Pomimo słabej gry aktorskiej, fatalnych scen batalistycznych (to jak strzelają z karabinów jest prześmieszne) Serial warto zobaczyć. Zwłaszcza że w tych klimatach ciężko coś znaleźć. Początek zapowiadał się dobrze, było brutalnie, ciężki klimat z kilkoma dowcipami w tle, potem jakoś wszystko stało się kolorowe :/ . Do tego całkiem ciekawy pomysł, żadnych zombie, trzęsień ziemi, atomówek. Jak ktoś już napisał, początki i końcówki sezonów konkretne reszta to fillery. Mimo wszystko ma swój klimat i ciekawe spojrzenie na to jak kształtowałby się świat po katastrofie (valhala sector, daniel, alliance, white power/black power). Całość ogólnie przesłania niedoróbki w poszczególnych dziedzinach, jak dla mnie 8/10, dla osób nie związanych z post-apo 6/10.
Dokładnie ,takie moralizatorskie się to szybko zrobiło ,przyjaciel poczciwy murzyn ,główny bohater chcący zagazować post-apo-nazistów ,międzyrasowe motywy miłosne. Na szczęście serial był robiony na tyle "lekko" ,że nie budzi to obrzydzenia itd, a wręcz momentami śmieszy ,a przecież post-apo to coś co wciąga klimatem ,widokami zniszczonych miast ,mostów ,pustyń... To właśnie te bodźce i wrażliwośc na nie bądź nie decydują ,czy ktoś zacznie oddychać Falloutem po pierwszym zagraniu ,czy Mad Max'em ,po pierwszym obejrzeniu. Pozdrawiam wszystkich fanów Post-apokalipsy.
Ja mam pytanie do tych którzy obejrzeli ten serial lub go oglądają. Czy w nim ta młodzież i dzieci tworzył różne plemiona czy coś ? Takie jakby gangi. Plemie szerszeni mi sie kojarzy itd.
Bo pamiętam, że jak byłem młodszy to oglądałem taki serial o podobnej tematyce wynikającej z opisu na filmwebie w tv.
Pamiętam to plemie szerszeni czy coś i że mieli jako nieliczni swój samochód, policyjny chyba czy coś takiego. I jak ich inni widzieli to sie chowali albo uciekali ;p
A jak to nie to, to czy ktoś pamięta nazwe serialu o którym tutaj się rozprawiam ;p ?
Dokładanie i jak pamiętam taki serial chyba Australijski i nosił nazwę - Plemię
Widziałem też pojedyncze odcinki "Tribe" i serial nie umywa się do Jeremaiach. Można powiedzieć, że ludzie (dzieci) utworzyli "plemiona". Siłą rzeczy musieli się w jakieś struktury zorganizować, a jedna z takich grup dysponuje rzadkimi w nowym świecie samochodami (dość szybko położyli łapy na super nowoczesnej bazie wojskowej).
Ja dałem serialowi "Jeremaiach" 10/10 - jest to najlepszy post apokaliptyczny serial jaki widziałem. Najlepszy, ale niewolny od błędów - trochę nużyło mnie, że pierwszy sezon miał formę luźno powiązanych odcinków, brak HD, pewne nielogiczności w budowie świata.