawił i zniknął na dużą część sezonu. Jego relacji z Markiem właściwie nie było, przez co naprawdę ciężko poczuć większe emocje, podczas ich walki. Ogromny potencjał miało to, że wchłonął tyle świadomości. Można było z tym zrobić coś świetnego, ale niestety wyszło bardzo średnio. Był, potem zniknął, a na koniec został zabity w sumie bez większych emocji czy historii.