PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10904
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy

Czy...

ocenił(a) serial na 7

... To będzie miało jakiś związek z jeźdźcem bez głowy ?

ocenił(a) serial na 6
Lares91

Owszem, Sleepy Hollow to właśnie Jeździec bez głowy. Oryginalny tytuł to "The Legend of Sleepy Hollow" - Jeździec bez głowy.

ocenił(a) serial na 7
andrzej2783

Inaczej, chodziło mi czy to będzie miało związek w tym filmem. Będzie? :P

ocenił(a) serial na 6
Lares91

No to będzie raczej taka nowa historia na motywach Jeźdzca bez głowy, bo to będzie się działo w XXIw..

Lares91

Jak widzisz, ta wskrzeszona postać, Ichabod Crane to dokładnie ta postać, którą grał Johnny Depp. Był on policjantem-detektywem, który bardzo chciał rozwiązywać zagadki kryminalne przy pomocy nauki. Tutaj będzie pomagał młodej pani detektyw we współczesnym miasteczku Sleepy Hallow, więc pewnie czasem będą wracać do wydarzeń sprzed wielu, wielu lat oraz do samego jeźdźca:)

ocenił(a) serial na 6
LeiaSkywalker

Do tego jest postac Katriny, ukochanej Crane'a i wiedzmy zarazem.

SzaraEminencja

Chyba zgadzają się tylko nazwiska postaci i nazwa miejscowosci a sama historia jest inna

ocenił(a) serial na 8
LeiaSkywalker

Z oryginalną historią niema nic wspólnego. Jest to połączenie mitu o Czterech Jeźdźcach Apokalipsy (w tym śmierci - jeźdzca bez głowy) z motywem z filmu (rozwiązywanie zagadek).

Mam nadzieje że przy walce ze złem (czarownice itp.) bohaterzy będą używać wiedzy i informacji z akt detektywa lub ksiąg, a nie czarów...

Upadly321

No właśnie mam zamiar zacząć ten serial. Pomysł na serial dziwaczny, ale to ostatnio częste. Wszystko zależeć będzie od sposobu podania.

LeiaSkywalker

ja się własnie wkręciłam. Poczatek uwazam za b. obiecujący

Upadly321

gdzie znajde ten serial online?

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 8
elizabethwesolowska

chmikuj.pl