PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=432596}
7,2 1,3 tys. ocen
7,2 10 1 1349
8,5 2 krytyków
Journeyman podróżnik w czasie
powrót do forum serialu Journeyman podróżnik w czasie

tego wspaniałego serialu,(dla mnie najlepszego).Pierwotnie miało powstać 22 odcinków pierwszego sezonu. Serial był emitowany na kanale NBC o 22 na jesieni 2007 roku. Słabe wyniki w rankingach jak i strajk scenarzystów sprawiły że NBC postanowiła zakończyć emisje tego serialu,( chociaż oficjalnie nie podano przyczyny) dlatego 2 ostatnie odcinki scenarzysta Kevin Falls stara się wyjaśnić jak najwięcej wątków. Jednak zakończenie nie jest jednoznaczne, a wiele wątków pozostaje niewyjaśnionych.
Powstały blogi i strony " Save Journeyman" które miały na celu wymóc na dyrektorach stacji NBC powrót serialu na antenę. W połowie 2008 okazało się że nowa ramówka NBC na jesień 2008 nie przewiduje kontynuacji serialu , było pewne że nie powstaną nowe odcinki serialu. Była też inicjatywa fanów by dalsze odcinku pojawiły się na dvd jednak i ta inicjatywa upadła.Chyba sam scenarzysta, Kevin Falls pogodził się z tym że już nie powstaną nowe odcinki podróżnika w czasie bo w sierpniu 2008 roku udzielił obszernego wywiadu w którym zdradził koncepcję na 22 odcinki pierwszego sezonu. Zawsze jest szansa że serial zostanie wznowiona produkcja serialu jednak z każdym rokiem szanse są coraz mniejsze.

ocenił(a) serial na 10
pierrelbn86

Po emisji ostatniego odcinka na Polsacie napiszę jakie miało być zakończenie pierwszego sezonu czyli 22 odcinków i jakie tajemnice skrywa jeszcze ten serial na podstawie wywiadu jakiego udzielił Kevin Falls w sierpniu 2008

pierrelbn86

W takim razie czekam z niecierpliwoscia ;]

pierrelbn86

Mozesz juz opisac to co mialo sie znalezc w tych 22 odcinkach?

PS. Obejrzalem odcinek 02 na Polsacie. Zaciekawil mnie ten serial. W ciagu 2 dni obejrzalem wszystkie odcinki i czuje teraz wielki niedosyt.

ocenił(a) serial na 6
pierrelbn86

W zasadzie to serial podobał mi się, a to rzadkość. Fajna tematyka, muzyka, bardzo sympatyczny, jedno co mnie rozczarowało to końcówka/ ostatnie odcinki(mogło potoczyć się trochę inaczej a właściwie inaczej sobie to wymarzyłam).

Szkoda, że skończył się na jednym sezonie, ale taka specyfika rynku. Utrzymują się te najmocniejsze i tylko one doczekają 10 czy więcej sezonów.

ocenił(a) serial na 10
Iraheta

Jakie wymarzyłaś sobie zakończenie? być może byłoby ciekawsze od pierwowzoru. Trzeba pamiętać że pierwszy sezon miał liczyć 22 odcinki, scenarzysta musiał ograniczyć pierwszy sezon do 13 odcinków