PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10918
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy

Gdzie sie podzialy czasy 2h pilot + 24 odcinki :D

ocenił(a) serial na 6
SzaraEminencja

Moim zdaniem 24 odcinkowe seriale maja za dużo zapychaczy, są lepsze, są gorsze ale w każdym z nich jest moment w którym fabuła zatrzymuje się w miejscu a ruszane są wątki mniej istotne bądź nieciekawe. Preferuję te 12-13.

SzaraEminencja

2godzinne piloty plus 24 odcinki skończyły się razem z czasem, kiedy było tylko kilka seriali na krzyż i nie było za bardzo w czym wybierać. Teraz jest tyle seriali, że nawet czołówki skracają w pierwszym sezonie do 30 sek, żeby nie nużyć "oglądaczy" i żeby przyciągnąć jak najwięcej widzów przed telewizory. Niestety, a może na szczęście, jest tak olbrzymi wysyp serialowy, że tylko nieliczne są w stanie się przebić, więc stacje wolą nie topić kasy w 24 odcinkach, nie wiedząc, czy serial się przyjmie i czy będą zamawiać kolejne sezony.

angellorebello

Akurat czołówki w pierwszych sezonach są krótkie albo żadne, bo stacja jeszcze nie wie, czy warto inwestować w serial, czy zniknie z anteny po kilku odcinkach - prawdziwa czołówka w 1 sezonie to dowód prawdziwego zaufania, tak słyszałam :D

Invisse

No właśnie o to mi chodziło, ale pewnie nie udało mi się ubrać tego odpowiednio w słowa :)