PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 208742
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

I kto by pomyślał ze ktoś grający
Barneya możę być gejem!!!
Szok

ocenił(a) serial na 8
koot33

Dla jednych szok, dla innych było to wręcz oczywiste. ;]

AliceTrojan

Dla tych co wiedzieli :)

użytkownik usunięty
koot33

I co z tego? Tylko polacy są tak zacofani tolerancyjnie, że robi im różnicę, kto jest gejem, a kto nie. Ważne, żeby się spełniał w tym co robi i był szczęśliwy.

Nie przesadzaj. Czy widzisz gdzieś, że autor tematu obraża gejów albo mu to przeszkadza? Bo ja nie.

ocenił(a) serial na 7
koot33

a to jakiś problem , że w "realu" jest homoseksualistą ?

Sarah_7

Przecież chodzi o to, że w serialu jest typem, który dosłownie wyrywa dziewczyny z dnia na dzień, a jednak paradoksalnie jest to postać grana przez kogoś, kto w rzeczywistości jest gejem, naprawdę nie rozumiecie o co chodzi autorowi i musicie tu wypisywać te bzdury o braku tolerancji?

Sob_

Dokładnie, też gdy się dowiedziałem byłem zaskoczony, nie dlatego że jestem nietolerancyjny, ale dlatego, że skoro tak to dobry z niego aktor i świetnie ogrywa rolę w JPWM.

Sob_

No dokładnie. Gorsi od ludzi nietolerancyjnych są tylko tacy, którzy szukają dziury w całym i są aż zbyt poprawni politycznie.

ocenił(a) serial na 5
jack19

Bądź też przewrażliwieni na tym punkcie;)

Sarah_7

Tylko głupi może uważać, że to nie jest problem.

MDMAniack89

A co Cię obchodzi co on robi we własnym domu?

jack19

Nawet nie chce myśleć co on tam może robić. Homoseksualizm to zaprzeczenie naturze. Gardzę takimi ludźmi.

MDMAniack89

Homoseksualizm to nie jest jakiś wynalazek XXI wieku. Nie widzę powodu, aby gardzić takimi ludźmi, skoro nawet ich nie znasz. Ich wybór co robią ze swoją dupą. Ja ich tylko toleruję, ale oczywiście nie podoba mi się propagowanie homoseksualizmu, nie zgadzam się na legalizację ich związków i adopcję przez nich dzieci (sic!).
Czy lesbijkami też gardzisz? ;)

ocenił(a) serial na 10
MDMAniack89

człowieku ile ty masz lat?! jesli twóje cyferki w nicku świadcza o wieku to współczuje tak małego pojęcia o świecie homoseksualizm zaprzeczniem natury większych bzdur dawno nie czytałem. Homoseksualizm znany jest w u człowieka od początku istnienia naszego gatunku, wiele głów państ było gejami w dawnych czasach (jeden gej z francji był przez moment królem polski notabene :) ) u zwierząt homeseksualizm jest tak samo pospolity jak u człowieka a nie wiem czy nawet nie bardziej również można spotkać dwóch samców żółwi/żubra/przepiórki którzy będą się dymać... x/ TO NIE JEST CHOROBA!!!!! TEGO SIĘ NIE WYLECZY!! TO JEST NATURA CZŁOWIEKA!

Dobrzan92

Gratuluje tak rozleglej wiedzy:) Od poczatku istnienia naszego GATUNKU? Ha a to dobre:)

ocenił(a) serial na 9
MDMAniack89

Bo to prawda MDMAniack8...poczytaj sobie trochę na ten temat...Dlaczego nimi tak gardzisz?Znasz chociaż jednego geja? Podejrzewam, że nie.

ocenił(a) serial na 9
MDMAniack89

To nie myśl:)

ocenił(a) serial na 10
koot33

a jeszcze jedno info mam dla Ciebie, aktor grający Scootera jest jego chłopakiem :)

ocenił(a) serial na 10
darecky1

cooo? xD
dla mnie też to był wielki szok ;d
pozdrawiam fanów JPWM !

