PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636103}
5,8 6,0 tys. ocen
5,8 10 1 6042
Ja to mam szczęście
powrót do forum serialu Ja to mam szczęście

ale niestety, nie ten talent, nie ta uroda, nie ten urok. Sztuczna do bólu jak z reszta cały ten
serial.

tinnyjustiny

tak,ty wiesz najlepiej.... tinnyjustiny Kożuchowska.

tinnyjustiny

moim zdaniem jest o wiele bardziej naturalna i prawdziwa, niż Kożuchowska, której osobiście nie trawie.

ocenił(a) serial na 8
kasiek93

100% się zgadzam! Jest rewelacyjna! Z dużo większą przyjemnością oglądam ją w tym serialu niż Kożuchowską!
W ogóle Preis jest lepszą aktorką od Kożuchowskiej.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 6
kasiek93

Lubię Kożuchowską ale podobnie jak Ty uważam, że Preis jest o wiele bardziej naturalna. A uroda? Kwestia gustu.

psiara1994

dokładnie, moim zdaniem to Preis jest bardziej naturalna, taka typowa matka. A Kożuchowska tylko się drze

ocenił(a) serial na 6
milka26

Lubię je obie, zarówno jako aktorki, jak i za role w dwu wymienionych serialach. Jeśli chodzi o kreacje serialowe, to wolę jednak Natalię Boską (Kożuchowska).

tinnyjustiny

Obie są beznadziejne.

MontyPatton

Podbijam, jedyna sensowa wypowiedź

MrCrowley15

haha no w sumie :D

tinnyjustiny

jest tylko mały drobny szczegół. preis jest o klasę lepszą aktorką od kożuchowskiej.

krupy

Według Ciebie, jak dla mnie jest beznadziejną aktorką.

ocenił(a) serial na 7
tinnyjustiny

Tak? Fajnie, jaram sie.

Kr3tz

jak czytam takie debilne wypowiedzi jak ta tinnyjustiny, to najpierw opadają mi wszystkie członki, a potem szukam wśród "odpowiadaczy", kogoś, kto z dystansem i humorem odpowiada tak jak Ty, Kr3tz i trochę mi wraca wiara w ludzi.

ocenił(a) serial na 7
Lotta_Rosie

Napisałbym "Tak? Fajnie, jaram sie." ale to już nie byłoby to samo. :< Więc po prostu "maj pleżur".

krupy

Też tak uważam, lecz Preis nie nadaje się do seriali komediowych, bo wypada strasznie sztucznie i dlatego moim zdaniem Kożuchowska gra lepiej porównując ten serial z Rodzinka.pl

ocenił(a) serial na 10
tinnyjustiny

Jest świetna :)

tinnyjustiny

Odnośnie kolejnych opinii: nie ta wrażliwość, nie ten poziom, nie ta inteligencja. Pisać o Kindze, że jest beznadziejną aktorką (wypowiedź z 17.09.2012 r.) bez jakichkolwiek argumentów jest bez klasy. Proponuję sprawdzić dorobek Kożuchowskiej i Preis, w tym nagrody i nominacje (pierwsza z nich z 2 nominacji dostała 1 nagrodę czytelników miesięcznika, a druga z 19 nominacji 8 nagród w tym Polskiej Akademii Filmowej). Widziałam dużo filmów z udziałem Preis i Kożuchowskiej, jak widać Preis jest obsadzana w poważnych rolach i produkcjach (oczywiście każdemu może zdarzyć się wpadka), czyżby dobierający ją do poszczególnych ról się mylili, przyznający jej nagrody za te role również. Była nagradzana także za role teatralne. Zdobyła pierwszą nagrodę Konkursu Aktorskiej Interpretacji Piosenki, nagrodę publiczności i nagrody dziennikarzy za wykonanie utworu Nicka Cave'a Przekleństwo Millhawen (Cave był pod wrażeniem jej wykonania, ale pewnie też się mylił). Podsumowując Polscy znawcy filmu i aktorstwa się nie znają, a zagraniczni widać w twoich ocenach też nie, skoro filmy: Skazani na shawshank, Lektor, Pulp fiction, Requiem dla snu, Droga do szczęścia, Małe dzieci, Skazany na bluesa dostają ocenę 1 (jedynie ostatni dostał 4), a taki film jak Tylko mnie kochaj dostaje ocenę 8. Wszystkie te filmy widziałam, o gustach się nie dyskutuje, ale proponuję nie brać się za filmy, których się nie potrafi zrozumieć. Ja nie rozumiem horrorów i science fiction i omijam takie filmy żeby ich krzywdząco nie oceniać. Na koniec chciałam dodać, że w aktorstwie nie o to chodzi, żeby zawsze dobrze i pięknie wyglądać, tylko żeby grać, a dobry aktor wcieli się w rolę każdego.

