PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10918
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy

Lubię seriale oglądać np. Walking Dead, Zakazane Imperium, Detektyw. Czy ten jeździec w porównaniu z tymi wymienionymi przeze mnie jest godny uwagi? Oczywiście tematyka jest całkiem inna,ale chodzi o to czy serial ma jakiś klimat i czy fabuła wciąga

ocenił(a) serial na 7
gjapmg1

Przy WD? Zważywszy iż nie jest to serial wybitny - jak najbardziej. Reszty nie widziałem. Grunt iż sezon 1 liczy raptem 13 odcinków wiec nawet jeżeli się sparzysz to wiele czasu nie stracisz.

ocenił(a) serial na 8
gjapmg1

Powiem ci tak moja ocena dla serialu jest bardzo dobra gdyż różne emocje budzi ten serial na początku pierwszego odcinka zaczyna się jak rutynowa telenowela z małą dawką filmu kryminalnego, potem się rozkręca do tego stopnia że jeździec bez głowy używa współczesnego automatu by zabić wspułczesnych policjantów (uśmiałem się jak głupi) gdyż on i jeden z głównych bohaterów zostali uśpieni na 200 lat w piachu, lecz serial na koniec dostarcza najwięcej (w tym odcinku) strachu na najwyższych obrotach, przeraża pod koniec swoją postacią (motyw religijny jeszcze dostarcza dodatkowych wrażeń). W odcinku najgorsze jest właśnie to że dzieje się w czasach współczesnych (albo najlepsze sami zdecydujcie). TWD to przy tym bajka dla dzieci (ale i tak czekam na kontynuację 4 sezonu żeby zobaczyć co dalej z nimi będzie).