Serial kończy się w sposób gdzie wszystko tak naprawdę zostało wyjaśnione. Bez żadnych niedociągnięć. Zrobienie następnego sezonu byłoby zwykłym skokiem na kasę (tak jak z nowymi częściami szybkich i wściekłych). Mówię to jako fan tego serialu PROSZĘ NIE RÓBCIE NOWYCH SEZONÓW!
"Bez żadnych niedociągnięć" - niekoniecznie, w przedostatnim odcinku była scena jak jacyś ludzie zabrali zombie-rodzine twórcy tego wirusa. Tamtem facet kazał nie robić im krzywdy i gdzieś wywieźć. Powiem Ci że jak dla mnie to na wojsko to oni nie wyglądali.
Choć fakt nie powinni robić drugiego sezonu.
Według mnie to był ten wywiad, sam generał przed samobójstwem mówi aby wezwano wywiad
A ojciec rodziny gdzie się podział? Było widać, że przezył ugryzienie i zniknął gdzieś w szkole, wątek może być kontynuowany. W dodatku nie wiadomo kto na końcu z tych co przeżyli się pojawił, ja chcę drugi sezon! :)
Ale potem jest scena, jak z tymi ugryzieniami idzie gdzieś, a zombie go ignorują. Więc chyba sobie coś zdążył wcześniej zaaplikować i można go uznać za jednego ze zmutowanych.