Lubię seriale oglądać np. Walking Dead, Zakazane Imperium, Detektyw. Czy ten jeździec w porównaniu z tymi wymienionymi przeze mnie jest godny uwagi? Oczywiście tematyka jest całkiem inna,ale chodzi o to czy serial ma jakiś klimat i czy fabuła wciąga
Przy WD? Zważywszy iż nie jest to serial wybitny - jak najbardziej. Reszty nie widziałem. Grunt iż sezon 1 liczy raptem 13 odcinków wiec nawet jeżeli się sparzysz to wiele czasu nie stracisz.
Powiem ci tak moja ocena dla serialu jest bardzo dobra gdyż różne emocje budzi ten serial na początku pierwszego odcinka zaczyna się jak rutynowa telenowela z małą dawką filmu kryminalnego, potem się rozkręca do tego stopnia że jeździec bez głowy używa współczesnego automatu by zabić wspułczesnych policjantów (uśmiałem się jak głupi) gdyż on i jeden z głównych bohaterów zostali uśpieni na 200 lat w piachu, lecz serial na koniec dostarcza najwięcej (w tym odcinku) strachu na najwyższych obrotach, przeraża pod koniec swoją postacią (motyw religijny jeszcze dostarcza dodatkowych wrażeń). W odcinku najgorsze jest właśnie to że dzieje się w czasach współczesnych (albo najlepsze sami zdecydujcie). TWD to przy tym bajka dla dzieci (ale i tak czekam na kontynuację 4 sezonu żeby zobaczyć co dalej z nimi będzie).