Świetna obsada, reżyseria, zdjęcia, OST. Scenariusz wciągający od początku, bohaterom się kibicuje nawet jeśli nie są bez skazy. Nawet ci najgorsi - ojciec i syn - to postacie tragiczne, rewelacyjnie zagrane zresztą.
Wiele mądrych życiowych treści.
Na tym tle wątki romantyczne wg mnie niestety mocno niesatysfakcjonujące. Niby nie o tym ta drama, ale wszak miłość była tu motorem działania wielu bohaterów. Szkoda więc, że przedstawiona została w tak mało prawdopodobny i porywający sposób.
Końcówka serii już oglądana trochę na siłę, jakoś mi ta grupa przyjaciół nie pasowała wystrojona i w scenerii biurowej. A już finał z bzdurami niegodnymi całości (ucieczka i bójka) sprawił, że obniżyłam ocenę.
Do tego wymuszone chyba przez widzów, pozbawione chemii sceny romantyczne, doklejone jeszcze na koniec. Naprawdę szkoda. Pewnie to miało na celu pokazać, że lepsze jest życie dla miłości niż dla zemsty, ok, ale ta miłość mogłaby być prawdziwsza.
Jasny punkt na końcu i oko do widza, to Park Bo-gum pojawiający się jako szef kuchni - aż serce uśmiechnęło się na taką perspektywę nowego otwarcia dla bohaterki.
Fanom polecam na deser program YOUNG ACTORS' RETREAT, z 2022r., do którego reżyser Kim Seong-yoon zaprasza swoje gwiazdy z ITAEWON CLASS, SOUND OF MAGIC, MOONLIGHT DRAWN BY CLOUDS - miło popatrzeć jak się wspólnie bawią.