PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10918
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy

oglądając każdy odcinek nie mogę przestać zastanawiać się dlaczego nie kupią mu nowego
ubrania :D

lamontagne

dokładnie nad tym samym się zastanawiałam:)

ocenił(a) serial na 6
lamontagne

Od 2 odcinka zastanawia mnie to za kazdym razem gdy go zobaczę. z jednej strony podkreśla to charakter jego postaci, z drugiej nie pasuje do realiów współczesnego świata i jak dla mnie jest irytujące. Często takie szczegóły mają ogromne znaczenie,a chyba twórcom serialu nie zależało na tym, aby widz zapamiętał z niego najlepiej ubiór Cranea:-)

lamontagne

Wczoraj zacząłem oglądać i pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy to właśnie ubranie Ichaboda. Jestem po 3 odcinkach i już to wygląda durnie jak popiernicza w 250 letnim ubraniu. Jak dla mnie to idiotyczny błąd scenarzystów.

theonlykind

A może on nie chce zmienić ubrania? Może postrzega je jako link z poprzednim życiem? Albo nie lubi "naszej" nowoczesnej stylówki XD

Equos

Jakby tak było to by sobie nie przyswajał coraz to nowych nowoczesnych nowinek. W 5 odcinku już mu zwrócili uwagę na jego obiór, więc niedługo pewnie zaopatrzy się w nowe odzienie :)
PS
Jako link z poprzedniego życia chyba wystarczy mu bezgłowy jeździec apokalipsy z toporem.

theonlykind

A ja się zastanawiam w czym on śpi. :D

ocenił(a) serial na 7
The_Girl

Odpowiedź na to pytanie jest 2 odcinku. ;]

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7

Stalking uprawiasz? ;]

użytkownik usunięty
milkaway

Chciałem cię odwiedzić w innym miejscu. ;D

Equos

dokładnie. Jakby załozył jeansy, zmianił fryzurę na Bibera to by dopiero była katastrofa......

ocenił(a) serial na 7
lamontagne

Czyli nie tylko ja nad tym myślę oglądając odcinki :) ostatnio nawet mój mąż stwierdził że mogliby mu nowe ciuszki kupić :D a śpi pewnie nago :D

ocenił(a) serial na 8
lamontagne

Akurat to nie jest największy problem tego serialu :D

ocenił(a) serial na 8
MF13

oczywiście, że nie jest, ale czasami pewne szczegóły serialu odciągają całą uwagę co się dzieje.

ocenił(a) serial na 8
lamontagne

Powiedzmy ;P

ocenił(a) serial na 5
lamontagne

Z tego co czytałam początkowo miał mieć nowe ciuchy już w 2 odcinku, ale twórcy odeszli od tego pomysłu, bo chcieli, żeby Ichabod cały czas wyraźnie nie pasował do otoczenia. Jednym z głównych motywów serialu jest jego zagubienie i totalne oderwanie od XXI wieku, a oni chcą to podkreślić :) Poza tym te ciuchy są praktycznie jedynym, co zostało mu ze starego życia, może chodzi też o to?

inthetardis

"[...] ale twórcy odeszli od tego pomysłu, bo chcieli, żeby Ichabod cały czas wyraźnie nie pasował do otoczenia."
W sumie ja od drugiego odcinka interpretuje to w ten sposob. Coz..

ocenił(a) serial na 7
lamontagne

haha mam dokładnie tak samo :D

ocenił(a) serial na 9
lamontagne

No nie, Ichabod Crane w T-Shirt'cie w Jeansach, kurteczce skorzanej i mokasynach, no daj spokoj to by do niego zupelnie nie pasowalo.Tak jest przynajmniej dostojniejszy i bardziej interesujacy.

ocenił(a) serial na 8
lamontagne

niestety, nadal to samo ubranie :D

ocenił(a) serial na 10
lamontagne

mogła by go wziąść na zakupy i kupić podobne... śa przecież długie płaszcze i inne ubrania zwykła koszula nie była by zła..
przecież te ubrania mają 200 lat coś :P

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

dziwne, że się nie rozpadły bo tych 200 latach :D

lamontagne

Wówczas była inna jakość :P

ocenił(a) serial na 8
lamontagne

może się doczekamy :D

lamontagne

HAHAHA BYŁA JUZ SZANSA NA PRZEBRANIE SIE, JUZ MYSLALAM... hahaha:D

ocenił(a) serial na 8
arafatka_town

też myślałam, ze to będzie już, aczkolwiek te spodnie były trochę zbyt obcisłe :D

ocenił(a) serial na 8
lamontagne

o tak, te rurki zdecydowanie nie były dla Niego ;D

arafatka_town

Hahaha, dokładnie, dokładnie - i nici z tej szansy xD

ocenił(a) serial na 7
lamontagne

ma już nowe ubranie

a to, że jest ono dokładnie takie samo jak stare to już inna sprawa