ocenił(a) serial na 9
klementax3

chodzi non stop w garniaku, to było do przewidzenia:)

ocenił(a) serial na 9
R3SUM3

nie, oni lesbijkami nie gardzą, bo lubia sobie do takich robić dobrze. hipokryzja.

ocenił(a) serial na 10
koot33

Od jakiegoś czasu wiem że jest gejem i mi to nie przeszkadza już mógłbym polemizować z tym że od niedawna jest ojcem... tutaj akurat jestem bezwzględnie przeciw :) I to można nazywać że jest to wbrew naturze jak to pisze "MDMAniack89" wyżej. Homoseksualizm jest cechą normalną u zwierząt (w tym i ludzi) jednak dziecko u homoseksualistów nie jest czymś naturalnym bo jakby się nie starali dziecka nie będą mieć (nawet kobiety bez najmniejszej ingerencji człowieka - skądś ten plemnik musi się wziąć - nie dadzą rady mieć dziecka :) )

Paradoksem jest to że w większości jak aktor jest gejem obsadza się go w roli wyrywacza lasek zasada jest prosta - gej przeważnie jest przystojny i dba o siebie :)

ocenił(a) serial na 10
koot33

no i co z tego? gra swetnie i to sie liczy :)

ocenił(a) serial na 10
heylove09

Taaak dla mnie to też był szok :P hehe
Ale przez tę rolę widac, że ma sam do siebie dystans :d skoro potrafi grac takiego lovelasa! ;)
Uwielbiam ten serial.

ocenił(a) serial na 10
koot33

Też jestem zaskoczona, uwielbiam jego grę i tak go utożsamiłam z jego postacią że bardzo mi pasuje do niego taki wizerunek lovelasa ;) Uważam że jest dobrym aktorem i uwielbiam go :)

kleo_4

to jest problem że jest gejem. Dla mnie to choroba wymagająca leczenia. A dla każdego z was co to toleruje homoseksualizm życzę za rodziców dwóch panów z siusiakiem.
bez odbioru.

ocenił(a) serial na 10
bartoss2_2

mylimy pojęcia kolego :) ja do homoseksualizmu nic nie mam i NIE JEST TO CHOROBA pisałem wyżej że jest to normalne zjawisko w faunie :)
ja np. jestem przeciwko temu by para gejów/lesbijek miało dziecko. Co to to nie :) bo to akurat nie jest naturalne. Niech mają pary niech są razem jeśli są szczęśliwi ale nie bez dzieci :) to akurat jest sprzeczne z naturą :)

ehh ile ludzi znany z filmu są gejami tutaj pierwszy link z googli http://znanigeje.bloog.pl/kat,708353,index.html?ticaid=5baf1 przypuszczał ktoś że Jeams Dean był Bi? I co skreślamy go jako ikona popkultury? a polsce Jacek Poniedziałek - który gral m. in. również lovelasa w M jak Miłość (wiem serial bez szału ale teraz to nie ważne) czy Raczek krytyk filmowy również gej i co teraz ich nie słuchamy gardzimy nimi ? Walić to czy gej czy nie ! trzeba patrzeć jak grają i słuchać co mówią a nie jaka oriętacja

ocenił(a) serial na 9
koot33

Dodam, że Neil Patrick Harris zrobił więcej dla tolerancji gejów niż cała ta hałastra z parad równości - poprostu poprzez bycie zajebiaszczym ;)

