tego wspaniałego serialu,(dla mnie najlepszego).Pierwotnie miało powstać 22 odcinków pierwszego sezonu. Serial był emitowany na kanale NBC o 22 na jesieni 2007 roku. Słabe wyniki w rankingach jak i strajk scenarzystów sprawiły że NBC postanowiła zakończyć emisje tego serialu,( chociaż oficjalnie nie podano przyczyny) dlatego 2 ostatnie odcinki scenarzysta Kevin Falls stara się wyjaśnić jak najwięcej wątków. Jednak zakończenie nie jest jednoznaczne, a wiele wątków pozostaje niewyjaśnionych.
Powstały blogi i strony " Save Journeyman" które miały na celu wymóc na dyrektorach stacji NBC powrót serialu na antenę. W połowie 2008 okazało się że nowa ramówka NBC na jesień 2008 nie przewiduje kontynuacji serialu , było pewne że nie powstaną nowe odcinki serialu. Była też inicjatywa fanów by dalsze odcinku pojawiły się na dvd jednak i ta inicjatywa upadła.Chyba sam scenarzysta, Kevin Falls pogodził się z tym że już nie powstaną nowe odcinki podróżnika w czasie bo w sierpniu 2008 roku udzielił obszernego wywiadu w którym zdradził koncepcję na 22 odcinki pierwszego sezonu. Zawsze jest szansa że serial zostanie wznowiona produkcja serialu jednak z każdym rokiem szanse są coraz mniejsze.
Po emisji ostatniego odcinka na Polsacie napiszę jakie miało być zakończenie pierwszego sezonu czyli 22 odcinków i jakie tajemnice skrywa jeszcze ten serial na podstawie wywiadu jakiego udzielił Kevin Falls w sierpniu 2008
Mozesz juz opisac to co mialo sie znalezc w tych 22 odcinkach?
PS. Obejrzalem odcinek 02 na Polsacie. Zaciekawil mnie ten serial. W ciagu 2 dni obejrzalem wszystkie odcinki i czuje teraz wielki niedosyt.
W zasadzie to serial podobał mi się, a to rzadkość. Fajna tematyka, muzyka, bardzo sympatyczny, jedno co mnie rozczarowało to końcówka/ ostatnie odcinki(mogło potoczyć się trochę inaczej a właściwie inaczej sobie to wymarzyłam).
Szkoda, że skończył się na jednym sezonie, ale taka specyfika rynku. Utrzymują się te najmocniejsze i tylko one doczekają 10 czy więcej sezonów.