PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10054083}

Joko Anwar: Koszmary i sny na jawie

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams
2024 -
5,7 570  ocen
5,7 10 1 570
Joko Anwar: Koszmary i sny na jawie
powrót do forum serialu Joko Anwar: Koszmary i sny na jawie

Jak w tytule, nietuzinkowy, osobliwy, wciągający, bardzo dobrze i ciekawy sposób zrealizowany audio-wizualnie i aktorsko, wciągające, intrygujące i interesujące historie, taki Indonezyjski black mirror ale dla mnie z dużo lepszym klimatem, no tego to się nie spodziewałem, serial nie dla wszystkich a raczej dla wybranych, ale jak już się komuś spodoba to z odpowiednimi wrażeniami, mam nadzieję że powstanie jeszcze jakieś dzieło które bezwątpienia można nazwać dziełem, to zdecydowanie kunszt dla koneserów

elite_jarek

Zgadzam się w pełni. Po pierwszym odcinku Black Mirror mi się przypomniał. Mi się bardzo dobrze oglądało.... Polecam jeśli ktoś jest fanem produkcji "innych". Muzyka jest świetna co zauważyłam nie odrazu

ocenił(a) serial na 8
AA1974

ooooo tak, muzyka zdecydowanie zasługuje też na szczególne wyróżnienie !

ocenił(a) serial na 7
elite_jarek

Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem "dla wybranych" bo strasznie mnie drażni. Kiedyś dość długo polemizowalam z kims na temat filmu "dla wybranych" (ja nie byłam tą wybtaną haha) a chodziło o jakąś część filmu z superbohaterami. Tak można napisać o kazdym filmie. Oczywiście domyślam się o co Ci dokładniej chodzi, że to nie jest film dla.kadego, nie każdy lubi takie klimaty i to fakt, ale ktoś, nazywając go "nie wybranym" może poczuć się urażony i... Głupi ;)

ocenił(a) serial na 8
dark_angel_1989

dla wybranych w kontekście grupy ludzi w tym rodzaju gustu i odczuć, a nie jakiś szczególnych zdolności czy wyjątkowej percepcji audio-wizualnej to chyba oczywiste że to nie jest film dla geniuszy a dla raczej węższego grona odbiorców czyli wybranych haha

ocenił(a) serial na 7
dark_angel_1989

Oczywiście domyślam się o co Ci chodziło, że klimat serialu nie każdemu się spodoba itp. ja miałam kiedyś ciekawa polemikę na temat filmu dla wybranych (choć ja byłam tą niewybrania XD) chyba jakiś gniot o superbohaterach supermocach itp. W tym przypadku cieszyłam się z bycia "niewybraną"