pikard76

Pani Kinga gra o wiele lepiej :)) naturalnie ii naprawde mnie śmieszy bo kożuchowska to dno kompletne rży sie jak koń z nie wiadomo czego ze swoim karolakiem szparką .

ocenił(a) serial na 7
Ladybaby

Bardzo lubie Kinge Preis w wersji komediowej...!

tinnyjustiny

Preis wybitna nie jest,ale to dobra aktorka.Co do Kożuchowskiej to może przemilczmy temat.
To mierna aktorka grająca całe życie w m jak miłość.Bez dykcji,po prostu beztalencie:)

ocenił(a) serial na 9
Blue Power

Co do Kożuchowskiej...brawo! popieram!

ocenił(a) serial na 3
tinnyjustiny

Do mnie ten serial całkowicie nie trafia, chociaż obsada całkiem fajna

tinnyjustiny

Dla Kożuchowska w roli Natalii Boskiej w Rodzince.pl sprawdza się idealnie - tak jak Robert Kenpper w roli T-Bagga i Norman Reedus w roli Daryla Dixona. Jej gra przekonuje ją do mnie i tyle. Preis się stara ale jeśli miałbym wybierać miedzy nią a Kożuchowską to wybieram ta drugą...nie patrze na dorobek artystyczny i nagrody ale to co prezentuje w danym serialu.

personboss

A kto to jest Norman Reedus facet, który naprawiał motory i nagle zaczął grać mając 29 lat?. Wcale rewelacyjny nie jest.Nie rozumiem dlaczego jako Polak masz tyle kompleksów,. Tam nawet śmieciarz zostaje aktorem, inwestują mnóstwo kasy w reklamę, ryzykują, ale wiedzą , że właśnie takie małe polaczki zachłysną się ich produktem. Kożuchowska i Karolak się sprawdzają, ale to Kinga ma talent świetnie śpiewa, zdobywa więcej nagród i to Kinga więcej gra, może przebierać w ofertach, a Gosia ?....ona już zostanie panią Boską, a KiNGA zapewne DOSTANIE KOLEJNĄ INTRATNĄ PROPOZYCJĘ.

ocenił(a) serial na 6
elizka_52

A no właśnie. Pani Kożuchowska najpierw załapała się na M, a teraz poprzestanie do końca swojej śmierci "aktorskiej" w Rodzince.

ocenił(a) serial na 4
tinnyjustiny

o jesoo cieszę się, że ktoś ma podobne odczucia co do tego serialu :P ta aktorka jest tragiczna, jak kukła, ona jest stworzona do ról w dramatach, bez kitu, tu jej tak bardzo nie wyszło, że aż przykro jak się na nią patrzy w tym serialu :/

i kto mi powie o ch*j chodzi ikm z tą lodówka? :

ocenił(a) serial na 8
tinnyjustiny

Jakaś marna prowokacja? Gdzie Ty masz oczy? Preis dużo lepsza od Kożuchowskiej. Już nawet nie chodzi o ten serial tylko ogólnie jest lepsza aktorką. Zobacz człowieku w ilu filmach zagrała.

Telewidz

No widzisz a dla mnie Kożuchowska jest dużo lepszą aktorką. Nie ważne w ilu filmach ważne jak. Kożuchowska jak dla mnie jest świetna zarówno w roli szalonej mamuśki, troskliwej mamusi, narkoleptyczki, bizneswoman...
A w "Rodzince" jest genialna. Ona nie tylko zagrała, ona stworzyła postać od początku do końca.
Jej każdy gest, mimika wszystko są niesamowicie wiarygodne.
Wiadomo, zarówno Preis jak i Kożuchowska w ilu filmach, ilu ról by nie zagrały to dalej będą Preis i Kożuchowską. Głosu nie zmienią, głowy nie utną żeby zawsze wyglądać i grać całkowicie inaczej. Tylko , że właśnie moim zdaniem Małgosia lepiej wczuwa się w rolę, potrafi się lepiej dostosować natomiast Preis ja dla mnie w każdej roli jest taką przaśną babą, w "Ja to mam szczęście" wyjątkowo sztuczną na dodatek.

użytkownik usunięty
tinnyjustiny

Odbiegając od tematu...
"Milczenie Owiec", "Król Lew", "Władca Pierścieni" i cała reszta genialnych produkcji ocenionych na 1, a "Tylko mnie kochaj" na 8 ?! Ile ty masz lat? A może to nie kwestia wieku tylko intelektu? Bo nie wiem co o tym sądzić.