ocenił(a) serial na 10
DonZiemiak

wow, ale szok,! jezu nigdy bym się nie spodziewała

ocenił(a) serial na 8
katarzyna_94

i tutaj widac kto naprawde jest chory psychicznie, gosciu w pierwszym poscie napisal poprostu ze aktor naprawde super stworzyl postac barneya, kogos zupelnie innego kim jest w rzeczywistosci, a banda pro elo mlodziezowych ludzi pod szyldem "chce byc super poprawny politycznie" od razu doszukala sie aktow nietolerancji i niemal zmieszala tego uzytkownika z blotem. W dodatku ktos tam probuje nam wmowic, ze homeseksualizm lezy w naturze czlowieka. Bzdura. To prawda przypadki homoseksualizmu zdarzaly sie juz w starozytnosci, ale mniej lub bardziej byly one raczej pietnowane przez spoleczenstwo. Jesli ze zwiazku homoseksualnego uda sie otrzymac potomstwo to sie z toba zgodze, a narazie nie powinienes takich argumentow uzywac. Homoseksualizm to zjawisko patologiczne, odstepstwo od nalezytej reguly, jednak i tak wiekszosc osob jest na tyle TALERANCYJNA, ze pozwala takim ludzia na koegzystencje, poniewaz kto co robi u siebie w domu to jego sprawa, jezeli nie krzywdzi tym nikogo innego. Ja uwazam podobnie, ale domaganie sie co raz wiekszych PRAW (smiechu warte) i przywilejow pod szyldem tolerancji przez homoseksualistow jest op prostu hipokryzją... chodzi mi tutaj glownie o zwiazki malzenskie, adopcje dzieci oraz tlumaczenie wszystkich porazek zyciowych zjawiskiem homofobii. Tyle ode mnie, przepraszam za brak polskich znakow i literowki ;)

ocenił(a) serial na 10
Bogus Linda

zgodzę się w dużej mierze z Bousiem jednak co do wzmianki o tym że nie prawdą jest że homoseksualizm jest naturalny to podałeś lekko złe argumenty :) zgodzę się że był piętnowany od zawsze - ale jest to argument za nietolerancją ludzi co do tego zjawiska a nie do tego że nie wywodzi się on z natury :)
inny przykład w lekko krzywym zwierciadle większość mężczyzn bardziej podnieca oglądanie dwóch lesbijek zabawiających się niż facet-babka - i gdzie tu niby logika? Przecież ludzi homo są fuuj to choroba to czemu facetów bardziej jara to niż para hetero? taka lekka dygresja ja tych co mówią fuuuj jak widza napis "homo"

ocenił(a) serial na 8
Dobrzan92

To ze ktos oglada dwie zabawiajace sie kobiety to nie oznacza , ze rownie dobrze bedzie mu przychodzilo ogladanie dwoch zabawiajacych sie facetow. Homoseksualizm nie moze wywodzic sie z natury, gdyz ze zwiazkow homoseksualnych nie mozliwe jest splodzic potomstwo, nie jestesmy zaprojektowani, aby zyc w zwiazkach homoseksualnych i nikt mi w zyciu nie wmowi, ze jest inaczej. Kiedys slyszalem wypowiedz Jacykowa chyba jedyna warto wysluchania na temat adopcji dzieci przez gejow/lesbijki. Jest to wedlug niego wielki egoizm, gdyz nie mowiac tutaj o tym czy dziecko zostanie wychowane dobrze, to jak takie dziecko pojdzie do skzoly, gdziekolwiek to bedzie niewiarygodnie pietnowane. Psychika tego dziecka tez bedzie w pewnym stopniu skrzywiona niz w przypadku zycia w normalnej rodzinie (nie liczac rodzin patologicznych).

Dobrzan92

Homoseksualzm był i jest uważany jako odstępstwo od normy i w związku z tym doszukujemy się jego przyczyn. Wskazywano już na obciązenia genetyczne, wpływy środowiskowe i inne, ale obecnie najpopularniejsza jest teoria o wpływie hormonów (głównie zbyt małej ilości testosteronu) na płód w konkretnym okresie ciąży. Patrząc w tym kontekście, można homoseksualizm uznać za stan patologiczny. Nie zmienia to jednak faktu, że geje/lesbijki/biseksualiści powinni się cieszyć pełnią praw człowieka. Przypisywanie im negatywnych cech tylko ze względu na orientację seksualną to po prostu chamstwo