Jak w tytule, nietuzinkowy, osobliwy, wciągający, bardzo dobrze i ciekawy sposób zrealizowany audio-wizualnie i aktorsko, wciągające, intrygujące i interesujące historie, taki Indonezyjski black mirror ale dla mnie z dużo lepszym klimatem, no tego to się nie spodziewałem, serial nie dla wszystkich a raczej dla wybranych, ale jak już się komuś spodoba to z odpowiednimi wrażeniami, mam nadzieję że powstanie jeszcze jakieś dzieło które bezwątpienia można nazwać dziełem, to zdecydowanie kunszt dla koneserów
Zgadzam się w pełni. Po pierwszym odcinku Black Mirror mi się przypomniał. Mi się bardzo dobrze oglądało.... Polecam jeśli ktoś jest fanem produkcji "innych". Muzyka jest świetna co zauważyłam nie odrazu
Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem "dla wybranych" bo strasznie mnie drażni. Kiedyś dość długo polemizowalam z kims na temat filmu "dla wybranych" (ja nie byłam tą wybtaną haha) a chodziło o jakąś część filmu z superbohaterami. Tak można napisać o kazdym filmie. Oczywiście domyślam się o co Ci dokładniej chodzi, że to nie jest film dla.kadego, nie każdy lubi takie klimaty i to fakt, ale ktoś, nazywając go "nie wybranym" może poczuć się urażony i... Głupi ;)
dla wybranych w kontekście grupy ludzi w tym rodzaju gustu i odczuć, a nie jakiś szczególnych zdolności czy wyjątkowej percepcji audio-wizualnej to chyba oczywiste że to nie jest film dla geniuszy a dla raczej węższego grona odbiorców czyli wybranych haha
Oczywiście domyślam się o co Ci chodziło, że klimat serialu nie każdemu się spodoba itp. ja miałam kiedyś ciekawa polemikę na temat filmu dla wybranych (choć ja byłam tą niewybrania XD) chyba jakiś gniot o superbohaterach supermocach itp. W tym przypadku cieszyłam się z bycia "niewybraną"