Oceniam według swoich uczuć, odczuć a nie tak jak "wypada", żeby Ci ktoś nie zarzucił, że mało ambitne filmy lubisz itp.

tinnyjustiny

czuje trolla

ocenił(a) serial na 6
naiv

czuć z daleka :)

tinnyjustiny

A czy Twoja mama jest taką laską ze sztucznymi rzęsami jak Kożuchowska?, bo moja nie. Czy wszystkie matki mają być takie jak ona?. Kochane są również te PRZAŚNE, ale za to radosne, tolerancyjne i miłe, które nie wydzierają się z byle powodu. Wolę matkę Kingę (jak ona fajnie tańczy) niż matkę stworzoną przez Małgosię -rozhisteryzowaną , nerwową i rozwrzeszczaną. MK jest fajna kobietką , ale ten serial jest niewychowawczy, rażą mnie bezczelność i arogancja wobec rodziców oraz rodzicielska BEZRADNOSĆ i głupota.

ocenił(a) serial na 6
elizka_52

Całe sedno :)

tinnyjustiny

W zasadzie nie przepadam zarówno za "Ja to mam szczęście!" ani za "Rodzinka.pl" natomiast rola pani Kingi Preis, a raczej sposób w jaki ona ją odgrywa, stawia ją ponad obydwa seriale, a już wszczególności ponad Kożuchowską.

ocenił(a) serial na 7
tinnyjustiny

Ja np. Mam odwrotne uczucie Preis jest według mnie bardziej doświadczoną aktorką i o wielle lepiej ogląda mi się Ja to mam szczęście , niż rodzinkę pl
:P

ocenił(a) serial na 6
tinnyjustiny

Coś czuję, że nie o talent tu chodzi, ale urodę i urok osobisty, które jak wiadomo są względne. Talent to już nie jest rzecz względna. Kożuchowska, jak wiele innych trendy aktorów, jest wypełniaczem, który pasuje do masy marnych wszechobecnych u nas produkcji. Wracając zaś do pani Kingi, to właśnie ona i pan Braciak powodują, że serial "Ja to mam szczęście" jest dużo lepszy od rodzinki.

ocenił(a) serial na 6
tinnyjustiny

Żeście porównali srakę (Kożuchowską) do prawdziwego talentu (Preiss). Prais bije na głowę Kożuchowską swoim warsztatem.
Co z tego że Kożuchowska skończyła szkołę aktorską i grała w Kilerach jak dotychczas nie miała jeszcze roli swojego życia i chyba juz nie bedzie miała, gdyż nikt jej jak widać nie ma zamairu zatrudnić w powaznej produkcji, podczas gdy Kinga Preiss miała juz poważnych i reelacyjnych ról w poważnych filmach sporo.
Także radzę trochę obiektywniej oceniać, by nie narażać sie na smieszność

ocenił(a) serial na 6
tinnyjustiny

Moim skromnym zdaniem, jest zupełnie odwrotnie. To Kożuchowska stara się być sympatyczną, kulturalną, obytą i wszechstronną kobietą - fakt, wychodzi jej to nie najgorzej - ale to Preis jest lepszą aktorką; i na pewno jest bardziej naturalna. Piszesz o urodzie - cóż, nie każda urodziła się miss. Poza tym, bardzo lubię Preis taką, jaka jest - naturalna, nie przesadza z makijażem i nie stara się być kimś, kim nie jest.

tinnyjustiny

ja się dziwię że tak wielki talent aktorski gra w takim chłamie jak serial jakiś tam...nie znam tytułu i tym samym dla mnie Pani Kinga przestała być wielkim talentem aktorskim.

ankha74

najlepszy polski duet aktorski w tej chwili - Preis i Braciak :)

ocenił(a) serial na 8
tinnyjustiny

Hahaha, trach! Leżę :D
Nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli - Preis jest cudowna, Braciak zajebisty, Kluźniak świetna, dziewczynki też super, najsłabsze ogniwa tej obsady to Królikowski i Karolak, ale i tak sądzę, że ekipa dużo bardziej zgrana i naturalna od tej "sztucznej i poprawnej wizualnie rodzinkowej".

ocenił(a) serial na 6
enchant

Jak przeczytałem ten wpis też spadłem z krzesła :)

tinnyjustiny

mam zupełnie odwrotne wrażenie :)

tinnyjustiny

Tak właściwie to oba seriale mają wady i zalety.
W przypadku matek zdecydowanie bardziej już wolę Natalkę Boską kreowaną przez Kożuchowską.
W przypadku ojca wszystko inne od Karolaka będzie lepsze.
W przypadku dzieci to sam nie wiem. Te z ''rodzinki.pl'' może i są wyszczekane, ale przynajmniej mają jakąś osobowość w przeciwieństwie do dzieci z ''JTMS'' gdzie zdają się tej osobowości nie mieć, ale chociaż się zachowują naturalnie.
Btw. czy tylko ja odnoszę wrażenie, że obie rodziny są mocno ze sobą zaprzyjaźnione? Gdy widzę Karolaka w ''JTMS'' to nie mogę przestać o nim myśleć jak o Ludwiku. Wiecie, taka ukryta reklama serialu w innym serialu (jak Kiepscy w Miodowych Latach i vice versa).

