PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549490}

Justified: Bez przebaczenia

Justified
2010 - 2015
7,8 6,0 tys. ocen
7,8 10 1 5989
7,3 7 krytyków
Justified: Bez przebaczenia
powrót do forum serialu Justified: Bez przebaczenia

Mam na myśli małe miasteczko, trochę akcji, trochę czarnego humoru itd. ?

Myślę, że Justified należy ocenić dużo wyżej niż Banshee. Bardziej realistyczne, lepsze dialogi i niepowtarzalny, małomiasteczkowy, klimat Kentucky. Do tego mniej mordobicia.

użytkownik usunięty
kck

Jak słyszę realizm, dobre dialogi i klimat, to nic więcej mi nie potrzeba. Wielkie dzięki kolego :)

Dodam jeszcze, że Justified to taki współczesny western i momentami to aż trochę bawi (ale pozytywnie). A żeby być bardziej realistycznym od Banshee to wiele nie trzeba. :) Miłego oglądania.

użytkownik usunięty
kck

Skoro taka dobra opinia na temat tego serialu, to zastanawiam się, dlaczego tak kiepska ocena? Wiesz może?

ocenił(a) serial na 9

7.7? Czy ja wiem, czy kiepska? Sporo osób mogło się rozczarować brakiem mordobicia i pościgów, do tego klimat jest raczej z gatunku "banjo na werandzie" niż "NY, LA i Washington DC", co też chyba niektórym się nie podoba.

Moim zdaniem w tym momencie dialogowo jest to chyba najlepszy z popularnych seriali.

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

Zgadzam się. Justified to czarny koń wśród seriali. Ubolewam, że 4 sezon za nami a oglądalność 13 - finałowego odcinka była słabsza. Mam nadzieję, że nie wycofaja sie z produkcji 5 serii z tego powodu
Cudowne, zapyziałe Kentucky, błyskotliwe dialogi, świetne, wyraziste postaci, skomplikowana ale magiczna przyjaźń Rylana i Boyda, realizm i akcja. Miły fan po pracy dla inteligentnych ludzi.
Bunshee nie przełknęłam po 3 odcinkach - nawet nie umywa się do Justified. No chyba że ktoś lubi sex and violence saute na talerzu, wówczas Justified jest za subtelne, wysmakowane i już lepiej pójść w stronę Spartacusa :D Albo True Blood.
Dla mnie Justified rządzi od czasu Braking Bad.
Ale nawet przy BB nie miałam Hainsenberga na T-shircie. :D

użytkownik usunięty
mistmist1

To chyba idealnie trafiłem, skoro BB jest moim "Guru". Ech, kusicie mnie i kusicie, a ja mam taką cholerną przypadłość, że zaczynam z 15 seriali na raz i potem kończąc któryś z nich rozpoczynam kolejny... i no nie umiem skończyć, ciągnie się to za mną, jakaś choroba chyba :D

ocenił(a) serial na 10

Tu nie ma co kusić - to trzeba obejrzeć.
A z powodu TEJ choroby niejeden tu obecny już dawno powinien iść na rentę.

Tak jak ktoś przede mną napisał. Nie wszystkim leży "wiejski" klimat. Wolą oglądać Murzynów i Latynosów z getta. Być może dlatego. Generalnie im dłużej oglądam Banshee (kończę sezon), tym bardziej groteskowy staje się dla mnie ten serial. :-)

użytkownik usunięty
kck

Dla mnie to rozrywka i nic więcej. Czasem są potrzebne takie seriale, które odciągają nas od tych poważniejszych i bardziej dających do myślenia :)

Właśnie jestem po 2 pierwszych sezonach i zaczynam trzeci.Bardzo dobry serial klimat, akcja,muzyka itd daje ocenę.10/10