PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10918
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy
sparda1804

Uważam tak samo :P Jak na parę pierwszych odc. serial na razie utrzymuje bardzo dobry poziom. Zwłaszcza, że jest apokalipsa i te sprawy i od razu przypadł mi to do gustu :)

Moni_14108

dokladnie, fajna "interpretacja" i rozwiniecie legendy o jezdzcu bez głowy, ten podział na sabaty, "intryga" malo który serial takie na mnie wrazenie robi od pierwszego odcinka, byle tylko umiejetnie teraz operowali odcinkami, i na sile nie rozciągali historii którą chcą opowiedziec na parę sezonów, bo straci ona wtedy na wartosci i zrobi się z tego 2gie supernatural.

ocenił(a) serial na 8
sparda1804

Tutaj nie mają się o co martwić - w apokalipsie demony atakują jeden po drugim - tutaj prawdopodobnie 1-2 demony na sezon :P

sparda1804

Dokładnie! Dobrze, że nie zrobili nudnego serialu o jeźdźcu, a urozmaicili tę historię o apokalipsę demony itp. Operowanie fabułą jest najważniejsze. Nie to żebym miała coś przeciwko SPN. Osobiście kocham serial i nie mogę się doczekać 9 sezonu który ma dziś premierę, ale z czasem serial staję się zbyt monotonny i ma się dość i ogląda się tylko z przyzwyczajenia. Dlatego mam nadzieję, ze tak nie będzie z SH.
I podoba mi się, że wyciągnęli tę historię z Królem Salomonem. Bo nie wiele osób o tym wie, ja wcześniej słyszałam co nieco, ale ekspertem nie jestem :p

Moni_14108

dla mnie najlepsze byly 3 pierwsze sezony spn, klimat drogi, sledztwa, polowanie na różne znjawy, pózniej to wszystko gdzies zniknęło i stało się pogmatwane, jesli mowa o SH, To ciekaw jestem kim jest ta nie wyrazna postac/ demon, która gada w jakims innym języku i "Zabiła" tego policjanta w celi, ktos zna apokalipse? moze jest jakas wzmianka o kims takim, albo o tych białych drzewach??

ocenił(a) serial na 10
sparda1804

niestety nie mam żandego info na ten temat . ale głos demona epicki fajnie, że jest pokazany w szybkim tempie, tzn migawkami i dokładnie nie można mu się przyjrzeć .. im więcej niewiadomego tym robi się tajemniczo i ciekawie , nie lubie jak jest wszystko odkryte za 1 razem ; ]

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

P.S: mam nadzieję , że z odc na odcinek główni bohaterowie walczący ze złem nie bedą wyggrywać za każdym razem i scenarzysći dają jeden z odcinków zatrumfować złu, żeby się mocniej rozkręciło... aczkowliek wiadomo , że później i tak przyjdzie wygrana dobra" /
mam nadzieję ,że powróci jescze jeździec bez głowy : )

Magii_Mistrz

nie wiem jak wam ale mi się podoba też relacja dwójki głównych bohaterów, napewno powróci, co więcej nie mam nic przeciwko żeby każdy sezon, był o innym jezdzcu, jezeli to wszystko bedzie zgrabnie spięte pełne flashbacków, i nawiązan do biblii, a ostatni sezon o ostatecznym rozrachunku, tudzież powstrzymaniu apokalipsy :)

ocenił(a) serial na 10
sparda1804

zobaczymy pożyjemy ... kibicuje :) !

Magii_Mistrz

Co do postaci z lustra to prawdopodobnie Moloch.
Jeśli chodzi o białe drzewa to nigdy nie spotkałam się z czymś takim w żadnym z tekstów. Więc pewnie to tylko wyobraźnia scenarzystów i reżyserów.

Magii - też mam nadzieje, że nie będzie tak, że za każdym razem dobro zwycięży. Wolałabym by zrobili to tak 50/50. Bardziej realne by to było. A jeździec na pewno powróci :D

Sparda - też podoba mi się relacja bohaterów. Nie wciskają na siłę żadnego romansu i postawili tu na miłość Ichabord'a do Katriny więc z tego powody jestem zadowolona :)
I z tym by każdy sezon był o innym jeźdźcu, genialny pomysł! Mam nadzieję, że tak zrobią! Oby tylko zrobili to z głową i nie przesadzali zbytnio w wymyślaniem niestworzonych rzeczy.

Moni_14108

Przecież zidentyfikowali go jako Molocha i zostało to jednoznacznie powiedziane.

ocenił(a) serial na 8
sparda1804

Powiem tak... mogła być rewelacja, a wyszła bardzo przyjemna historyjka z pieprzykiem. Serial naprawdę dobry, aczkolwiek miałem nadzieję na coś więcej ;) Może do końca sezonu porwie mnie bardziej, na razie oglądam go z zaintrygowaniem wciąż czekając na przełom. Plusem jest to, że się rozkręca w dobrym kierunku :D

ocenił(a) serial na 8
MF13

Też uważam, że mogliby pójść jeszcze dalej i zrobić bardziej mroczny ten serial, chociaż w obecnej formie cały czas mi się bardzo podoba :) Tylko Ichabord mógłby w końcu zmienić ubranie :P I fajnie, że nie eksponują za bardzo, przynajmniej narazie, wątku miłości Katriny i Crane'a. Jest go akurat tyle, ile być powinno, aczkolwiek żona Crane'a wg mnie jest bardzo ciekawą postacią i oby potem pokazali jej trochę więcej :) Z każdym kolejnym odc coraz bardziej podoba mi się SH. :)

ocenił(a) serial na 2
sparda1804

Ssie jak studentka na erazmusie. Jak kamehame w sobie nabiorę to dam drugą szansę: jak na razie, zmarnowany potencjał.