ocenił(a) serial na 9
tinnyjustiny

To raczej p.Kożuchowska nie sięga do pięt sztuką aktorska do p.Preis.Kożuchowska nadaje się jedynie do seriali,gdzie gra tę samą rolę i nie potrafi się zmienic.P.Preis jest o niebo lepsza ! Służy jej komedia..zagrała koncertowo! Kinga Preis jest aktorką charakterystyczną i w sumie nie można jej warsztatu aktorskiego porównywać z wiecznie wymuskaną na sciankach Kożuchowską.
Serial ogólnie swietny! Przerysowane sytuacje w tej rodzince po mistrzowsku pokazują nasze wady..błędy w wychowywaniu dzieci..różnice pokoleniowe...itd Ja oglądając ten serial bawię się swietnie!!!

ocenił(a) serial na 6
Kalina102

Całkowicie się zgadzam, jeśli chodzi o porównanie Kożuchowskiej z Preis. To zupełnie inna klasa aktorska. Natomiast jeśli chodzi o serial, swego czasu uważałem go za w miarę przeciętny sitkom, jednak z czasem stwierdziłem, że jest to niebezpieczna produkcja dla młodego społeczeństwa, na której tvp chce wyłącznie zbić kasę. Ja rozumiem, że jest to forma komediowa, niestety trzeba być widzem dojrzałym, żeby tylko bawić się, a nie odbierać zachowań przedstawionych w serialu na serio. Nie wiem ile masz lat Kalinko (bez obrazy za pewną spoufałość :)), sądzę jednak, że jesteś dojrzałą kinomanką. Ja również. Potrafię spojrzeć na serial czy film bez uprzedzeń, obiektywnie, wiem jaką produkcję należy brać na poważnie, a którą w swojej konwencji traktować "nie poważnie". Jednak w przypadku rodzinki razi mnie na siłę wciskanie społeczeństwu złych trendów, pokazywanie przeciętnej rodziny jaką nie jest, pokazywanie zepsutych bachorów (i mało tego, pokazywanie procesu ich psucia, patrz konsumpcja, pieniadz i jeszcze raz konsumpcja), wreszcie pokazywanie wzorca negatywnego wychowywania dzieci. Rodzina to nie zakład pracy, gdzie funkcjonuje się na zasadzie opłacalności.
To jest tylko moja opinia, choć nie jestem w niej odosobniony. Jezcze raz podkreślam, że uważam serial za niezłą produkcję komediową, chociaż aktorstwo i scenariusz pozostawiają wiele do życzenia, jednak zawsze oglądam go przez pryzmat widzianej przeze mnie jego potencjalnej szkodliwości. Poza tym wkurza mnie ciągłe lokowanie produktów w serialach. Wiem, że to takie czasy, ale jednak ....
Pozdro :)

ocenił(a) serial na 9
chemas

To prawda...bardzo ze mnie dojrzała kinomanka (nie wstydzę się tego).Ja oczywiscie pisałam patrząc z mojego punktu widzenia.Ja się bawię swietnie oglądając te odcinki,choc przyznaję,że wzorzec tej rodziny nie nadaje się do powielania.Każdy film,czy serial może pokazywac sytuacje,które nie powinny byc nasladowane.Niestety...mamy takie społeczeństwo... jakie mamy.Zresztą w kazdym filmie,serialu...czy nawet sztuce teatralnej są sytuacje,które nigdy nie powinny byc powielane w życiu.Niestety...najgłupszy kryminał może byc wzorcem dla potencjalnego człowieka-mordercy.To są skrajnosci,ale jednak mające wpływ na ludzi...niezależnie od ich .statusu społecznego.Tu chyba najważniejsza jest dojrzałosc...i to umysłowa,a jak wiemy...z tym bywa różnie.O wciskaniu kitu w formie lokowania produktów już nawet nie wspominam,bo wiadomo dla jakiego widza to jest przeznaczone.Wszechogarniająca reklama rządzi całym swiatem,wiec nas to też nie mogło ominac.Dlatego ja 'zdobywam' najpierw film,czy serial,a gdy mam cały...wtedy dopiero oglądam.Nikt w ten sposób nie zmusi mnie do oglądania reklam,które burzą mi rytm filmu i zatracają nastrój.Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 6
Kalina102

Małe sprostowanie, chyba trochę namieszałem, pisząc o niebezpiecznym seialu mmiałem oczywiście na myśli rodzinkę.pl :) Pozdrawiam